Generální partner
Světlý režim
21. září 2009

Uzdravený Slončík: Musíme se už zvednout

Po šesti týdnech nicnedělání se mohl vrhnout Radek Slončík do fotbalového tréninku.

Trápil jej přitahovač svalu na noze v oblasti třísel. Nepříjemné zranění znemožní člověku pořádně zvednout nohu, natož kopnout do míče. Slončík ale zranění absolutním klidem vyléčil, zdá se, že nic neuspěchal, a proto se mohl v sobotu ve Vlašimi opět postavit na trávník v mistrovském zápase. V letošní sezoně vůbec poprvé.

„Minulé pondělí jsem to zkusil s tréninkem a v pátek jsme se s trenéry už pobavili o mém možném startu. Řekl jsem, že do toho půjdu a uvidíme,“ poznamenal Slončík. A skutečně se vidělo. Když byl na hřišti, zase patřil k nejlepším, jako by se nechumelilo.

„Povedly se nám uprostřed hřiště nějaké věci, to je pravda, ale ke kýženému efektu to stejně nevedlo, takže nemůžeme být spokojeni,“ poznamenal posmutněle Slončík. Na hřišti vytrval něco přes hodinu.

Prakticky okamžitě poté, co odešel ze hřiště, Karviná inkasovala. „Šel jsem se sprchovat, a když jsem se za pár minut vrátil, už jsme prohrávali. To byla pro mě další sprcha, tentokrát studená,“ mrzel nezdar spoluhráčů nejzkušenějšího borce karvinské sestavy.

Výsledek 0:2 je pro Karvinou mimořádně špatný. „Není to nic proti Vlašimi, ale takového soupeře prostě musíme porážet. Bohužel je to hlavně o tom, že nedáváme branky. Dneska jsme měli zase dvě stoprocentní šance, ale neproměnili jsme je a to nás sráží. Potřebujeme v zápase vést a ne dotahovat náskok protivníka,“ domnívá se persona českého fotbalu.

Jenže bez vstřelených branek se člověk těžko může dostat do vedení. Leda, že by si soupeř nasázel vlastní. O čemž se dá s úspěchem pochybovat. „Je to o koncovce. Když mají naši útočníci formu, můžeme porazit kohokoliv, protože ty góly prostě dají. Ale připadá mi, jako by si kluci venku nevěřili. Těžko říct, čím to je,“ krčil rameny Slončík, který je z momentálního bodového stavu a situace v tabulce trochu přepadlý.

„Naše řady nejsou vyvážené. Útočníci nedávají góly a když je někde venku dáme, inkasujeme pětku. To je nepřípustné. Musíme se jednoznačně zvednout, zmobilizovat síly, tedy ty zbytky sil, které po viróze budeme mít,“ upřesnil Slončík, který ale týmu věří. „Potenciál máme, přece jsme přes léto nezapomněli hrát fotbal. Musíme si tento týden s klukama sednout a všechno si vyříkat, protože se v tabulce nebezpečně přibližujeme jejímu dnu,“ varuje někdejší reprezentant.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo