Generální partner
Světlý režim
28. prosinec 2015

Roman West hodnotí podzim týmu U19 (II.část)

Druhá část hodnocení staršího dorostu. Trenér West mj. podrobně hodnotí jednotlivé hráče a prozrazuje, zda tým pro jaro posílí...
S kterými zápasy či výkony hráčů jste byl nejvíce spokojen, které vám naopak nevyšly?
Jednoznačně jsme podali nejlepší výkony, pokud byl tým kompletní. Jak po stránce herní, tak výsledkové, to hrálo klíčovou roli. Úvod a konec soutěže byl dobrý. Slavia Praha, Viktoria Plzeň - dvě domácí výhry nebo Jablonec i přes porážku. Vysoká remíza na konci podzimu v derby na půdě Baníku Ostrava. První poločas utkání, co se týká hry a na šance bylo asi to nejlepší, co jsme předvedli. Uprostřed sezóny jsme měli problémy, ale o příčinách jsme již mluvili.

A jednotliví hráči?
Oporou byl především Ondra Lingr. Jeho přínos pro tým je neoddiskutovatelný. Přesto mohl dát více branek, šancí měl dostatek. Měl by si dát větší pozor na přebírání míčů do prostoru k bráně soupeře, a ne k té naší. Jeho sebevědomí je veliké, ale v této činnosti by si měl více věřit. U Macieje Ambrosiewicze je patrná slabší rychlost. Je třeba se zaměřit na rozvoj maximální síly nohou, krokové frekvence a dynamické práce s míčem. On to ale nahrazuje mimořádným citem pro hru. Jeho čtení prostoru, předvídavost a zisky míčů v osobních soubojích jsou téměř dokonalé. Martin Berešík by měl přidat daleko více na agresivitě a síle či důrazu v osobních soubojích. Nemá až takovou rychlost či techniku aby si mohl dovolit hrát bez používání těla. Může to být limit do dospělého fotbalu. Vojtěch Smrž by mohl nebo spíše měl zlepšit práci do defenzivy. Návraty pod míč do obranného postavení a především pracovitost. Jeho ale částečně omlouvá nedostatečná kondiční připravenost vinou dvojitého zranění. Velká škoda je, že byl v této sezóně i minulosti neustále nemocný či zraněný David Egri. Je to velmi pracovitý hráč, s potenciálem pro velký fotbal. Mohl být už dál, jenže jeho tělo ho neustále a opakovaně brzdí. Díky výpadkům zdraví vynechal 49 tréninkových jednotek ze 151 možných. Což je celá jedna třetina. Naopak nejspolehlivějšími hráči co se týká tréninkové docházky, poctivého přístupu a pracovního nasazení byli jednoznačně vidět u Macieje Amborsiewicze, Arkadiusze Jaworskeho, Wojciecha Wenglorze, Arona Formely (než se zranil), Patrika Strnada, Ondřeje Pavlíka nebo Branislava Ďuriše. Posledně jmenovanému scházelo jen to, že nepřenesl výkony z přípravných utkání do mistrovské sezóny. Tady se ukázalo, jak velkou roli hraje psychika. Dan Řapek toho neodehrál tolik, ale má slušné bodové statistiky. Naopak zklamáním je pro mě v tomto ohledu, a také v přístupu k utkání a tréninku, Arnis Latifaj. Má rozhodně na víc, než co předvádí. Rovněž také Lukáš Dostál, od kterého jsem osobně čekal, že bude pilířem základní sestavy. Parametry má vysoké, bohužel mu to neumožňuje jeho hlava.

Už jste zmínil čtyřiadvacet bodů, což stačí na 15. místo. Je toto umístění nakonec po složitém podzimu dobré?
Díky povedenější koncovce soutěže jsme si malinko polepšili, nicméně zdaleka to na vytouženou záchranu stačit nebude. Jarní část bude velmi náročná a to ze všech hledisek. Budeme muset chytit úvod, hrajeme ze šesti utkání čtyřikrát doma. Od toho se musíme odrazit a potom nabité umístění udržet. Osobně bych si přál, abychom dosáhli na desáté místo, od kterého nás dělí pouhé tři body. 

Budete současný kádr posilovat pro náročné jarní boje?
Ano, v jednání je 15 hráčů. V současnosti víme, že do zimní přípravy s námi nastoupí asi 7 až 8 z nich. Uvidíme, kdo se dokáže prosadit do základní sestavy. Konkurence je v posouvání výkonnosti hráčů naprosto klíčová. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905