Generální partner
Světlý režim
24. listopad 2015

Konec v poháru se vztyčenou hlavou, Ml. Boleslav-Karviná 3:0

Karvinští po bezbrankovém prvním poločase v tom druhém třikrát inkasovali, aniž by sami skórovali. Domácí favorit tak bezpečně postoupil do čtvrtfinále MOL Cupu.
FK Mladá Boleslav
úterý 24.11.2015
3:0
(0:0)
Adidas aréna
Diváci: 348
MFK Karviná
Diviš – Kysela, Kúdela, Polom, Fleišman – Rada (75. Skácel), Ščuk – Zahustel (46. Magera), Čermák, Skalák (65. Bořil) – Chramosta.
Pastornický – Růžička, Dreksa, Tóth, Eismann – Sedlák – Sivrić (46. Urgela), Budínský, Glaser (64. Vaněk), Duda (79. Panák) – Fiala.
Branky: 52. Skalák, 59. Chramosta, 62. Čermák
Rozhodčí: Váňa - Blažej, Melichar

Komentář

Hosté z Karviné nastoupili v zajímavě poskládané sestavě - do brány se postavil Martin Pastornický a na levé straně zálohy operoval například mladík Lukáš Duda. Z obvyklé základní sestavy nechyběla kromě Jovanoviće komplet celá obrana, v záloze Sedlák či Budínský.

Karvinští měli první šanci zápasu, ale Fialu zastavil praporek pomezního rozhodčího. Ve 3. minutě poslal první navštívenku domácí Skalák – přestřelil. Domácí byli aktivnější po celý poločas, ale neprosadili se.

Největší šance první půle se urodila krátce po půlhodině hry. Pastornický musel na zem po střele Chramosty, jenže míč vyrazil pouze před Čermáka, ale ten před prázdnou bránou trefil ve skvělém obranném zákroku Pavla Dreksu. Před koncem prvního dějství domácí zatápěli. Nejprve z přímého kopu protáhl karvinského brankáře domácí Rada a o dvě minuty později z levé strany i Skalák. A v samotném závěru zlikvidoval gólman efektním zákrokem na brankové čáře i tutovku hlavou Zahustela.

Po změně stran už domácí mířili o poznání přesněji. Nejprve Skalák a krátce po něm i Chramosta a v tu chvíli bylo o postupu rozhodnuto! Za dalších pět minut zvýšil už na tříbrankový rozdíl nadvakrát důrazný Čermák. 

Následně zahrozili také hosté – střídající Urgela zamířil po brejkové akci těsně mimo. Ve zbývajících minutách se ještě několikrát vyznamenal pěknými zákroky proti domácím borcům brankář Pastornický. V zajímavé pozici se objevil ještě Panák, ale domácího brankáře z úhlu nepřekvapil. I přesto v součtu obou utkání Boleslav dala čtyři góly, Karviná žádný. Zasloužený postup prvoligového týmu!

Ohlasy trenérů

Hostující trenér Jozef Weber: „Proti silné domácí základní jedenáctce jsme se v první půli drželi. Rozhodla desetiminutovka po změně stran, ve které nám Boleslav dala tři góly, dva z brejků. Pro všechny kluky to byla velká škola. Pohárovou sezónu hodnotím jen pozitivně, malinkou kaňkou je fakt, že jsme v domácím zápase neuhráli remízu či nevstřelili Mladé Boleslavi aspoň gól. Ale přesně takové zápasy kluci potřebují. Jsme spokojení.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo