Generální partner
Světlý režim
18. srpen 2015

Sportovní i morální vítězství!

Předseda Městského fotbalového klubu Karviná Ing. Jan Wolf se vyjadřuje k aktuálnímu dění. Tentokrát se jeho řádky dotýkají sobotní výhry (nejen té sportovní) nad nováčkem z Vyšehradu.

Výhra našeho A-týmu nad celkem FK Slavoj Vyšehrad má pro nás zvláštní význam. Vysoké skóre 4:0 nejenom chutně okořenilo zážitek našich fanoušků, ale bezesporu dodalo našemu celku sebedůvěru do dalších klání. Pro mě osobně byl však důležitý také morální podtext této konkrétní výhry. 

Pokud jste nečetli nedůstojný předzápasový komentář na adresu našeho klubu, města Karviné a nás občanů zveřejněný na webových stránkách klubu FK Slavoj Vyšehrad, mohli jste zaregistrovat reakci karvinského redaktora Tomáše Januszka v sobotním vydání Karvinského deníku na toto téma. FK Slavoj Vyšehrad sesbíral bulvární střípky, které doplnil nepodloženými hospodskými fámami a udělal z našeho města snad nejnebezpečnější místo k žití, protkané mafiány a vrahy.

Já bych vedení tohoto klubu rád vzkázal, že město Karviná je svou historií spjato s rokem 1268 a díky své poloze toto město bylo významným rozvinutým obchodních centrem. Naleziště černého uhlí udělalo z Karviné součást průmyslové aglomerace, která umožnila další průmyslový rozvoj celé naší společnosti. Možná FK Slavoj Vyšehrad neví, že díky jodobromovým pramenům se v Karviné rozvinula také lázeňská péče a že naše město je také městem univerzitním. Co by však tento klub měl chápat je to, že nejenom v Karviné, ale také v celé naší zemi žije naprostá většina slušných občanů, kteří se živí poctivou prací, že každé město má svou historii, tradici, své stinné stránky, ale také své kouzlo, pro které stojí za to v něm žít.

Rád bych také požádal vedení tohoto klubu, aby nezveřejňoval zaručené zprávy, že náš druholigový klub hospodaří s 50 miliony Kč. Pokud by nám FK Slavoj Vyšehrad doplnil finance do této částky, znamenalo by to, že hospodaří s vyšším rozpočtem než my. Tento pražský klub vnesl do sportu aspekt, který s ním nemá nic společného. Věřím, že šlo o ojedinělý exces a že tento nováček druhé ligy brzy přijde na to, že fotbalový klub se neprezentuje pouze svými sportovními výsledky, ale rovněž klubovou kulturou."  

S úctou a sebevědomím všech nás fanoušků a Karviňáků

Ing. Jan Wolf
předseda klubu


Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo