Generální partner
Světlý režim
6. únor 2015

Vítězství 3:1 v Katovicích s GKS

Také druhý zápas během tří dnů svěřenci Jozefa Webera zvládli na jedničku. V Katovicích porazili místní GKS 3:1 po gólech Urgely, Daníčka a Dudy.
GKS Katowice
pátek 6.2.2015
1:3
(0:2)

Diváci: 0
MFK Karviná
I.poločas: Dobroliński - Pietrzak, Pielorz, Kamiński, Czerwiński - Cholerzyński, Leimonas - Szołtys, Pitry, Ceglarz - Goncerz. II.poločas: Rudnicki - Pietrzak (65. Czerwiński), Pielorz, Kamiński (65. Leimonas, 84. Kamiński), Frańczak - Duda, Cholerzyński - Wieczorek, Bętkowski, Januszkiewicz - Kujawa.
Pindroch - Růžička, Trousil, Janíček (60. Cverna), Eismann - Hatok (60. Duda), Daníček - Juřena (75. Castanier), Budínský (75. Kurušta), Puchel - Urgela (60. Komenda).
Branky: 81. Duda - 24. Urgela, 34. Daníček, 63. Duda

Komentář

Karvinští trenéři rozložili zátěž na další hráče, kteří nenastoupili do středečního zápasu, a tak v Katovicích šli na hřiště od první minuty. Tři góly v síti polského celku pak v pohodě stačily na zasloužené vítězství. Karvinští se prezentovali velmi dobrým výkonem, zvlášť v první půli. Do vedení je poslal ve 23. minutě po centru Hatoka nadvakrát střílející Lubo Urgela. Nejlepší akce zápasu se zrodila krátce po půlhodině hry. Eismann s Puchlem po levé straně dostali míč do vápna, kde Urgela na přední tyči pustil míč Daníčkovi a ten poslal Karvinou do dvougólového trháku.

Po změně stran se prosadili dva Dudové na hřišti. Nejprve ten karvinský Lukáš, který svou typickou zarputilostí šel do odraženého míče a nakonec skóroval k radosti jeho i celé lavičky. Když už to vypadalo, že brankář Pindroch udrží čisté konto, tak se domácí dočkali přímého volného kopu, který kopal Slawomir Duda a nechytatelnou střelou rozesmutnil brankáře MFK OKD. I tak si Branislav Pindroch poradil v průběhu utkání s několika ošemetnými situacemi.

Trenér Weber byl po závěrečném hvizdu, kterým jeho svěřenci zakončili nejtěžší blok přípravy, velmi spokojený. „Kvalitní zápas s kvalitním soupeřem. Byl to náš nejlepší výkon od duelu s Ružomberokem, čemuž samozřejmě vydatně pomohly i Katovice. Jen mě mrzí, že jsme opět neudrželi čisté konto, když navíc i ve středu jsme zbytečně inkasovali. Do startu jarní části musíme pilovat defenzivu,“ podotkl Weber.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo