Generální partner
Světlý režim
10. prosinec 2015

Trenér Jozef Weber hodnotí podzim (I. část)

Převážně spokojenost panuje v táboře třetího týmu tabulky. Svěřenci Jozefa Webera mají velmi dobře našlápnuto k vysněnému postupu, ale jaro bude extrémně náročné.
Ztrácíte bod na postup, přezimujete s osmadvaceti body. Je to úspěch? 
Každý trenér i hráč vám řekne, že bodů mohlo být víc. Ale s tímto unikátním skóre (24:6 – pozn.) musím konstatovat, že se nám podzim vydařil.

Hlavně na domácím trávníku to bylo výborné.
Souhlasím. Doma jsme posbírali šest výher, jednu remízu a jednu porážku. Inkasovali jsme pouze jednou proti Hradci, což byla také naše jediná domácí porážka. Navíc třikrát jsme vyhráli vysokým rozdílem a to se počítá.

Zatím jsme mluvili pouze o plusech. Co minusy na podzim?
Jednoznačně některá utkání na soupeřových hřištích. Skóre sice také máme do plusu, ale hned dvakrát jsme prohráli o jeden gól, kdy jsme inkasovali v samotném závěru zápasu. To je vážně škoda a mrzí mě to! Část viny beru i na sebe a říkám na rovinu, že jsme ta utkání chtěli vyhrát. S odstupem času bych byl možná opatrnější. Ale už se to nedá vrátit.

Do jste médií po posledním utkání podzimu prohlásil, že prohra v Pardubicích vás bude mrzet i o Vánocích. Stále to platí?
Ano. V Pardubicích se obecně hraje špatně, přesvědčila se o tom i pražská Sparta, která tam prohrála v poháru. Ale to nemůže být výmluva, přestože nám tam chybělo pár hráčů směrem dopředu. My jsme tam podali špatný výkon, určitě nejhorší podzimní ve všech směrech.  

Včetně jarní předehrávky jste inkasovali pouhých šest branek, navíc hned desetkrát vás soupeř nepřekonal vůbec. Je to unikát?
Ano, je. Něco takového je na profesionální úrovni opravdu rarita. Sám jsem to jako aktivní hráč či později asistent nebo hlavní trenér nezažil. Celý obranný blok pracoval perfektně, navíc celá obrana včetně brankáře a štítového záložníka nastoupila ve všech utkáních v nezměněné podobě. To je také unikát. Dobrá obrana je klíč k úspěchu a tady se to potvrdilo.

Během října a půlky listopadu jste se potýkali se špatnou koncovkou. Jak moc chyběly góly Lubomíra Urgely, loňského nejlepšího střelce, který se podzimem spíš protrápil?
Budu ho trochu hájit. Stabilní výkonnost se lépe udržuje obráncům nebo brankářům. U ofenzivních hráčů je to těžší. O jeho kvalitách jsme tady v Karviné všichni přesvědčeni, několikrát jsme ho také podrželi. Věřím, že nám to na jaře vrátí. Je to gólový hráč. U něj je to pouze otázka hlavy a sebedůvěry.

O góly se převážně staral šestigólový záložník Lukáš Budínský.
Mohl mít i sedm, kdyby proměnil penaltu s Ústím nad Labem. Lukáš je klíčový hráč, vlastně náš nejproduktivnější fotbalista už druhou sezonu po sobě. A to rozhodně není náhoda. Pokud u nás zůstane, a já věřím, že ano, tak od něj očekávám ještě větší pomoc ve venkovních zápasech, kde vývoj utkání nebude pro nás zrovna příznivý. Doma je lepší a silnější!

Proč?
Protože cítí podporu fanoušků. Pokud chce vyrůst ještě v lepšího hráče, tak musí lépe zvládat venkovní zápasy.

Pokračování v pátek...
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo