Generální partner
Světlý režim
14. listopad 2014

Karviná zaváhala v Ústí, domů jede s prázdnou

Z pátečního utkání na severozápadě Čech nevytěžili svěřenci Jozefa Webera ani bod. Jediný gól vstřelil po hodině hry domácí Smola a rozhodl o tom, že body zůstaly doma.
FK Ústí nad Labem
pátek 14.11.2014
1:0
(0:0)

Diváci: 774
MFK Karviná
Zacharda – Vraštil, Pávek, Vaněk, Šraga – Peterka – Zeman, Králík (60. Jursa), Martykán, Leibl (79. Kuč) – Smola (90. Veverka).
Lipčák – Růžička, Janíček, Trousil, Eismann – Skwarczek, Daníček - Hatok (60. Jurdík), Vaněk (69. Fiala), Zelený – Juřena.
Branka: 59. Smola
ŽK: Leibl, Peterka, Pávek - Eismann
Rozhodčí: Orel – Hrabovský, Kotalík

Komentář

Úspěšná série, která čítala tři výhry v řadě a jednu remízu s lídrem soutěže, skončila na půdě předposledního týmu celé Fotbalové národní ligy. Karvinští tak potvrdili, že v Ústí nad Labem se jim dlouhodobě vůbec nedaří. Navíc se trenér Weber musel obejít o služby vykartovaných Lukáše Budínského s Václavem Cvernou a zraněného Lubomíra Urgely. Místo na hřišti u prvního jmenovaného zaujal Richard Vaněk, Urgelu nahradil Václav Juřena.

Hosté měli v úvodu opticky více ze hry, ale nebezpečnější šanci si vlastně ani jeden z týmů nevytvořil. Domácímu mančaftu, který vyhlásil tento duel jako zápas podzimu, dělaly problémy standardní situace Karviné. Aktivní v nich byl především Jan Trousil, ale míč si do sítě cestu ani v jednom z několika pokusů, i díky zákrokům gólmana Zachardy, nenašel. První půle se ale nejvíc odehrávala ve středu hřiště a skončila 0:0.

První gól tak padl až v 59. minutě a k radosti domácích do sítě Martina Lipčáka. Po Martykánově přiťuknutí otevřel skóre Tomáš Smola. Hosté mohli kontrovat střídajícím Jurdíkem, ale v zajímavé šanci trefil jen boční síť. Víc šancí ze hry Karvinští neměli a to je proti předposlednímu týmu soutěže zoufale málo.

V upracovaném zápase před necelými osmi stovkami fandů tak domácí Arma vyválčila pro sebe důležité body. Karvinští fotbalisté teprve podruhé v sezóně nedali ani gól (v prvním případě to bylo na Žižkově) a odjeli domů bez bodů.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Petr Němec: „Zápas jsme odbojovali a všichni jsme rádi za konečný výsledek. Možná je škoda, že bude zimní přestávka, protože kluci si konečně začali věřit. Věřím, že se o nějaké body porveme i příští týden ve Znojmě."

Hostující trenér Jozef Weber:„Za rozhodující považuji, že jsme si směrem dopředu nevytvořili potřebnou kvalitu jako v předchozích duelech. Měli jsme jen pár nebezpečných standardních situací a zajímavou šanci v podání Milana Jurčíka. To je na můj vkus málo. Upracovaný zápas tak rozhodl jediný gól, který bohužel vstřelili domácí. Jsme zklamaní, ale o to víc budeme chtít uspět v domácím zápase proti Třinci, abychom si ten závěr podzimu nepokazili.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo