Generální partner
Světlý režim
24. říjen 2015

Hradec Králové dobyl Kovonu, domácí prohráli 0:1

Svěřenci Jozefa Webera vůbec poprvé v sezóně prohráli na domácím trávníku. O výhře Votroků rozhodl jejich kapitán Krmaš minutu před přestávkou. Karvinští prohráli podruhé v řadě.
MFK Karviná
sobota 24.10.2015
0:1
(0:1)
Kovona
Diváci: 1412
FC Hradec Králové
Pindroch – Růžička, Dreksa, Jovanović, Eismann – Sedlák (55. Sivrić) – Fiala (74. Puchel), Šisler, Budínský, Moravec – Juřena (34. Urgela).
Ottmar – Holeš, Krmaš, Nosek, Plašil – Janoušek – Súkenník, Vlkanova (72. Javůrek), Trubač (46. Schwarz), Holeš, Malinský (83. Chleboun) – Pázler.
Branka: 44. Krmaš
ŽK: Urgela - Vlkanova, Súkenník, Ottmar
Rozhodčí: Julínek – Paták, Dobrovolný

Komentář

Domácí tým nastoupil do zápasu v pozměněné sestavě. V Olomouci nevýrazné Urgelu se Sivrićem nahradili Juřena s Fialou. Karvinští měli po celý zápas optickou převahu, nespočet centrů do vápna, ale zakončení je momentálně žalostné. Hostujícím Votrokům dělal velké problémy rychlík Juřena, ten si však brzy přivodil výron v kotníku a ve 34. minutě musel střídat, což nabouralo domácím plány. 

Největší karvinskou šanci v první půli a možná i celého zápasu měl na své kopačce aktivní a neúnavně pracující i běhající Jan Moravec. Jenže jeho střelu k bližší tyči zlikvidoval výborným zákrokem hostující brankář Ottmar, který se díky sedmé vychytané nule dotáhl na svůj protějšek v oranžovém dresu - Branislava Pindrocha. 

Když už se schylovalo k bezbrankové první půli, tak míč z karvinské šestnáctky po rohu špatně odkopl Urgela a z následného centru poslal svůj tým do vedení na zadní tyči osamocený stoper Krmaš. Ve druhém poločase byla karvinská aktivita ještě markantnější, domácí dobývali hostující obranu, jenže dopředu to nejde, což už je obehraná písnička. Východočeši naopak ohrozili brankáře Pindrocha pouze sporadicky.

Po hodině hry vystřelil v pádu Budínský a dorážku nasměroval Šisler o pár centimetrů vedle tyče. Nebezpečně to zkoušel ještě střídající Sivrić, ale také bez úspěchu. Domácí tým tak vyšel podruhé v řadě bodově naprázdno a propadl se až na šestou příčku. Na vedoucí Znojmo ztrácí už sedm bodů, navíc sobotní soupeř Karvinou o bod přeskočil. 

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jozef Weber: „Hráčům nemám pořádně co vytknout. Bohužel naším problémem je ofenzivní stránka hry. Ta kvalita tam momentálně není, což je hodně špatné a alarmující. Škoda zranění Juřeny, který dělal hostujícím zadákům problémy. Od té doby jsme byli prakticky bez útočníka. Musíme se s tím vypořádat, připravit se na další zápas a zkoušet další varianty směrem do ofenzivy.“

Hostující trenér Milan Frimmel: „Na domácí hru jsme byli připraveni, vzadu jsme udrželi nulu a sami jednou skórovali. S vítězstvím na horké karvinské půdě jsme maximálně spokojení, protože Karviná byla určitě nejsilnějším soupeřem, proti kterému jsme venku zatím hráli."
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo