Generální partner
Světlý režim
29. září 2009

U19 si hravě poradila s Fulnekem.

Devatenáctka si zastřílela ve Fulneku a potvrdila roli favorita. V čele tabulky stále kraluje Opava, a náš tým ji dýchá na záda. Stejným výsledkem jako devatenáctka si poradila s Fulnekem i sedmnáctka. Přinášíme Vám výsledky dorosteneckých a mládežnických týmů.

Fotbal Fulnek - MFK OKD Karviná U19 1:5 (1:4)

Branky MFK OKD Karviná: 27., 31. a 43. Timp, 9. Poštulka, 73. Škuta

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski (62. Papuga) - Koutný, Škuta, Puškáč, Timp (46. Setlak) - Jaworski (71. Graňák), Poštulka (22. Wojaczek)

Začátek utkání byl vyrovnaný a na obou stranách byli dvě pološance. V 9. minutě jsme se prosadili gólově po rohovém kopu Večeři, kdy se hlavou trefil Poštulka. Tím jsme v utkání začali získávat územní převahu a vytvořili jsme si dvě 100% gólové šance, které jsme opět neproměnili. Druhý gól jsme přidali ve 27. minutě po krásné akci Puškáč – Jaworski, který přihrával pod sebe na úplně volného Timpa a ten nabídnutou šanci proměnil. Ve 31. minutě po střele Koutného se k odraženému míči dostal opět Timp a prostřelil gólmana na 3:0. Domácím se podařilo snížit po ojediněné akci ve 37. minutě. Do poločasu jsme náskok zvýšili, když ve 43. minutě Puškáč prostrčil míč mezi beky a Timpův střílený centr si hráči Fulneku sami srazili do vlastní brány. Druhý poločas se prakticky hrál na jednu branku a z mnoha gólových příležitostí se ujala jediná a to v 73. minutě po přihrávce Koutného se prosadil Škuta, který uzavřel skóre na konečných 5:1 v náš prospěch.

Hájek a Synové - MFK OKD Karviná U18 2:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Kanský -Varga (60. Lukosz), Mleziva (83. Voznica), Papuga, Holub (50. Ochodek) - Žídek, Stračánek, Graňák, Zahatlan - Jurygáček, Beránek (65. Kaša)

Totální výpadek našeho týmu. Prohráli jsme zaslouženě. Soupeř byl agresivnější a potrestal naše dvě hrubé chyby.

Fulnek - MFK OKD Karviná U17 1:5 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 36. a 64. Seget, 29. Marek, 52. Legierski, 61. Stanowski

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Dančík, Stanowski, Maryniok (66.Třaskalík), Kupczak - Gorniok, Otisk (54. Egri), Maljar, Roman (33. Seget) - Legierski (56. Doležal), Marek

Od počátku bylo viditelné, že i v tomto utkání chceme vyhrát. Vytvořili jsme si několik slibných příležitostí (Stanowski, Gorniok i Roman byli ještě neúspěšní) a jak to tak bývá, do vedení šel soupeř, který nás potrestal za střeleckou nemohoucnost. Chlapce tento soupeřův úspěch namotivoval do takové míry, že krom jedné situace těsně před koncem utkání již nechybovali. Pevně převzali režii hry do svých rukou a nádhernými brankami i pohlednou hrou potvrdili roli favorita. Nejprve se z našich hráčů prosadil Marek po pěkné křížné přihrávce Kupczaka ve 29.minutě. Po třech minutách pobytu na hřišti začal čarovat Seget... Ve 36.minutě skóroval z 28 metrů nádhernou střelou na 2:1, v 61. minutě po přihrávce Maljara si "došel" pro penaltu, kterou Stanowski s přehledem proměnil. A svůj účet uzavřel v 74. minutě, kdy "vymetl" z 30 metrů pravý horní roh soupeřovy branky. Třetí úspěch jsme zaznamenali po vzorové spolupráci Marka s Legierským, který skóroval do prázdné branky... Mužstvo předvedlo nejen svou herní kvalitu, ale silné morální vlastnosti, což je příslibem pro následující utkání.

Hájek a Synové – MFK OKD Karviná U16 1:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 17. Černoch

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrnák - Káňa, Dančík, Malatinský, Helis - Hanzel, Blaho, Vlček, Helvín (56. Toman) - Černoch, Owczarzy (48. Hampl)

Celé utkání se hrálo na jednu branku a to na branku soupeře. Tentokrát jsme hru lépe přizpůsobili nerovnému terénu, hráli v pohybu a jednoduše, a vytvářeli si spoustu šancí a příležitostí. Bohužel jsme totálně selhali v koncovce. Největší šance 1. poločasu měli Owczarzy a Vlček, kteří šli oba dvakrát sami na brankáře. Gól vstřelil Černoch po dobře zahraném rohu. My jsme dostali branku, když celé mužstvo čekalo po nastřelení našeho hráče ze dvou metrů, opakování přímého kopu proti nám. Přestali jsme hrát, ale sudí nechal pokračovat a soupeř využil našeho zaváhání. Ve druhé půli byl obraz hry stejný. Nejprve měl 100% šanci Hampl a z pěti metrů nastřelil jen tyč. Pak Hanzel po samostatném nájezdu na bránu trefil brankáře. Další dvě šance měl hlavou Černoch, ale netrefil ze slibných pozic bránu. Asi šest minut před koncem jsme přece jen dali gól, ale rozhodčí jej neuznal a zapískal penaltu, kterou Hanzel neproměnil. V poslední minutě mohl rozhodnout Hampl, který dobře zpracoval těžkou přihrávku, ale ze šesti metrů nikým neatakován trefil jen střed brány a brankář jeho střelu reflexivně zneškodnil. Hráčům lze těžko něco vytýkat, do posledních vteřin se snažili utkání rozhodnout.

MFK OKD Karviná U15 - 1. SC Znojmo 3:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 4. Uher, 31. Kubiš, 49. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Mencel (54. Šťastný), Cienciala, Kloda, Berešík (62. Šipula) - Onderka, Uher, Siekiera (59. Vala), Šlampiak (52. Derík) - Kurušta, Kubiš (36. Sivák)

Do utkání jsme vstoupili aktivně a už ve 4. minutě skóroval Uher po přihrávce Kurušty. Po vstřelené brance jsme byli stále aktivnější, ale naše bolest (přihrávky) nás připravovaly o více možností skórovat. Ale i přesto jsme si vypracovali šance, ovšem hráči je trestuhodně zahazovali. Povedlo se to až ve 31. minutě Kubišovi, kdy po přihrávce Klody proměnil své sólo. Druhý poločas přinesl stejný obraz hry jako první. Byli jsme lepším týmem, ale nepřesnostmi a zahazováním šancí jsme se připravili o výraznější vítězství. To zpečetil gólem Kurušta ve 49. minutě po přihrávce Šlampiaka. Byla to nejkrásnější akce celého utkání. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a touhu po vítězství.

MFK OKD Karviná U14 – Kopřivnice 4:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 14. Molnári, 16. Puchel, 33. Leibl, 69. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Leibl, Moskál (40. Svoboda), Szkuta, Zeisberger - Cileček, Puškáč, Molnári (50. Hubáček), Puchel - Chnúrik, Sivák (45. Kurz)

V prvním poločase jsme předvedli prozatím nejlepší výkon podzimu. Neustále jsme měli míč pod kontrolou, pořád jsme se nutili do zakončení a bylo jen otázkou, jaký příděl si náš soupeř odveze. V druhém poločase zavládlo z naší strany velké uspokojení z průběžného stavu 3:0.

MFK OKD Karviná U13 - SC Znojmo 5:1 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 3.Putyera, 24. Matějek, 25. Lingr, 36. Řapek, 50. Malyjurek

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva - Ženíšek, Šiška, Matějek (40. Čermák), Lichtblau (31. Hilbert) - Kolek, Malyjurek, Ligocký (31. Lingr), Galusek (31. Kielkowski) - Putyera, Popek (31. Řapek)

Utkání jsme začali dobře. Již ve 3. minutě skóroval Putyera. Soupeř se snažil o vyrovnání, ale my jsme ho nepustili do vážnější akce, ze které by mohl srovnat. Závěr prvního poločasu nám opět vyšel a v rozmezí 24. a 25. minuty Matějek a Lingr zvýšili na 3:0. Ve druhém poločase jsme opět určovali tempo hry my a po zásluze v 36. minutě krásnou střelou skóroval Řapek. Malou nepozornost při řešení obranné situace soupeř využil ve 45. minutě a snížil na 4:1. Závěr utkání jsme měli pod kontrolou a v 50. minutě se nejlépe orientoval Malyjurek, který uzavřel skóre utkání na 5:1. Všichni hráči podali velmi slušný výkon a za vyzvednutí stojí výkon Olivera Putyery.

MFK OKD Karviná U12 – Kopřivnice 2:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 16. Kondziolka, 56. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa (30. Andrle) - Pavlica (25. Michalidis), Cieslawski, Zeisberger, Hujo - Štěrba, Egri, Berešík,Tancoš (25. Hrkel´) - Poštulka, Kondziolka

Do utkání jsme nastoupili s odhodláním prolomit střeleckou nemohoucnost, která nás provázela poslední tři kola, připsat si nějaké body a především ukázat, že jsme nezapomněli hrát fotbal. První dva body se podařilo splnit, ale s předvedenou hrou stále nemůžeme být spokojeni. Soupeře jsme v prvním poločase pustili pouze do jedné příležitosti, kterou k naší smůle využil. Kluci se snažili, vytvářeli se příležitosti (standartní situace i ze hry přišlo několik slibných šancí), ale v koncovce chyběl klid, zkušenost ... Ještěže v polovině prvního poločasu po individuální akci Lukáše Poštulky proměnil jeho přihrávku ve vedoucí branku přízemní střelou k levé tyči Filip Kondziolka. Proto také první poločas ukončil rozhodčí za stavu 1:1. Ve druhé části utkání jsme se snažili strhnout vedení na naši stranu. Ale příliš nervozity a snad i snahy konečně prolomit smůlu, vedl k častým chybám ve středu hřiště, které bylo korunováno nedovoleným zákrokem v našem pokutovém území. Štěstí tentokrát stálo na naší straně a neproměněný pokutový kop deset minut před koncem utkání jako by polil naše kluky živou vodou. Konečně jsme začali hrát důrazněji, po stranách, což vedlo k několika "tutovým" šancím (dvě nastřelené tyče, třikrát nastřelený hráč soupeře na brankové čáře). Nakonec čtyři minuty před koncem utkání po centru z levé strany vsítil vítěznou branku David Egri.

TJ ČSAD Havířov - MFK OKD Karviná C starší 2:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček - Buchta (41. Hanák), Iliadis, Šipula, Tomeček - Derík, Zielonka, Šťastný, Jastrzembski (28. Johanidis) - Kendzior (35. Kubačák), Macko

TJ ČSAD Havířov - MFK OKD Karviná C mladší 0:11 (0:5)

Branky MFK OKD Karviná: 2., 14., 19., 25. a 35. Řapek, 33. a 60. Olšák, 45. a 50. Kielkowski, 22. Čermák, 57. Michalička

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček (30. Kucza) - Jung, Čermák, Gatnar, Špaček - Gasior (50. Skalka), Michalička (30. Olšák), Molnári, Szkutek (59. Remiš) - Kielkowski, Řapek (40. Nachtman)

Soupeř nastoupil ve velmi omlazené sestavě a výsledek byl proto jednoznačný. I přesto naše obranná činnost nefungovala úplně dobře a se silnějším soupeřem by měla problémy. Její činnost se musí mnohem více zlepšit. Výborný výkon předvedl David Olšák a Vojta Kielkowský.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo