Generální partner
Světlý režim
5. prosinec 2015

Máme silný tým a podzim to potvrdil, říká Vlk

Třetí místo a osmadvacet bodů má MFK OKD Karviná po podzimní části Fotbalové národní ligy. Sportovního manažera Lubomíra Vlka mrzí pouze zbytečné ztráty u neoblíbených soupeřů, z kterých se tým z předchozích sezón nepoučil a zbytečně tam opět ztratil důležité body.
Po kvalitním letním doplnění kádru věřil sportovní manažer, že se tým bude pohybovat na postupových pozicích. „Sestavili jsme silné mužstvo, které svou kvalitu jednoznačně potvrdilo. Celý podzim jsme se pohybovali na předních pozicích a třetí místo je toho důkazem. Zároveň jsem přesvědčený, že bodů mohlo být víc. Narážím na utkání ve Vlašimi a v Pardubicích. Přesně jsme věděli, co nás tam čeká a opět, stejně jako v loňské sezóně, jsme to nezvládli. To mě opravdu velmi mrzí a trochu to kazí dojem z podzimu. Příčiny těchto neúspěchů si s trenérským štábem pochopitelně rozebíráme,“ podotkl Lubomír Vlk. 
Naopak jej těší, že s týmy z popředí tabulky tým nepropadl, respektive dokázal ukořistit množství cenných bodů. „To potvrzuje naši sílu. Přes zimu to bude chtít udržet kádr co nejvíc pohromadě. Na tom už pracujeme a samozřejmě bychom rádi mužstvo zkvalitnili o další hráče tak, aby zvýšili konkurenci. Nerad bych, aby se opakovalo loňské jaro, kdy se zranili dva nebo tři hráči základní sestavy a měli jsme problém. Z toho je potřeba si vzít ponaučení. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby k tomu nedošlo vůbec,“ usmál se Vlk.  

O změnách v kádru zatím příliš mluvit nechtěl. „Probíhají jednání. Prozatím nás opustil jen slovenský záložník Peter Lupčo,“ potvrdil jedinou jistou změnu. Zimní příprava startuje karvinským fotbalistům v pondělí 4. ledna. Podruhé v řadě bez účasti v zimní Tipsport lize. „Měli jsme představu, jakým směrem se v zimě vydat. Myslím si, že absolvujeme velmi pestrou a zajímavou přípravu včetně kvalitních přípravných duelů se zajímavými soupeři,“ má jasno karvinský sportovní manažer a přidal, že velkou zásluhu na tom má i vedoucí mužstva Petr Hort. 

Nabídka hrát tradiční zimní turnaj přišla až po tom, kdy už příprava byla takřka kompletně připravena. „Pro fanoušky je to určitě dobrá zpráva, protože plno zápasů odehrajeme v domácím prostředí, na rozdíl od léta. Za hlasitou podporu během podzimu si to zaslouží," zakončil.
Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo