Generální partner
Světlý režim
26. říjen 2009

Devatenáctka v čele tabulky.

Ztracené body z Přerova vyvážila výhra v Opavě. Devatenáctka se opět vyšvihla do čela tabulky a v posledních dvou podzimních zápasech se bude snažit, aby na této příčce i přezimovala. Přinášíme Vám výsledkový servis dorosteneckých a mládežnických týmů.

SFC Opava B - MFK OKD Karviná U19 0:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 15. Timp

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla – Večeřa, Janík, Škuta, Žebrok – Koutný, Setlak, Puškáč, Timp – Jaworski, Poštulka

Od začátku to bylo vyrovnané utkání s kvalitním soupeřem. Ujali jsme se vedení po rohovém kopu, kdy Timp dorazil vyražený míč do brány. Potom nás Opava na patnáct minut přitlačila. Ve 31. minutě šel sám na gólmana Poštulka, ale nedal. Ve druhém poločase jsme zodpovědným výkonem nepustili soupeře k ničemu. Naopak jsme mohli sami zvýšit vedení, ale Jaworski svoje dvě příležitosti nevyužil. Zasloužené vítězství, za předvedený výkon jsme byli odměněni třemi body.

Olympia Bruntál - MFK OKD Karviná U18 4:3 (2:3)

Branky MFK OKD Karviná: 1. a 23. Kaša, 12. Sznapka

Sestava MFK OKD Karviná: Kanský - Ochodek, Ševčík (65.Sznapka), Mleziva, Žídek (35. Lukosz) - Zahatlan, Sznapka, Stračánek, Mašlej - Beránek (25. Jurygáček), Kaša (53. Skoč)

V utkání s posledním týmem tabulky jsme totálně selhali. I když jsme hned v první minutě vstřelili branku, spíše to pomohlo domácím, kteří začali více bojovat a trestat naše nepřesnosti v rozehrávce a chyby v obraně. Přesto jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením. Jenomže druhý poločas jsme vůbec nezvládli. Hráli jsme v křeči, nebojovali, kazili rozehrávku a hrubými chybami jsme domácím sami nabízeli možnosti ke skórování, které ve dvou případech využili. Celé mužstvo zklamalo. V utkání se nenašel nikdo, kdo by alespoň zvýšenou bojovností strhl ostatní, a kdo by hru uklidnil.

SFC Opava B - MFK OKD Karviná U17 0:2 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 58. Roman, 71. Nowak

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Dančík, Stanowski (48.Šiška), Maryniok (74.Třaskalík) - Kupczak, Gorniok, Otisk, Roman (66.Maljar), Seget - Legierski, Doležal (54.Nowak)

Utkání bylo vyvrcholením podzimní části soutěže. Do první brankové šance se dostal soupeř, ale brankář Dočekal mužstvo podržel. Hrálo se ve vysokém tempu, bylo k vidění hodně pěkných fotbalových momentů... Určitě k nim patřila i Górniokova střela z 20-ti metrové vzdálenosti, která orazítkovala tyč. Poločas skončil nerozhodně 0:0. Na počátku 2. poločasu si domácí vytvořili mírnou převahu a zahrávali za sebou 3 rohové kopy. Naše družstvo bylo v defenzívě bezchybné, začali jsme soupeře přehrávat ve středu hřiště, což také vedlo i k prvnímu brankovému úspěchu. Górniok vyhrál souboj, našel svou přihrávkou nabíhajícího Segeta, který míč "posadil" na hlavu Romana - vedli jsme 1:0. Tím se zvýšila opět aktivita soupeře, která vedla i ke dvěma šancím, nicméně výborně hrající brankář Dočekal vše bravurně vyřešil. Hráči, kteří nastoupili v dalším průběhu hry ( Maljar a Nowak ) výrazně oživili hru a to se projevilo dalším brankovým úspěchem. Výborně hrající Otisk donutil obránce soupeře k chybě. Míče se zmocnil Maryniok, který oslovil dobře nabíhajícího Nowaka a ten už věděl, co má s míčem udělat - 2:0. Nejen, že jsme vyhráli, ale především jsme opět hráli velice pěkný fotbal, za což patří dík všem hráčům.Výborný výkon podali Dočekal, Górniok, Otisk a Legierski.

Olympia Bruntál – MFK OKD Karviná U16 0:13 (0:8)

Branky MFK OKD Karviná: 16., 25., 43. a 48. Helvín, 1. a 70. Blaho, 19. a 34. Černoch, 6. Hanzel, 37. Káňa, 39. Pastrňák, 56. Helis, 72. Hampl

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Káňa, Dančík (48. Kantor), Malatinský, Helis - Hanzel (49. Hanzel), Blaho, Vlček, Helvín - Owczarzy (41. Hampl), Černoch

Soupeře jsme jasně přehráli ve všech činnostech. Mrzí nás pouze spousta zahozených šancí.

MFK OKD Karviná U15 - FC Tescoma Zlín 0:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Mencel, Frisch, Kloda, Berešík - Onderka, Wenglorz, Siekiera, Šlampiak (60. Uher) - Kurušta, Gabrysiak (26. Sivák)

První poločas byl vyrovnaný bez šancí na obou stranách. Do druhé půle nastoupili naši hráči aktivněji a výsledkem byla 100% šance Siekiery po přihrávce Siváka. Ale brankář jeho špatně umístěnou střelu vyrazil na roh. Ve 47. minutě byl faulován v pokutovém území Kurušta, ale Kloda pokutový kop neproměnil. Jeho střela šla vedle. Poslední šancí byla krásná hlavička Kurušty, kterou brankář hostí opět vychytal. Hosté měli pouze jedinou šanci před koncem utkání, naštěstí pro nás šla střela vedle. V utkání jsme měli na vítězství, bohužel koncovka je náš velký problém a bez gólů se vyhrát nedá.

MFK OKD Karviná U14 - Hlučín B 0:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Moskál, Szkuta, Leibl, Zeisberger - Chmelař (46. Hubáček), Molnári (55. Jadamík), Puškáč, Cileček - Puchel, Chnúrik (61. Kurz)

Narazili jsme na dobře organizované mužstvo Hlučína, které bylo na dobré technické úrovni. Nicméně jsme na domácí půdě měli potvrdit body přivezené z Bílovce a vyhrát. V 11. minutě se ocitl Chnúrik po přiklepnutí Molnáriho zcela sám před brankou soupeře, ale bohužel mířil pouze do brankáře. Ve 49. minutě se neujala ani střela Molnáriho, proto zápas skončil spravedlivou remízou.

MFK OKD Karviná U13 – Zlín 1:3 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 30. Lingr

Sestava MFK OKD Karviná: Chmel - Čermák, Ženíšek, Matějek, Lichtblau (40. Šiška) - Malyjurek, Ligocký (45. Popek), Kolek (40. Galusek), Lingr - Putyera (45. Hilbert), Řapek

Utkání dvou rozdílných poločasů. Už ve 3. minutě Řapek sám před brankou nevyužil stoprocentní šanci. V dalším průběhu jsme si vytvořili tlak i gólové šance, ale nevyužili jsme je. Soupeř nás za to potrestal v 19. minutě, kdy po ojedinělé šanci skóroval. Nadále jsme pokračovali v aktivní hře, což se nám vyplatilo ve 30. minutě. Po rohovém kopu Ligockého skóroval Lingr. Úvod druhého poločasu jsme zaspali a během dvou minut šel soupeř do dvougólového vedení. To byl pro nás šok a protivník měl psychicky navrch, což bylo vidět na jeho další hře. Dobrý výkon podali Chmel, Matějek, Malyjurek a Lingr s Ligockým, kteří jsou o rok mladší.

MFK OKD Karviná U12 - FC Hlučín B 0:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Jóba, Berešík, Pavlica, Hujo - Michalidis Zeisberger, Štěrba, Špaček (31. Valavačkovski) - Kondziolka (31. Tancoš), Poštulka

Byl to zápas dvou odlišných poločasů. V prvním poločase nás přibližně dvacet minut soupeř přehrával po všech stránkách. Jejich převaha byla zúročena ve 21. minutě jediným gólem utkání. Tato branka nás však "nakopla" k větší aktivitě, která přinášela ovoce ve vytváření si vyložených brankových příležitostí. Do konce poločasu jsme mohli utkání otočit, kdyby naši kluci (Poštulka, Berešík) mířili po únicích na samotného brankáře mezi tyče! Ve druhém poločase kluci bojovali, vytvářeli si brankové příležitosti (Berešík opět v úniku sám na brankáře - neproměnil), standartní situace, ale opět bez účelného zakončení. Velice nám v tomto utkání chyběl náš nejlepší střelec Egri a stopér Cieslawski, kteří ve vyrovnaných utkáních podzimní části soutěže vždy podrželi tým.

FK Těrlicko - MFK OKD Karviná C starší 0:5 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 30. a 57. Derík, 8. Zielonka, 12. Jastrzembski, 68. Gašo

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa - Šťastný, Kyjonka (55.Barčák), Svoboda, Sicha (37. Hanák) - Derík, Zielonka, Vala, Jastrzembski (46. Dičík) - Iliadis, Kolek (46. Gašo)

FK Těrlicko - MFK OKD Karviná C mladší 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 16., 29., 40. a 45. Kielkowski

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza (30. Němeček) - Szkutek, Gatnar, Michalička, Galusek - Lotter (35. Fojcik), Gasior (50. Przybyla), Molnári, Olšák (15. Červený) - Kielkowski, Nachtman (20. Skalka)

Zápas nás i přes naší jasnou výhru nemohl uspokojit, jelikož jsme nehráli tak důsledně a s takovým nasazením jako v předchozím utkání. Zvláště obranná činnost nepůsobila vůbec jistě a nechávala velká okna pro soupeřovy průniky. Ztráceli jsme balony dlouhým vedením míče, a když jsme si vypracovali slibnou šanci a mohli jít do zakončení, sami jsme se o ni připravili až příliš častým vystavením se do ofsajdové pozice. Výborný výkon předvedl autor všech branek Kielkowski, kterého podporoval Molnari, a rovněž Galusek, jenž často vyrážel z obrany do našich nebezpečných akcí. Mohli jsme přidat i další branky, nebýt zbrklosti v zakončení. V závěru utkání jsme mohli inkasovat, kdy soupeř šel několikrát v přečíslení na naší branku.

Přípravné utkání

MFK OKD Karviná U18 - Polský Těšín 6:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 22. Owczarzy, 45. Černoch, 49.Vlček, 53. Blaho, 58.Chajdák, 68. Černoch

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrnák - Káňa (41. Hanzel), Dančík (41. Malatinský), Kantor, Helis (41. Hanzel) - Vlček, Gizara (41. Chajdák), Bizoň, Helvín (41. Blaho) - Hampl, Owczarzy (41. Černoch)

V prvním poločase jsme měli málo pohybu, střed zálohy nehrál, chyběla myšlenka a přesnost. Ve druhé půli přišlo zlepšení a přidali jsme i góly.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo