Generální partner
Světlý režim
20. listopad 2015

Úspěšní reprezentanti už jsou zpátky v Karviné

Erik Puchel s Ondřejem Lingrem reprezentovali v předchozích deseti dnech klub i celou republiku. První jmenovaný byl na srazu týmu U20, druhý na prestižním turnaji U18 v Turecku, který čeští reprezentanti senzačně, ale zaslouženě vyhráli.

Národní tým do 20 let vedený koučem Martinem Svědíkem čekala zkouška v podobě dvou domácích přípravných utkání proti stejně starým hráčům favorizovaného Nizozemska. „V obou zápasech, ve Znojmě i v Brně, jsme remizovali 2:2 a vždy jsme vyrovnávací gól dostali v nastaveném čase. Byla to velká smůla a mrzí nás to,“ podotkl Erik Puchel, kterého kouč Svědík v obou zápasech poslal na jeho obvyklý post levého záložníka.

V prvním utkání odehrál Puchel dvanáct minut, v tom druhém pak celý zápas a dostal se i do jedné velké šance, z které trefil tyč. „Šel jsem ze strany sám na gólmana. Stejně by ale gól neplatil, rozhodčí mi odmával ofsajd. Myslím si ale, že ten druhý zápas se mi celkem povedl,“ řekl.

Podle Puchla byl trenér Svědík s celkovým vystoupením celého týmu v obou zápasech spokojený. „Týmový výkon byl v obou utkáních v pořádku, jen škoda, že jsme aspoň jeden zápas nedotáhli do vítězného konce,“ dodal Puchel. Příští sraz reprezentační dvacítky je v plánu až v březnu.

Šokem skončil turnaj v turecké Antalyi. Vyhráli jej totiž naši reprezentanti a za sebou nechali velké týmy – Německo, Turecko i Nizozemsko. „Také nás to svým způsobem překvapilo, je to velká paráda a jen to ukazuje, jak výbornou partu máme,“ líčil nadšený Ondřej Lingr – jeden z hráčů, který byl skoro nejvíc vytížen. „To je pravda a jsem za to hodně rád,“ pochvaloval si a nebál se tento vydařený sraz přirovnat k absolutnímu vrcholu v podobě loňské účasti na EURU U17 v Bulharsku.



V Turecku, kde panují tropické třicítky, strávil týden. Kromě fotbalových povinností byl čas se například zajít vykoupat do moře. „To byla paráda. Když se vyhrává, je i všechno okolo výborné. Možná škoda, že jsme neporazili na závěr Nizozemce, ti nám vstřelili gól na 1:1 až v 93. minutě. Ale i tak jsme proti tak silným soupeřům uspěli, hlavně výhry 3:2 proti Německu si neskutečně vážíme,“ zakončil Ondřej Lingr.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo