Generální partner
Světlý režim
10. leden 2015

Úvodní utkání roku Karviná prohrála 1:3

Domácí Ruch Chorzów vstřelil tři góly, Karvinští zásluhou Tomáše Komendy jen jeden. Polský tým tak zvládl lépe vzájemný duel a raduje se z výhry 3:1.
K.S. Ruch Chorzów
sobota 10.1.2015
3:1
(2:1)

Diváci: 0
MFK Karviná
I. poločas: Skaba – Konczkowski, Helik, Malinowski, Dziwniel – Trojak, Surma (30. Babiarz) – Szewczyk (30. Kwiatkowski), Starzyński (30. Efir), Zieńczuk – Višnakovs. II. poločas: Putnocky – Kuś, Szyndrowski, Stawarczyk, Gigołajew – Babiarz (63. Urbańczyk), Rzuchowski – Kowalski, Efir (63. Mularczyk), Kwiatkowski (63. Włodyka) – Kuświk.
I. poločas: Pindroch – Fiala, Trousil, Jovanović, Růžička – Duda, testovaný hráč, Limanovský, Budínský, Puchel – Komenda (testovaný hráč). II. poločas: Pastornický – Hatok, Leibl, Cverna, Eismann – Vaněk, Daníček - testovaný hráč, Kurušta, testovaný hráč - testovaný hráč.
Branky: 22. Višnakovs, 35. Kwiatkowski, 53. Efir – 45. Komenda

Komentář

Trenér Weber postavil do zápasu dvě kompletní jedenáctky včetně brankářů. Utkání začal Branislav Pindroch a do druhé půle naskočil Martin Pastornický. Domácí Ruch se v pohledném utkání ujal vedení ve 22. minutě, kdy se po rohu prosadil hlavou lotyšský fotbalista Višnakovs. Hráči v zeleném bohužel za dalších třináct minut inkasovali podruhé. Rychlou akci Ruchu zakončil přesně Kwiatkowski.

Nejzajímavější část první půle se odehrála na jejím samotném konci. Nejprve mohl domácí tým poslat do tříbrankového vedení Efir, ale Pindrocha nepřekonal. Vzápětí na druhé straně vytáhl domácí gólman Skaba skvělý zákrok, po kterém se míč od tyče dostal do zámezí. Po následném rohovém kopu a zmatcích v pokutovém území snížil Tomáš Komenda. Tedy hráč, který je v Karviné na zkoušku. Poločas tak skončil 1:2 z pohledu karvinského týmu.

Borci v zeleném chtěli navázat i ve druhém dějství na kontaktní gól ze závěru první půle, ale jejich plány rychle zhatil Efir, který osm minut po změně stran vrátil Ruchu dvoubrankový náskok. V závěrečných dvaceti minutách diktovali tempo hry Karvinští. Domácí se tou dobou spíše bránili, ale kýžený efekt v podobě snížení už Ruch nepovolil, a tak v deštivém dopoledni zvítězil.

„Domácí působili fotbalovějším dojmem. Dali jsme šanci klukům, kteří jsou tady na zkoušku včetně tří dorostenců. Víc se mi zamlouvala hra ve druhé půli," zhodnotil zápas trenér Jozef Weber.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo