Generální partner
Světlý režim
4. září 2014

Pohárové derby slibuje náboj, Opava-Karviná (pá,18)

Po dvou týmech z nižších soutěží přijde v pátek na řadu duel dvou účastníků Fotbalové národní ligy. Karvinští fotbalisté zamíří do Opavy k 3. kolu Poháru FAČR.

Utkání v Městským sadech slibuje výbornou kulisu a těší se na něj pochopitelně i samotní aktéři. Atraktivitu ani nijak nesnižuje fakt, že půjde „pouze“ o pohárové utkání. „To v žádném případě. Bude to zajímavé utkání, navíc v podvečerním čase. Bude to něco jiného než dopolední termíny. Navíc kulisa bude určitě vynikající,“ myslí si karvinský trenér Jozef Weber.

Karvinští se do třetího pohárového kola dostali přes Kozlovice a Zábřeh. Oběma soupeřům dali shodně dva góly a žádný neinkasovali. „Je dobře, že jsme dál ve hře. Jinak bychom měli čtrnáct dnů pauzu, což bylo nebylo dobré,“ míní střelec jediné sobotní branky do sítě Pardubic Lubomír Urgela. Opavští měli cestu do této fáze letošního pohárového ročníku složitější. V Novém Jičíně vyhráli těsně 1:0, a ve druhém kole udolali až po penaltovém rozstřelu dalšího divizního soupeře - SK Hranice.

Určitě velký náboj bude mít utkání pro Davida Mikulu s Janem Svatonským. Oba z Karviné odešli po sezóně, respektive Mikula tady ještě absolvoval část letní přípravy. Podle vyjádření opavského trenéra Jana Baránka na klubovém webu nebude do sestavy, která vybojovala v sobotu bod se Sigmou Olomouc, příliš zasahovat. A protože oba nastoupili v základní sestavě, dá se očekávat jejich nasazení i do pátečního pohárového střetnutí.



Do utkání z karvinského týmu zcela jistě nezasáhne Tomáš Janíček, který si bude odpykávat třízápasový trest za vyloučení proti Pardubicím.

Opavští jsou v laufu. Kádr, který vybojoval postup do Fotbalové národní ligy, se příliš nezměnil. S deseti body jsou na druhém místě v tabulce a daří se jim. „Opava začala sezónu dobře, navíc těží z podpory svých příznivců. Její dosavadní výsledky mě příliš nepřekvapují,“ řekl na adresu svěřenců trenéra Baránka, mimochodem svého velkého kamaráda, Jozef Weber. Ten dá po porážce s Pardubicemi příležitost i dalším hráčům, aby jej přesvědčili, že by třeba mohli nastoupit příští týden v mistrovském utkání v Praze proti Viktorii Žižkov.

Utkání 3. Kola Poháru FAČR SFC Opava – MFK OKD Karviná začíná v pátek 5. září v 18 hodin. Duel bude řídit jako hlavní rozhodčí pan Martin Nenadál a jeho asistenty budou pánové Hock a Pochylý. Vítěz tohoto zápasu narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Sigma Olomouc/Fotbal Třinec.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo