Generální partner
Světlý režim
4. listopad 2015

Ondřej Lingr: Se Zlínem to byla válka

Jako kapitán dovedl Ondřej Lingr dorosteneckou devatenáctku po pěti neúspěšných utkáních zase k vítězství. I díky jeho gólovému příspěvku z toho byla domácí výhra 2:0 nad zlínskými ševci.
V posledních pěti duelech jste získali pouhý bod, proto se výhra rovnala nutnosti. Viděli jste to stejně?
Stoprocentně. Jsme v úplně opačné situaci, než v loňské skvělé sezóně. Ale naštěstí jsme vyhráli, navíc udrželi čisté konto. Snad nám to pomůže. Navíc jsme si konečně mohli užít vítězný pokřik. Bylo to dlouhé bez něho.

Proč vám tato sezóna nevychází? Přeci jen začátek soutěže jste měli velmi dobrý.
Možná nám chybí větší důraz a touha vyhrát. Kluci z ročníku 1996 byli jiní. Ale věřím, že se chytneme. Máme hodně mladý tým, který sbírá zkušenosti. Potřebujeme se letos zachránit a příští rok to bude určitě lepší. To je velká motivace a žene nás to dopředu.

Pohled na tabulku nebyl před zápasem se Zlínem vůbec příjemný. Vnímali jste to také?
Jasně, byli jsme pod tlakem. A jsme pod ním vlastně pořád, protože liga je neskutečně vyrovnaná. Kdybychom měli o pět bodů víc, tak jsme osmí. To hovoří za vše.

Máte interní cíl pro zbývajících pět zápasů?
Asi nikoho nepřekvapí, když řeknu, že potřebujeme v každém zápase bodovat. 

Proti Zlínu jste vyběhl s kapitánskou páskou. Ale před vámi byli kapitáni i Jiří Ciupa, Maciej Ambrosiewicz nebo Vojtěch Smrž. Snažíte se změnit, co se dá?
Hledáme toho vítězného (úsměv). Já už byl kapitánem i v Pardubicích a doma s Opavou. Zkoušíme všechno možné.  

Dokonce jste změnili i hřiště, hrálo se na jedničce.
A pomohlo nám to. Hraje se nám tam lépe, než vzadu. Trenéři nás jasně upozorňovali, že proti Zlínu to bude válka a to se do puntíku potvrdilo. Jsem rád, že jsme na našem oblíbeném hřišti vyhráli.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo