Generální partner
Světlý režim
4. duben 2015

Gól v oslabení rozhodl o porážce ve Zlíně

Jediná obdržená branka, dvě vyloučení - svěřenci Jozefa Webera prohráli těsně 0:1 na půdě ševců. Navíc před domácím utkáním s Vlašimí musí řešit kupu starostí.
FC Zlín
sobota 4.4.2015
1:0
(0:0)
Stadion Letná
Diváci: 3116
MFK Karviná
Dostál – Pazdera, Hubáček, Hájek, Matějov – Kopečný (87. Chmelo), Holík (90. Motal), Živulič, Bartolomeu – Poznar (89. Kraut), Železník.
Lipčák – Růžička, Trousil, Cverna, Eismann – Daníček, Janíček (53. Kubista) – Juřena (68. Limanovský), Hatok (80. Komenda), Puchel – Urgela.
Branka: 57. Holík
ŽK: Holík - Hatok, Janíček, Daníček
ČK: 45. Trousil, 90. Cverna
Rozhodčí: Zelinka – Kotalík, Kožár.

Komentář

Karvinští fotbalisté museli na trávníku ve Zlíně opět oželet hráče základu Zeleného s Budínským a navíc v nastavení první půle šel předčasně do šatny Jan Trousil, kterého vyloučil sudí Zelinka. Druhou červenou si hlavní arbitr nechal na třetí minutu nastavení, kdy se musel ze hřiště i Václav Cverna.

První poločas byl vyrovnaný a ani na jedné straně nebyla k vidění nějaká opravdu vážná příležitost. Ale lépe začala Karviná. Útočník Urgela měl solidní možnost, ale míč po jeho střele lapil u tyče gólman Dostál. Několik standardních situací na obou stranách také příliš vzrušení nenabídlo. Po vyloučení Trousila využil domácí tým přesilovku hned po dvanácti minutách druhého poločasu, kdy se přesně trefil Holík a poslal ševce do vedení.

Gól domácí uklidnil a naopak hosté museli hru otevřít. Navíc hráli o deseti a to bylo pochopitelně velmi těžké. Ševci tak podnikali rychlé akce, ale bez kýženého efektu v podobě druhého gólu. Nejblíž k němu měl Poznar, ale skvělý zákrok vytasil Martin Lipčák. Karvinští se k ohrožení branky domácího týmu už pořádně nedostali až na situaci z nastaveného času, kdy něměl daleko kje gólu Václav Cverna, ale domácí brankář byl u tyče včas. O pár okamžiků později dostali hosté poslední ránu, když u postranní čáry zbytečně fauloval právě Cverna a do sprch putoval o něco dřív než zbytek týmu. V probíhajícím ročníku to už byla jeho třetí červená karta!

Trenéru Weberovi jistě nadělala vrásky i žlutá karta pro Tomáše Janíčka. Byla to totiž jeho čtvrtá a to znamená, že do veledůležitého domácího utkání nebude moci on ani Trousil s Cvernou nastoupit, což bude představovat problémy v defenzivě. Karvinští budou po 21. kolech sedmí, ale Opava a Vlašim jsou na stejném bodovém zisku, jen mají horší skóre.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Bohumil Pánik: „Pro nás to bylo zatím nejtěžší utkání v jarní části. Gólovky jsme si začali vytvářet až po změně stran a jsem rád, že jedna vyšla. Pak už to bylo pouze o hlavě a disciplinovanosti. Základem pozdějšího úspěchu bylo ubránění výškové převahy soupeře."

Hostující trenér Jozef Weber: „V první půli se hrál opatrný fotbal, který odpovídal důležitosti utkání. Zápas nějakým způsobem ovlivnilo vyloučení Trousila, protože do té doby jsme to měli slušně rozehrané. Po první domácí brance jsme to už však měli hodně složité. Velkým problémem bude v příštím duelu absence tří stoperů, ale protože se nám čelo tabulky už vzdálilo, tak můžeme dát prostor i našim talentovaným hráčům. Máme týden na přemýšlení, tak uvidíme.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo