Generální partner
Světlý režim
14. září 2014

Žižkovské prokletí nezlomeno, Žižkov-Karviná 1:0

Na výborně připraveném trávníku se odehrál zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním byli lepší domácí, v tom druhém zase Karvinští. Rozdíl, který určil konečné skóre, byla proměněná šance domácího Bazala. Hostující hráči se i přes velké možnosti neprosadili.
FK Viktoria Žižkov
neděle 14.9.2014
1:0
(1:0)
Stadion FK Viktoria Žižkov
Diváci: 1411
MFK Karviná
Pokorný (25. Holý) – Dressler, Hovorka, Podzimek, Karafiát – Bazal (60. Súkenník), Podrazký, Opluštil, Folprecht, Voltr – Marek (78. Hejný).
Pindroch – Růžička, Trousil, Jovanović, Eismann – Vaněk, Skwarczek (58. Kurušta) – Fiala (67. Ondřejka), Budínský, Zelený – Urgela (81. Juřena).
Branky: 34. Bazal
ŽK: Opluštil - Budínský
Rozhodčí: Jílek - Kubr, Kotalík

Komentář

Karvinští nastoupili do utkání s několika změnami v sestavě. Místo distancovaného Tomáše Janíčka se do středu zálohy postavil Richard Vaněk a ve stoperské dvojici vedle Jana Trousila dostal příležitost na úkor Václava Cverny Srb Mihailo Jovanović.

I přes solidní nástup Karviné se domácí Viktorka dostala už po čtyřech minutách do obrovské šance. Mezi karvinskými stopery se zjevil Josef Bazal, ale gólman Pindroch svůj tým podržel výtečným zákrokem. Krátce před půlhodinou hry byl opět ve velké permanenci brankář Karviné. Po rohovém kopu Podrazkého se k nebezpečnému zakončení a následné dorážce dostal Voltr, ale také neuspěl. Této akci předcházelo střídání domácího brankáře, který se zranil v souboji s Jovanovićem.

První a zároveň jediný gól padl z levé strany ve 34. minutě. Náladu si spravil Josef Bazal, když míč přesnou střelou umístil do sítě za Pindrocha. V samotném závěru prvního poločasu pohrdl skórováním Richard Vaněk, když nechal vyniknout už nového muže mezi tyčemi Tomáše Holého.

Hráčům v zelenočerném vyšlo lépe, stejně jako v pohárovém střetnutí v Opavě, druhé dějství. V něm si vytvořili další velké šance, ale trestuhodně je nevyužili. Byli celkově ve všech směrech lepší i aktivnější. Bohužel na toto se fotbal nehraje.

Velmi zajímavě vypadala po hodině hry akce po standardní situaci, kdy se do slibné pozice dostal Urgela, ale on ani následně Vaněk hradbu těl nepropálili. V 70. minutě si z levé strany naběhl Zelený, ale místo střely volil ještě přihrávku na jednoho ze spoluhráčů, což bylo špatným řešením. Žižkovští už nebyli ve druhé půli tak nebezpeční, více zajímavých pozic k ohrožení domácí svatyně si vypracovávali fotbalisté Karviné.

V závěrečných minutách hostující tlak sílil, trenér Weber postupně do hry poslal všechny své ofenzivní hráče a na hřišti to bylo znát. Bojovný Juřena v 88. minutě vybojoval zdánlivě ztracený míč, poslal jej před bránu, kde číhal Ondřejka, ale míč před prázdnou bránou ani nezasáhl. O minutu později mohl vyrovnat také Kurušta, jenže zamířil těsně vedle. Už v nastaveném čase pak zahrozil Folprecht, když z rychlého protiútoku trefil jen boční síť. To už domácí mrzet nemuselo, protože vzápětí rozhodčí Jílek zápas ukončil.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jindřich Trpišovský: „Karviná představovala prozatím nejtěžšího protivníka, proti kterému jsme v této sezóně hráli. V první půli jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Tempo hry opadlo během střídání našich gólmanů. Před začátkem druhé půle jsme očekávali, že Karviná bude aktivnější. Ta jasně dominovala a bylo to o tom, zda dá gól nebo ne. Naštěstí pro nás ho nedala a my máme tři body. Výkon ve druhém poločase byl nejhorším v sezóně, ale napomohl k tomu soupeř, který hrál velmi dobře.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Do Prahy jsem se po delší době zase těšil. Nesehráli jsme tady špatný zápas, ale nemáme ani bod. Domácím vyšel první poločas, nám druhý. Kluci bohužel neproměnili opravdu vyložené šance, proto jsme prohráli. Nevím, ale takové šance se prostě musí, zvlášť na soupeřově hřišti, proměnit. Za druhou půli nemám hráčům co vytknout, jen to, že nevstřelili gól."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo