Generální partner
Světlý režim
7. září 2014

Ondřej Lingr: St. George´s Park? Úžasné místo

Fotbalová Anglie očarovala Ondřeje Lingra, který tam spolu s národním týmem U17 strávil celý týden. Během něj byly na pořadu tři přípravné duely, ale také byl čas na další aktivity. Celý tým třeba navštívil jeden ze zápasů Sky Bet Championship, což je druhá nejvyšší soutěž.

Před odjezdem s národním týmem do 17 let na přípravný turnaj do Anglie vstřelil Ondřej Lingr svůj první gól za starší dorost v nejvyšší soutěži a po příjezdu se prosadil opět. Tentokrát svým gólem zahájil čtyřgólový příděl Slovácku. „Góly jsou bonusem. Jsem rád, že můžu nejvyšší soutěž vůbec hrát,“ usmíval se po zápase Lingr.

Zápas proti Slovácku jste zvládli velmi dobře. Rozhodl už první poločas, ve kterém jste vstřelili tři góly?

Řekl bych, že ano. Soupeře jsme presovali, což na něj platilo. Ve druhé půli začalo Slovácko míče víc nakopávat a utkání se vyrovnalo. Každopádně si myslím, že jsme si výhru, která mohla a měla být i vyšší, po právu zasloužili.

Na začátku týdne jste se vrátil z přípravného turnaje v Anglii. Zasáhl jste do dvou ze tří zápasů. Bylo to tam plánované?

Asi jo. V utkáních s Anglií a Itálií jsem nastoupil v základní sestavě. Byli i tam i kluci, kteří toho odehráli méně nebo se na hřiště nedostali vůbec. Dá se říct, že jsem čekal, že do zápasu s Portugalskem spíš nenastoupím.

Na turnaji jste uhráli jediný bod, který jste si připsali hned v prvním zápase proti domácímu celku. Na ten zápas jste se těšil nejvíc, že?

No těšil a bylo to fantastické. Přišlo opravdu hodně lidí, hráli jsme pod umělým osvětlením. Moc jsem si to užil a navíc se nám podařilo krátce před koncem vyrovnat.

Který z těch tří soupeřů byl podle vás nejtěžší?

Myslím si, že právě Anglie, se kterou jsme paradoxně uhráli právě remízu 1:1. Ani jeden z těch zápasů nebyl vyloženě špatný, ale zahazovali jsme šance. Především proti Itálii jsme finální situace řešili špatně. To se však nedá nic dělat.



S jakými pokyny jste šel na hřiště?

Když se zase budeme bavit o prvním zápase, tak jsem hrál podhrotového útočníka. Měl jsem za úkol napadat jejich rozehrávku. V tom bylo to kouzlo, že oni si i přesto dávali míče do nohy a nebáli se toho.

Hrály všechny týmy podobným stylem nebo každý měl vlastní?

Každý hrál úplně jinak. Bylo to náročné, ale super zážitek a zkušenost.

Jaký jste měli program mezi zápasy? Stihli jste poznávat krásy Britských ostrovů?

Bydleli jsme v Kidderminsteru v úžasném hotelu v St. George´s Parku. V jeho areálu je k dispozici třináct tréninkových hřišt, potkali jsme se s Howardem Webbem, což je jeden z nejlepších nejen anglických rozhodčích. Doslova pár minut po nás tam dorazil David Beckham. St. George´s Park je úžasné místo. Srazy tam má i anglická reprezentace. Opravdu neskutečné. A po zápase s Itálií jsme se vydali na zápas Derby County proti Charltonu. Bylo to utkání druhé nejvyšší soutěže. Atmosféra famózní, fandilo přes 30 tisíc lidí.

Tohoto se v Česku asi nedočkáme, že?

No to vůbec. Fotbal je v Anglii fenomén, to jsem ještě nezažil. Všichni jsme si to dosyta užili.

Za tři týdny startuje v Andoře kvalifikace o postup na ME do Bulharska. Věříte si, že vás trenér Václav Černý nominuje?

Bude to vrchol této půlsezóny. Chci jet, kdo by nechtěl, že? Sbírání mezinárodních zkušeností je k nezaplacení. Vím moc dobře, že tady v lize si toho dovolím víc než právě v reprezentaci. Ale to je o těch zkušenostech.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo