Generální partner
Světlý režim
11. prosinec 2015

Trenér Jozef Weber hodnotí podzim (II. část)

Druhá část rozhovoru s Jozefem Weberem o kádru, zimní přípravě, fanouškovské podpoře a ambicích.
Jak zpětně hodnotíte posílení kádru o Moravce, Šislera či Dreksu?
Celý tým si perfektně sedl. Moravec se Šislerem tomu dodali ligovou kvalitu. Tomu odpovídá i má statistika, kdy Moravec skončil v „kanadském bodování“ druhý za Budínským a Šisler třetí. Dreksič to uřval, udirigoval. Zastávám názor, že stoper byl měl mít podobně kvalitní část sezóny plus pomoci rozhodnout nějaké zápasy. To se potvrdilo a to samé platí i o Jovanovićovi. Oba vstřelili rozdílové góly. Dreksa rozhodl s Třincem, Jovi nás poslal do vedení proti Táborsku.

Pojďme k dalším jménům – Jaroslav Zelený?
O tom se mi těžko mluví. Bohužel ho celý rok provázely zdravotní komplikace. Jarda má všechny předpoklady k tomu, aby byl na jaře opět velmi platným mužem na trávníku. Věřím mu!

Co říct k Eriku Puchlovi, který se zařadil do kádru reprezentace U20?
Erik naznačil velký růst. Kdyby neodjel  listopadu na reprezentační dvojutkání, tak by zbylé zápasy odehrál v základní sestavě. Na podzim, a vlastně už v letní přípravě, ukázal výkonnostní progres. Připravil vítězný proti Ústí nad Labem. Rozhodně bude na jaře dostávat ještě víc příležitostí. Trochu si s realizačním týmem pohráváme s myšlenkou, že by Puchel i Zelený, přestože jsou oba leváci, mohli nastupovat společně. Ofenzivních hráčů není nikdy dost (úsměv). 

Pozorujete v Karviné opět vzrůstající zájem o fotbal?
Jednoznačně ano. Dokonce i já jsem si zvykl chodit po zápase s hráči na děkovačku, přestože jsem to běžně nedělal. Cítím mezi námi takové sblížení a je vidět, že fanoušci týmu věří. To je velmi pozitivní a mám z toho velkou radost. Dokonce jezdili i na některá venkovní utkání. Nejdál byli v Sezimově Ústí, kde hraje Táborsko. Při rozcvičce jsem se musel jít podívat k jejich sektoru, protože se mi nechtělo věřit, že to jsou oni. Klobouk dolů! Pomáhali nám během podzimu opravdu hodně.

Hráči už mají volno, znovu se sejdou až 4. ledna na startu zimní přípravy. V jakém složení?
Doufám, že v podobném, v jakém se rozcházeli na dovolenou. Samozřejmě některým končí hostování a uvidíme, jak dopadnou jednání s jejich kluby. Musíme si také sednout s vedením klubu a všechno důkladně probrat. Když to shrnu, tak bych opět chtěl udržet kádr pohromadě.

Asi se ale shodneme, že by chtělo najít hrotového útočníka, že?
Řeknu to jinak. Ofenzivních hráčů máme dost, a přesto jsme měli během podzimu problémy. Přišla zranění či reprezentační povinnosti Erika Puchla a najednou byl problém s tím, že jsme nevěděli, koho postavit. Chtěli bychom udržet kraje hřiště, tam to chce čerpat z toho, co máme. Když se vrátím na začátek této otázky, tak ano, budeme se rozhlížet i po útočníkovi. Jarní část bude velký boj, těžší než podzim. Musíme být důkladně připraveni.

V zimě máte na programu celkem jedenáct přípravných duelů, z toho hned sedm doma. To je velký rozdíl oproti létu, kdy jste se doma nepředstavili ani jednou. Vnímáte to stejně?
Rozhodně. Během zimního období máme výhodu v tom, že ve Sportovním centru Kovona je opravdu kvalitní umělá tráva, na kterou lákáme kvalitní soupeře. V zimě se tady představí mj. Zbrojovka Brno, Žilina či Katovice. Věřím, že si fandové přijdou na své. Pamatuji si na loňskou zimu, kdy chodili opravdu ve velkém počtu. Po úspěšném podzimu si troufám tvrdit, že by jich mohlo chodit ještě víc. Pro ně je dobře, že nás uvidí, a nám zase odpadá cestování.

Sezóna je velmi dobře rozjetá k vytouženému cíli, čímž je postup do nejvyšší soutěže. Karviná však mívá zpravidla horší jaro. Jak tomu předejít, aby se všichni mohli případně těšit na Synot ligu? 
Důležitá je dobrá defenziva, disciplína, udržení kádru a samozřejmě zvládnout úvodní ostrý zápas po dlouhé zimní přestávce. Ten nás čeká 13. března v Praze proti nováčkovi z Vyšehradu. První dva aspekty fungovaly a věřím, že v jarních odvetách to bude podobné, ne-li ještě lepší. Jedno zbytečné vyloučení totiž na podzim přišlo. Ale postoupit chceme, to říkám zcela otevřeně!

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905