Generální partner
Světlý režim
14. listopad 2015

Prohra z gólu v nastavení, Pardubice-Karviná 1:0

Východní Čechy, konkrétně Pardubice, jsou pro Karvinou zakletou destinací. Remízový zápas nakonec vyhráli domácí po chybě brankáře Pindrocha z 92. minuty.
FK Pardubice
sobota 14.11.2015
1:0
(0:0)
Pod Vinicí
Diváci: 622
MFK Karviná
Frydrych – Šejvl, Kopřiva, Vencl, Kakrda – Kim, Řezníček (87. Kayamba), Jeřábek, Kudrna, Fousek – Petráň (63. Fusek).
Pindroch – Růžička, Dreksa, Jovanović, Eismann – Sedlák (63. Glaser) – Fiala (81. Panák), Šisler, Budínský, Moravec – Urgela (46. Sivrić).
Branka: 90. Fousek
ŽK: Kim - Šisler, Dreksa
Rozhodčí: Nenadál – Kříž, Černý

Komentář

Po třech zápasech se do základní sestavy vrátil Lubomír Urgela, který svým gólem rozhodl poslední zápas s Ústím nad Labem. Jinak trenér Weber vsadil na stejnou sestavu.

Hned v úvodu dvakrát chyboval v rozehrávce domácí gólman Frydrych, ale hosté z Karviné toho ani jednou nevyužili. Hrálo se převážně po obě šestnáctky, když už došlo k nějaké střele, tak ta byla z obou stran velmi nepřesná. Až ve dvaatřicáté minutě se zrodila pohledná a zajímavá akce. Bohužel přihrávku Jana Moravce na jednoho ze spoluhráčů přečetli na hranici vápna domácí obránci.

Do druhé půle udělal Jozef Weber jednu změnu. Urgelu nahradil Sivrić, což znamenalo posunutí Jana Moravce na hrot. V 55. minutě vyrobili chybu při rozehrávce domácí, Šisler našel nalevo úplně volného Mateje Sivriće, který trefil břevno za gólmanem Frydrychem. Domácí si také vytvořili velkou šanci. Dvacet minut před koncem zůstal před Pindrochem osamocený střídající Fusek, ale naštěstí jeho pokus hlavou nebyl razantní!

V 78. minutě zahrozili opět domácí. Ti nejprve odvrátili karvinský rohový a kop a rychle se prokombinovali až k nebezpečnému centru. Ten byl odvrácen na roh. Oba týmy až v posledních patnácti minutách zjistily, že remíza se ani jednomu nebude hodit a začalo se něco dít, přesto výrazná šance nepřicházela.

V nastavení však musel faulovat stoper Dreksa těsně před šestnáctkou Fuska. K poslední akci zápasu se postavil Korejec Kim, jenž vyslal na Pindrocha chabý pokus. Ten bohužel míč neudržel a domácí Adam Fousek rozhodl z dorážky toto nezáživné utkání ve prospěch pardubického týmu.  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jaroslav Míchal: „Oba týmy ze sebe měly respekt. Kvůli tomu závěru, je mi soupeře trochu líto, protože šlo o vyrovnaný a remízový zápas. Ale takový je prostě fotbal.“

Hostující asistent trenéra Josef Mucha: „Remízový zápas, ve kterém oba týmy hrály po vápno soupeře. Asi to bylo o prvním gólu, blízko k němu měl Sivrić, ale trefil pouze břevno. Dopředu jsme pořádně nic nepředvedli a spoléhat na to, že nedostaneme gól, také nejde. Pak přijde jedna nešťastná chyba po standardní situaci, kterou jsme vůbec neměli dopustit, a dopadne to třeba jako v tomto zápase. Bohužel.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo