Generální partner
Světlý režim
29. duben 2015

Žákovský fotbal: Čtrnáctka poprvé na jaře vyhrála

Vložené kolo starších i mladších žáků a klasický víkend. To byl program žákovských týmů, které narazily na těžké soupeře. Čtrnáctka porazila Jihlavu, ale na Baník nestačila. Patnáctka nezvládla ani jeden duel a navíc nevstřelila ani gól. Parádně si naopak zastřílel tým U13...

U15

MFK OKD Karviná U15 – FC Vysočina Jihlava U15 0:2 (0:1)

Sestava Karviné: Žebrák - Mrózek, Gandzel, Klimek, Kaczmarczyk - Brzóska (60. Rybka), Seriš, Bijok, Bielan (57. Ostáš) - Harok, Szotkowski (65. Kretek).

Trenér Petr Chloň: „Zápas s Jihlavou byl z naší strany velmi nepovedený, když naši hráči své šance neodkázali využít - naopak soupeři jsme obě branky darovali po hrubých individuálních chybách. Přesto věříme, že společně zvládneme další mistrák proti těžkému soupeři, kterým bude v neděli Baník."

MFK OKD Karviná U15 – FC Baník Ostrava U15 0:4 (0:1)

Sestava Karviné: Kux - Brzóska, Gandzel, Pavlík, Kaczmarczyk - Bijok, Seriš, Klimek, Vlachovský - Harok (50. Bielan), Szotkowski.

Trenér Petr Chloň: „Zápas s Baníkem byl vyrovnaný do dvacáté minuty, kdy po rychlém protiútoku soupeř vstřelil úvodní gól zápasu. Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem porvat se o dobrý výsledek, bohužel jsme po hrubé individuální chybě inkasovali druhou branku po rohovém kopu. Poté už Baník hru kontroloval a po dalších dvou rychlých protiútocích nám vstřelil další góly.“

U14

MFK OKD Karviná U14 – FC Vysočina Jihlava U14 2:0 (1:0)

Branky: 15. Kobza, 65. Buzek

Sestava Karviné: Kunz - Gráca, Věčorek, Holzer, Štromp - Jurčák (65. Zielina), Klepek (55. Dohnal), Streit, Buzek (66. Szturz) - Kývala (55. Zach), Kobza.

Trenér Jindřich Dohnal: „Bojovný výkon podpořený týmovou prací nám přinesl první tříbodovou radost v jarní části."

MFK OKD Karviná U14 – FC Baník Ostrava U14 0:2 (0:1)

Sestava Karviné: Rylko (25. Kunz) - Gráca (39. Toroň), Věčorek, Holzer, Štromp - Jurčák, Klepek (62. Szturz), Streit, Buzek (31. Zach) - Kobza (40. Dohnal), Kývala.

Trenér Jindřich Dohnal: „Otevřený zápas až do samotného konce. Druhý gól jsme dostali minutu před koncem. Škoda!"

U13

1. HFK Olomouc U13 – MFK OKD Karviná U13 3:17 (3:9)

Branky Karviné: Zych, Golasowski a Stuchlík po 3, Pastušek a Přichystal po 2, Volný, Palička, Goj a Valoch 1

Sestava Karviné, I.sestava: Drobek - Müller (Michailidis V.), Dawid (Gredka) - Goj, Rychtařík, Zych - Golasowski, Stuchlík. II.sestava: Herdzina - Volný, Palička - Stařičný, Valoch, Popov - Pastušek, Přichystal.

Trenér Zbyšek Gazda: „Konečně jsme se prosadili i střelecký, ale paradoxně výkon nebyl až tak dobrý. Jenom jedná skupina si zaslouží pochvalu, druhá byla svým výkonem za očekáváním."

U12

1. HFK Olomouc U12 – MFK OKD Karviná U12 4:4 (1:1)

Branky Karviné: Švec, Ondračka, Molitorisz, Kadlíček

Sestava Karviné, I.sestava: Szkuta - Koudela, Kvapil (Švec), Motyčka (Krajčík) - Volný, Jurčák, Jurásek - Kadlíček. II.sestava: Kolář (Bogár) - Rohal, Fukala, Szczygiel (Kanclerz) - Pindur, Klváček, Iwanuszek (Ondračka) - Molitorisz.

Trenér Lumír David: „Soupeře jsme přehrávali a měli územní převahu. Vytvářeli jsme si i gólové šance, které ale nebyli kluci schopni proměnit. A navíc se k naší špatné koncovce přidal i vynikající výkon domácích brankářů. Klukům nešla upřít snaha a bojovnost, která ale nebyla vyjádřena v produktivitě. I přesto musím hráče za jejich výkon pochválit - byl výborný a kluci dovedli přenést naučené věci z tréninku do zápasu."

St.žáci B

MFK OKD Karviná st.žáci B – FC IRP Český Těšín 0:2 (0:1)

Sestava Karviné: Marikovec - Barsa, Tannert, Mareš, Szczygiel J., Meisner, Varšo, Wašniowski, Ostáš, Urban, Rybka. Střídali: Václavík, Gasior, Ernst.

Trenér Petr Špička: „První poločas se hrál na jednu branku, ale své šance jsme neproměnili. Naopak soupeř vystřelil pouze jedno, náš brankář vyrazil míč před sebe a dorážka už skončila v síti - 0:1. Druhý poločas se trochu vyrovnal, ale pořád jsme měli více ze hry a šance neproměňovali. Přišla 60. minuta, kdy hostující hráč vystřelil z 20 metrů a po teči našeho obránce to bylo 0:2. Kluci bojovali až do konce, ale bez efektu. Soupeř měl více štěstí."

Ml.žáci B

MFK OKD Karviná ml.žáci B – FC IRP Český Těšín 1:3 (0:2)

Branka Karviné: Lipták

Sestava Karviné: Siuda - Holiš, Szkuta, Ferenc, Lipták, Michailidis, Pavlát, Kravčík, Konesz, Mec, Matuszek.

Trenér Petr Kendzior: „Celý zápas probíhal s pocitem nešťastného utkání v Dolní Lutyni. Kluci chtěli, ale nešlo to. Hrubé chyby v obraně stanovily výsledek po prvním poločase. I když se naši kluci ve druhém poločase zlepšili, na obrat to nestačilo a v závěru ve snaze vyrovnat, jsme v poslední minutě inkasovali třetí rozhodující gól.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo