Generální partner
Světlý režim
27. prosinec 2014

Úspěch, který se možná už nebude opakovat - II. část

Po včerejší první části pokračujeme v hodnocení podzimu z pohledu trenéra U19 Romana Westa.

Hodnocení podzimní části trenérem Romanem Westem:

„V průběhu podzimu byl vidět zejména útočník Erik Puchel, který vstřelil 10 branek a hned na devět jich přihrál. Navíc zdaleka neodehrál všechna utkání. Druhý útočník Lukáš Duda zaznamenal 8 branek a nasbíral dvanáct asistencí. Je třeba ale z tohoto pohledu vyzvednout i výkony Pavla Moskála, Vojty Smrže či mladého Ondry Lingra. V létě by určitě nikdo nevěřil, že bychom se mohli napříč celým podzimem udržet čtrnáct týdnů na prvním místě celostátní ligy dorostu, a že až do posledních kol budeme bojovat o nejvyšší příčky v nejvyšší soutěži. Proto si myslím, že jde v současném karvinském fotbale o veliký úspěch. Všichni hráči si zaslouží za odvedenou práci (a snad i radost z fotbalu či vítězství) velké poděkování. To patří i nejužšímu vedení v čele s pány Wolfem a Mašlejem, kteří nám v Karviné vytvořili vynikající podmínky k tréninku, kterým nemůže na Moravě konkurovat nikdo - a v celé republice jen málokdo. Od toho se potom všechno odráží. V průběhu celé půlsezóny vládla velmi dobrá disciplína všech hráčů, nedostali jsme žádnou červenou kartu. Především utkání v Příbrami hráči psychicky zvládli. Měli jsme také jednu z nejlepších obran v celé soutěži. Inkasovali jsme jen 27 gólů ve třiadvaceti zápasech (čtvrtá nejlepší obrana v lize). Nebýt předposledních dvou utkání s Bohemkou a Sigmou, mohli jsme mít nejlepší obranu v první lize. (7x jsme udrželi čisté konto, 9x jsme inkasovali jen jeden gól). Dalším výrazným úspěchem tohoto podzimu je v mnohých případech pravidelná účast našich hráčů v mládežnických reprezentacích ČR. Zejména Ondřej Lingr dostával pravidelné pozvánky do kategorie ČR U17. Z dalších hráčů se v různých reprezentacích objevují také Oliver Putyera, Jiří Ciupa, Erik Puchel a vypadá to, že nově i David Egri. Neméně důležitý je také fakt využívání našich dorostenců v mistrovských zápasech druholigového týmu MFK OKD Karviná a postupné zabudovávání mladých odchovanců do sestavy „A“ týmu jako je Erik Puchel, Lukáš Duda, Adam Leibl či Martin Pastornický. Samozřejmě hráčům přejeme, aby se do kádru „A“ týmu dostali a pravidelně druhou ligu hráli. Proto tu mládež také děláme. Jedním dechem je ale nutné dodat, že pokud by tito hráči v mužích natrvalo zůstali, je třeba doplnit kádr U19 odpovídající náhradou. Minimálně pro zachování, ne-li zvýšení konkurence do dalšího tréninkového procesu, který přináší růst i ostatních hráčů. Byla by velká škoda těžko vydobyté pozice lacino opustit!"

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo