Generální partner
Světlý režim
25. říjen 2014

Slezské derby vyhrála o jeden gól Karviná

Jediný gól určil vítěze zápasu dvou velkých rivalů. Karvinští díky proměněné penaltě Lukáše Budínského udolali Opavu 1:0. Navíc po dlouhých osmi zápasech karvinská obrana nedovolila soupeři skórovat.
MFK Karviná
sobota 25.10.2014
1:0
(0:0)

Diváci: 1033
SFC Opava
Lipčák – Růžička, Trousil, Janíček, Eismann – Daníček, Vaněk (59. Jurdík) – Hatok (74. Fiala), Budínský, Zelený – Urgela (87. Skwarczek).
Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka (82. Grusmann), Horka (82. Kuzmanovič) – Vavřík, Ševčík, Schaffartzik – Mrázek (68. Machálek).
Branka: 80. z pen. Budínský
ŽK: Růžička, Hatok, Lipčák - Horka, Ševčík, Metelka, Pospěch, Grusmann
Rozhodčí: Nenadál – Machálek, Dobrovolný

Komentář

Karvinský kouč Jozef Weber udělal v základní sestavě jednu vynucenou změnu. Potrestaného Václava Cvernu nahradil na stoperu Tomáš Janíček a na jeho místo ve středu zálohy se postavil Richard Vaněk. Jinak byla základní sestava totožná s tou vítěznou ve Frýdku-Místku! Tedy v bráně s Martinem Lipčákem a Jánem Hatokem na pravé straně zálohy.

Základem úspěchu byla perfektní defenziva, kterou však chvíli po začátku vystrašil neobsazený hlavičkující Pospěch. Jinak byli po celý zápas aktivnější domácí borci. „Ale to jsme čekali. Opava v posledních utkáních velmi dobře brání a vyčkává na nebezpečné brejky,“ řekl po utkání domácí trenér. A vyzdvihl práci stoperské dvojice Trousil, Janíček. „Málokdy to dělám, ale musím oba pochválit. Absolvovali spoustu soubojů, se kterými si poradili velmi dobře,“ těšilo Webera.

Po půlhodině přišel hezký zákrok hostujícího brankáře Květoně po technické střele Jaroslava Zeleného. Už po změně stran měl na kopačce vedoucí branku Richard Vaněk, ale z výhodné pozice přestřelil, a hlavně Milan Jurdík. Ten se v 76. minutě dostal až před opavského gólmana, ale roli kanonýra z letošního ročníku juniorské ligy bohužel nepotvrdil. Tvrdou střelou napálil pouze Josefa Květoně.



Za tři minuty se už zrodil jediný gólový okamžik. Zelený si narazil míč s Budínským, ten mu jej vrátil a hostující Metelka musel faulovat. Rozhodčí Nenadál neváhal a ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal Lukáš Budínský a s přehledem penaltu proměnil, čímž je aktuálně s šesti přesnými zásahy nejlepším střelcem týmu.

V závěrečných minutách přišel opavský nápor, ale Karvinští si utkání zkušeně pohlídali a nějakou nebezpečnější šanci nemusel gólman Lipčák řešit. Po utkání se tak mohl radovat ze své první nuly v sezóně. Celkově Karviná nedostala gól teprve podruhé v probíhajícím ročníku FNL, ale o to víc bylo sladší, že se to podařilo před výbornou atmosférou, která na stadionu po celý zápas panovala.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Chtěli jsme herně navázat na výkon z minulého utkání, což se podařilo. S produktivitou to bylo horší, ale ne všechny zápasy půjdou po této stránce tak hladce jako ve Frýdku. Ale zůstali jsme trpěliví a po pěkné akci přišla na řadu penalta, která vyplynula ze hry. Za aktivitu jsme si vyhrát zasloužili.“

Hostující trenér Jan Baránek: „Domácí zvítězili zaslouženě, protože byli lepší. Je ale škoda, že prohrajeme gólem z penalty, která vznikla po chybě našeho zkušeného hráče.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905