Generální partner
Světlý režim
7. srpen 2015

Bod z jihu Moravy, Znojmo-Karviná 1:1

Karvinští fotbalisté vstoupili do nové sezóny remízou 1:1. Domácí šli v 8. minutě do vedení, ale nakonec Matěj Fiala v 81. minutě vyrovnal.
1.SC Znojmo FK
pátek 7.8.2015
1:1
(1:0)

Diváci: 1631
MFK Karviná
Doleček – Mezlík (76. Pokorný), Cihlář, Odehnal, Helísek – Šumbera, Nepožitek, Okleštěk (64. Ledecký), Njire – Šamánek (82. Lapeš), Žondra.
Pindroch - Růžička, Dreksa, Jovanović, Eismann - Vaněk, Sedlák - Sivrić (46. Juřena), Budínský (60. Fiala), Zelený (32. Puchel) - Urgela.
Branky: 8. Šamánek - 81. Fiala
ŽK: Šumbera, Nepožitek, Žondra - Vaněk, Zelený, Sedlák
Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Melichar

Komentář

Ve svém prvním utkání nového soutěžního ročníku si Karvinští otestovali zbrusu nové žluté dresy v očekávané sestavě i s novými tvářemi – stoperem Pavlem Dreksou, středním záložníkem Janem Sedlákem a krajním záložníkem Matejem Sivrićem. Do utkání od úvodní minuty nastoupil také uzdravený Jaroslav Zelený, leč už ve 32. minutě jej střídal Erik Puchel.

Začátek se hostům příliš nepovedl a od osmé minuty prohrávali. Obrana po několika odrazech neuhlídala Šamánka, který střelou ke vzdálenější tyči nedal Pindrochovi šanci a Znojmo šlo hned v úvodu do vedení. V dalších minutách byl k vidění vyrovnaný zápas s mírnou převahou na domácích kopačkách. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v předposlední minutě prvního dějství střídající Puchel, kterého vyslal přesnou přihrávkou do úniku Budínský, ale tváří v tvář domácímu brankáři Dolečkovi neuspěl, když se pokoušel o kličku.

Do druhé půle poslal trenér Weber místo Sivriče dříče Juřenu a po hodině hry také Fialu, což se v konečném součtu vyplatilo. Hosté z Karviné byli ve druhé půli lepším týmem, vytvářeli si solidní příležitosti, byli aktivní, ale kýžený efekt v podobě gólu ne a ne přijít.

Ale kdo si počká, ten se dočká – v 81. minutě zcela zaslouženě vyrovnal Matěj Fiala, když využil centru Eismanna a prodloužení Jovanoviće. Fiala uklidil míč ke vzdálenější tyči a stal se tak prvním úspěšným karvinským střelcem nové sezóny. Dokonce výhru měl na kopačce Lubomír Urgela, ale ten se prozatím v koncovce trápí, i když nutno, že v tomto případě neměl moc času. Výborný domácí gólman Doleček mu zmenšil střelecký úhel a střelu vyrazil. Hosté chtěli tři body, ale na ně si budou muset počkat minimálně týden do domácího zápasu proti nováčkovi z Vyšehradu.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Radim Kučera: „Bod neberu, je to pro nás ztráta. Bylo naší enormní snahou do zápasu dobře vstoupit a první poločas se vyvíjel hodně dobře. Hosté zareagovali střídáním už v prvním dějství, pak i ve druhé půli. Bohužel jsme nevstřelili druhý gól.“

Hostující trenér Jozef Weber: „S výsledkem jsme spokojení, ale s výkonem v první půli nikoliv. To, že jsme prohrávali jen o jeden gól, nám dávalo šanci do druhého poločasu s výsledkem něco udělat a porvat se aspoň o remízu. Zklamali mě někteří hráči, v poločase jich bylo snad šest na vystřídání. Naopak ti střídající nám velmi pomohli a všechny musím pochválit."
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo