Generální partner
Světlý režim
22. únor 2016

Příprava s áčkem, začátek jara však za ligový dorost

Sedmnáctiletý záložník Ondřej Lingr má za sebou druhou přípravu s prvním mužstvem Městského fotbalového klubu Karviná. V sobotu však vedl do boje jako kapitán devatenáctku proti ostravskému Baníku.

Do pěti z deseti přípravných zápasů naskočil za A-tým mládežnický reprezentant. Už věděl, do čeho jde, jelikož to pro něj byla druhá příprava mezi dospělými. „Užil jsem si to a jsem rád, že mi trenér Weber dal šanci. Zasáhl jsem do poloviny zápasů, absolvoval jsem i polovinu herního soustředění v Břeclavi,“ přiblížil Lingr. Po utkání se Znojmem, do kterého nastoupil na poslední půlhodinu, se vrátil do Karviné a připojil se k dorostu.

Ten v sobotu otevřel jarní pouť za záchranou vítězstvím 1:0 nad tradičním rivalem z Ostravy. Herně to nebylo podle představ, ale tři body zůstaly doma. „To je pravda, získali jsme velmi důležité body. Po herní stránce ale nebyl můj ani týmový výkon úplně ideální,“ přiznal bez vytáček Lingr. S jeho výkonem nebyl spokojený v pozápasovém hodnocení ani trenér West.

Ze slov kapitána týmu U19 lze vyčíst, že jej Baník v mnohém překvapil. „Byli opravdu velmi dobře připraveni, sehráli jsme velmi náročný zápas, který i mě osobně hodně bolel. Ale zvládli jsme ho,“ usmál se mládežnický reprezentant a připomněl, že by chtělo bodovat v následujícím kole na půdě plzeňské Viktorie. Podle jeho mínění jsou spoluhráči z dorostu velmi dobře připraveni a jaro bude určitě lepší než podzim. „O tom jsem přesvědčený,“ zdůraznil.

Na březen je také naplánován sraz reprezentace U18, na kterém by karvinský hráč neměl chybět. „Už se moc těším. Naposledy jsem reprezentoval na konci listopadu v přípravném dvojutkání s Irskem,“ uvedl. Tentokrát jsou na programu dva zápasy s Walesem na jeho půdě (8. a 10. března). Reprezentace už měla tento rok sraz v Uherském Brodě, Lingr jej vynechal kvůli přípravě s A-mužstvem. 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905