Generální partner
Světlý režim
21. prosinec 2015

Jan Wolf: Mít o dva body více, mohlo být veseleji

Ze svého pohledu zhodnotil podzim, divácké návštěvy a promluvil také o rekonstrukci Městského fotbalového stadionu v Karviné-Ráji. Témat k probrání s předsedou klubu Janem Wolfem bylo dostatek.
Jak se vám dívá na tabulku po šestnácti kolech?
Dívá se mi na ni dobře, k úplně spokojenosti mi chybí dva až tři body. Ty se daly určitě uhrát, stačilo lépe zvládnout jeden ze zápasů, kde jsme poztráceli, podle mě, zbytečně body a mohlo být veseleji. Ale i přesto je to výborný výsledek po polovině soutěže. 

Před začátkem soutěže se o postupu nemluvilo úplně nahlas, ale s přibývajícím časem se toho přestali bát i hráči a na otázky ohledně případného postupu do nejvyšší soutěže odpovídali zcela otevřeně. Hraje tedy Karviná o postup?
Každý chce vyhrávat, ani my v klubu nejsme výjimkou. Ano, chceme se poprat o postup do Synot ligy!

Koho považujete za hlavní soupeře v boji o vysněný postup? Nutno poznamenat, že někteří soupeři ani nemají vhodný stadion.
Na podzim mě překvapilo Znojmo, které si vybudovalo náskok, naštěstí jsme ho dokázali stáhnout. Otázka vhodného či nevhodného stadionu není vůbec na pořadu dne a nemůžeme se na to vůbec ohlížet a brát jakkoliv v potaz. Na to se ve fotbalovém prostředí pohybuji dost dlouho. Chceme vyhrávat každý zápas, a pokud skončíme první nebo druzí, tak nás vůbec nemusí zajímat, kdo má či nemá stadion. 

Čím si vysvětlujete, že zrovna Znojmo vede Fotbalovou národní ligu, když jste právě s tímto soupeřem získali hned čtyři body?
Asi na jihu Moravy mají dobré klima a podnebí. Ne, teď vážně. Je hezké, že jsme s nimi získali čtyři body, ale stejně jsou o pět před námi. Před sezonou nebylo pasováno na favorita, ale tým si asi sedl a šlapal.

Také jste sledoval s úžasem, jak výbornou měl tým na podzim obranu? Dostat v celé podzimní části pouze šest branek a desetkrát udržet čisté konto není příliš obvyklé.
Máte pravdu. Obrana celého týmu byla diametrálně odlišná od těch z minulých sezon. V tomhle udělal tým výrazný pokrok. Velkou zásluhu na tomto úspěchu má brankář Pindroch, který je podle mého názoru jedním z nejlepších gólmanů v soutěži a určitě by se neztratil ani v první lize. Obraně výborným způsobem šéfoval stoper Pavel Dreksa, kterého jsme získali před sezonou z Olomouce. S ostatními z obranné čtyřky si neskutečně sedl. Velmi dobré výkony podával i druhý stoper Jovanović i oba krajní obránci Růžička s kapitánem Eismannem. Celá obrana v čele s brankářem byla neměnná, i to je důkaz, že vše fungovalo.

Jak byste ohodnotil útočnou sílu mužstva?
Nejen z fanouškovských ohlasů vím, že lidé nebyli spokojení s útočníkem Urgelou, našim loňským nejlepším střelcem. Já s tím úplně nemůžu souhlasit a musím se ho zastat. On je střelec a potřebuje, aby mu góly někdo připravil. Oproti minulé sezoně toto úplně nefungovalo. Ale Lubo je kvalitní hráč a on ty góly začne dávat.

Ale jeho pár gólů na podzim určitě chybělo, že?
To samozřejmě ano. Nebyl v top formě, to je jasné.

Velkým pozitivem je návštěvnost ve Sportovním centru Kovona. Divácký průměr neklesl v provizorních podmínkách pod tisíc fandů. To je velmi slušné, souhlasíte?
Neustále hráčům i realizačnímu týmu opakuji, že pokud budou hrát divácky zajímavý fotbal, tak si lidé cestu na stadion najdou. Fanouškovská základna v Karviné je, ale musíme k tomu přispět atraktivním fotbalem. Pokud by hráči výkonem nudili, tak divák si návštěvu příště rozmyslí. A to si samozřejmě nikdo z nás nepřeje. Také jsme rádi, že jsme si mohli zahrát pohárový dvojzápas s Mladou Boleslavi, která má v kádru plno reprezentantů a s ročním rozpočtem nad sto milionů korun patří k absolutní špičce u nás.

Spoustu fanoušků také zajímá rekonstrukce Městského stadionu v Karviné-Ráji. Jaká je momentálně situace?
Stadion je komplikovaná stavba. Když něco starého opravujete a chcete z toho udělat něco hezkého, tak to vyžaduje čas a určité porodní bolesti. Díky stavebnímu trhu se trochu trápíme, jsme v mírném zpoždění, termín ukončení se posunuje. Aktuálně to vypadá na jaro 2016. Z toho jasně vyplývá, že jarní část ještě odehrajeme ve Sportovním centru Kovona. 

Nový soutěžní ročník, ať už prvoligový či druholigový, by už tedy měl být v novém?
Neumím si představit, že by tomu tak nebylo.

Na závěr něco na odlehčení - první prosincový čtvrtek jste s hráči před jejich odchodem na dovolenou poobědval. Co jste jim řekl?
Ať nejí o vánočních svátcích moc cukroví, protože si je trenéři hned v lednu před náročnou zimní přípravou pěkně zváží (úsměv). Potom samozřejmě, ať si užijí příjemné a pohodové Vánoce, ať načerpají síly a elán do nového roku. Všem našim fanouškům a příznivcům také přeji pohodové Vánoce, aby se sešli v kruhu rodinném a na chvíli zapomněli na každodenní starosti.
Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo