Generální partner
Světlý režim
25. září 2015

Šulák: Podmínky pro mládež? Patříme ke špičce

Městský fotbalový klub Karviná posílil během léta na trenérských pozicích u mládeže. Jedním z nových trenérů je Pavel Šulák, jenž je mj. členem komise mládeže ČR a velmi dobře tak zná, a může porovnat, podmínky pro vývoj mladých hráčů - ty karvinské jsou na velmi vysoké úrovni.
V létě jste převzal tým U16. Už jste se pořádně poznali?
Stále jsme ve fázi, kdy se poznáváme. A to nejen po fotbalové, ale i lidské stránce. Pro spoustu kluků je toto období složitější, protože přešli ze základní na střední školu plus z žákovského fotbalu do toho dorosteneckého. Takže jsou pod mírným tlakem, ale jsem s nimi spokojený. Všechno klape bez problémů.

Jaké bylo vaše poslední angažmá před příchodem do Karviné? A jak se „uvařil“ váš příchod tady? 
V Ostravě jsem trénoval devatenáctku Vítkovic. Oslovilo mě zdejší vedení klubu s tím, že by chtělo, abych převzal právě šestnáctku, tedy loňskou patnáctku. Zjišťoval jsem si tedy podrobnosti a samozřejmě jsem navštívil několik zápasů, abych si udělal obrázek. Zrovna v tom období se klukům příliš nedařilo. Teď všechno klape, uvěřili mně i kolegovi Petru Bijokovi a snaží se plnit to, co po nich chceme.

Můžete po třech měsících v našem klubu zhodnotit tréninkové podmínky a celkově zázemí?
Vzhledem k tomu, že jsem členem komise mládeže České republiky a mám možnost jezdit po celé republice a poznávat zázemí většiny klubů, tak si dovolím tvrdit, že máme jedno z nejlepších v republice a na severní Moravě určitě nejlepší! Velmi dobré podmínky mají ještě v Českých Budějovicích, Teplicích či Hradci Králové. Ale co se týče tréninkových ploch, vybavení tělocvičen, posiloven a veškerých nezbytných pomůcek pro fotbal, jsme v republikové špičce.

Kam jste to jako hráč dotáhl nejdál, a kde všude jste ještě kromě Vítkovic trénoval? 
Fotbal jsem hrál na regionální úrovni divize či krajských přeborů. Co se týče mojí trenérské dráhy, tak jsem měl možnost trénovat opravdu všechny kategorie od přípravek až po ligovou devatenáctku v Opavě. S trénováním jsem začal v roce 2007 v Hlučíně. Předtím jsem dělal ještě hrajícího trenéra u mužů Krásného Pole u Ostravy.

Jakou vyznáváte herní filozofii?
Hrát atraktivní, ale účelový fotbal. Každý chce vyhrávat a ani já nejsem výjimkou. Samozřejmě záleží, jakým způsobem chceme vyhrávat. Po klucích vyžaduji kvalitní práci s míčem, nechceme se příliš uchylovat k nějaké nakopávané. Když to jde, tak samozřejmě se snažíme hrát po zemi. Ale vždy záleží na daném soupeři. Snažíme se také o vysoký presink na polovině soupeře, co nejdřív se dostat k brance a zakončit i za cenu, že míč skončí mimo tři tyče.

Jak byste zhodnotil dosavadní průběh vaší soutěže? Po deseti zápasech máte sedm výher, dvě remízy a jedinou porážku. Přesto o vašem úspěchu či neúspěchu rozhodnou výsledky sedmnáctky.
Máte pravdu. Záleží pouze na sedmnáctce, zda zvládne podzim, postoupí do TOP 9, což by i pro nás znamenalo automatický postup. Přestože v uvozovkách o nic nejde, tak bychom rádi v té devítce byli také bez ohledu na sedmnáctku, která to za nás rozhodne. Když to přeženu, tak sezona pro nás vlastně začala minulý týden v Opavě, kde se nám podařilo vyhrát 2:1, čímž začala série těžkých utkání proti velmi kvalitním soupeřům. Los jsme ze začátku sezony měli přívětivý a posbírali někdy i povinné body.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo