Generální partner
Světlý režim
23. únor 2015

Trousil: Všechno dobré, ale už vyhlížíme Kolín

Ostřílený stoper a borec se spoustou ligových zkušeností – Jan Trousil - hodnotí herní soustředění i zimní přípravu, která je zvlášť pro něj pekelně dlouhá. Proč? To se dozvíte v rozhovoru.

V sobotu jste se vrátili z herního soustředění, během kterého jste sehráli i dva přípravné duely. Jak celkově výjezd na Slovensko hodnotíte?

Jen pozitivně, protože jsme po dlouhé době změnili prostředí. Navíc vůbec poprvé od léta jsme někam jeli na víc než jeden den. Byli jsme týden všichni spolu a proběhlo to v pohodě. Jen škoda, že na Slovensku nebylo tepleji, ale to už neovlivníme. Každopádně jsme se dostali i na přírodní trávu a o to šlo především.

A zápasy proti Nitře a Zlatým Moravcím?

Paradoxně si myslím, že lépe jsme zahráli v remízovém duelu s Nitrou na umělé trávě. V sobotu přišel vrchol proti Zlatým Moravcím na jejich stadionu. V první půli na nás bylo vidět určité rozkoukávání. Přestože jsme šli do vedení, tak domácí byli lepší a vlastně hned po našem gólu také vyrovnali. Herně to z naší strany nebylo nejlepší. V poločase nám trenér něco řekl, uklidnili jsme se a asi to i šlo následně vidět.

Obou zápasech jste se gólově prosadil, což je na stopera velmi dobrá vizitka, nemyslíte?

Každý gól je povzbuzením, ale na střílení branek máme v týmu úplně jiné hráče (úsměv). Dá se ale říct, že těžím z povedených standardních situací a daří se mi být ve správný čas na správném místě. Samozřejmě je to také o tom, že tady máme kluky, kteří to skvěle kopnou, což je základ. V neposlední řadě je to i o trenérech, kteří mají rádi standardky, a tak stále vymýšlejí nejrůznější varianty. Stále dokola všechno pilujeme a už na podzim to přinášelo své ovoce. Snad nám to vydrží i na jaře.



Na druhou stranu se vám stále nedaří, stejně jako na podzim, odehrát zápasy s nulou vzadu. Čím to? Vždyť obrana je zkušená, jste tam samí třicátníci.

Když se podíváme na poslední zápasy, tak jsme dostali góly buď z trestného kopu, kdy to borec kopl přesně do šibenice nebo z penalty. Něco tam bylo i ze hry. Ale podstatné je, že dáváme mnohem víc gólů. Samozřejmě to může být i tím, že umělka je rychlejší nebo tím, že soupeři nastoupili v improvizovaných sestavách, což je však v přípravě naprosto normální.

Může to být i tím, že se snažíte hrát hodně dopředu?

Jasně. Čím víc útočíme, tím nám vznikají vzadu nějaká okénka. To už pak záleží i na soupeři, zda toho využije či ne. Ale trenéři nám už teď s koncem přípravy kreslí a ukazují různé věci, které po nás požadují. Určitě víme, na čem musíme do startu v Kolíně zapracovat.

Máte před sebou poslední týden přípravy s vrcholem v podobě generálky proti Třinci. Jste rádi, že to konečně skončí?

To teda jo. Za sebe musím říct, že tak dlouhou přípravu jsem nezažil strašně dlouho. Je to náročné hlavně po psychické stránce, protože se na něco chystáte a pořád je to strašně daleko. Říkám, všechno dobré, ale už vyhlížíme první utkání proti Kolínu.

Jak jste na tom po zdravotní stránce?

Musím to zaklepat – je to dobré. Snad poprvé jsem absolvoval úplně všechno. Neměl jsem problém ani se svalem nebo něco podobného. Pozitivní je, že se nám celkově vyhýbala nějaká větší zranění. Šlo spíš o nemoci, což bylo jen na pár dnů.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo