Generální partner
Světlý režim
18. únor 2015

Zimní příprava ligového dorostu je minulostí

Už v sobotu zahájí jarní část sezóny starší dorost U19 na půdě plzeňské Viktorie. Trenér Roman West se proto ohlíží za sedmitýdenní zimní přípravou.

Zimní příprava na jarní část sezóny byla o něco delší než ta letní, trvala 7 týdnů. První měsíc se tým připravoval ve výborných domácích podmínkách - a to dost náročně. Každodenní odpolední trénink trval takřka 3 hodiny. „Začínali jsme v posilovně, následoval běh na umělou trávu, tam devadesátiminutový kondičně herní trénink s míčem, běh zpět a protažení. Každé odpoledne jsme tak udělali velký kus práce a dopoledne měli hráči čas věnovat se školním povinnostem,“ popisoval trenér Roman West.

Na konci ledna nabral celý tým směr Nitra, kam odjel na krátké herní soustředění. „Dva týdny před prvním mistrovským utkáním jsme se chtěli chystat již z hlediska taktiky týmu, superkompenzace a vylaďování sportovní formy. To se nám ale z různých důvodů vůbec nepodařilo. Především pak proto, že jsme se nikdy nesešli kompletní,“ litoval West. Snad se to povede aspoň v pátek, den před utkáním v Plzni. O čem ještě také trenér West mluvil?

O turnaji v Nitře a pomyslném prvním místě

„Kluci chtěli moc uspět, neboť v loni tam skončili poslední se čtyřmi porážkami. Proto byli také kluci i naštvaní, že pořadatelé turnaj zrušili. Po prvním dnu jsme měli dvě utkání a z nich vytěžili dvě vítězství se skóre 6:0. Na druhý den nám stačilo jeden ze dvou zápasů vyhrát a pravděpodobně bychom na tomto turnaji zvítězili i celkově. V dalších dnech jsme tak odehráli dva přípravné zápasy a nakonec jsme mohli být spokojeni. Utkali jsme se silnými soupeři a vyzkoušeli 22 hráčů širšího kádru. Každý mohl odehrát za čtyři dny tři zápasy a ukázat tak svoje kvality."

O přípravných utkáních

„Během celé zimní přípravy jsme odehráli 10 zápasů, z nichž jsme 8 zvítězili a ve dvou odešli poraženi. Nejlepší výkon jsme podali v prvním poločase proti silné slovenské Žilině. Pokud se budeme takovým způsobem prezentovat i v mistrovské soutěži, máme šanci bojovat o nejvyšší příčky. Naopak se nám nepovedla generálka v Chorzówě. Už v týdnu, kdy jsme odehráli modelové utkání proti naši herně velmi vyspělé U17, jsme sice vyhráli 7:6, ale šest inkasovaných branek něco vypovídalo o katastrofální obranné fázi hry. Zápas v Polsku to jenom potvrdil a odkryl i nedostatky ve fázi útočné. Je ale nutné připočítat fakt, že nehrálo hned 7 hráčů úspěšné základní sestavy z podzimní části. Nicméně to ukázalo v plné nahotě pravou tvář hráčům širšího kádru. Kdo v mistrovských zápasech hraje více - a proč také hraje více, a kdo hraje méně minut - a proč také hraje méně minut."

O cílech pro jarní část sezóny

„Vedení klubu nám stanovilo jasný cíl a to zachránit první ligu dorostu pro další mladší ročníky. Bylo by alibistické říkat, že ještě zachráněni nejsme. Pravděpodobně jsme ziskem 47 bodů tento úkol splnili již po vydařeném podzimu. V našem družstvu máme před sebou nový, svůj vnitřní týmový cíl, a to pokusit se bojovat o titul mistra Celostátní ligy dorostu. Čeká nás 19 těžkých utkání, a my budeme chtít v každém z nich uspět. Osobně si myslím, že pokud bychom skončili do třetího místa, byl by to mimořádný a historický úspěch. Hodně bude záležet na tom, jak bude vypadat během mistrovské soutěže hráčský kádr. Zda budeme mít možnost hrát v nejsilnějším možném složení či ne. Pokud by tomu tak bylo, máme šanci hrát o nejvyšší příčky. V opačném případě se taky může velmi reálně stát, že budeme postupně tabulkou klesat do jejího středu."

O posilách

„Tým zůstává v podstatě stejný jako na podzim – možná ale bude v současné chvíli o něco oslabený. Přišel ze Slovenska Adam Škrečko, který ovšem dlouho nehrál a potřebuje pořádně dotrénovat. Pak by mohl být zajímavý. Trénuje s námi z Kosova Arnis Latifaj, ten ale bude hrát na jaro s U17. Daniel Řapek odešel hrát do Rakouska. A vypadá to, že Erik Puchel bude na jaře hrát za A-tým."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905