Generální partner
Světlý režim
23. únor 2016

Weber o soustředění: Chtělo to změnu a ta vyšla

V úterý ráno začal pro karvinské fotbalisty poslední týden zimní přípravy s vrcholem v podobě domácí generálky proti Vítkovicím. S trenérem Jozefem Weberem jsme ještě probrali herní soustředění a dvě nové posily.

Trenére, v sobotu pozdě odpoledne jste se vrátili z herního soustředění v Břeclavi. Jak jste s ním byl celkově spokojený? Splnilo účel?Jednoznačně ano. Měli jsme za cíl odehrát dva kvalitní zápasy na přírodní trávě, absolvovat tréninkové jednotky také na trávě a ještě víc stmelit kolektiv. První a třetí bod naprostá spokojenost, s tréninkovými jednotkami pak ze 70%, protože v pátek jsme museli kvůli vytrvalému dešti na umělku.

Karviná tradičně vyjížděla v zimě na Slovensko. Snad po třech nebo čtyřech letech došlo ke změně a vydali jste se na jižní Moravu. Bylo to vaše přání?
Musím říct, že ano. Minulý rok v Senci jsem z toho nebyl úplně odvázaný. Počasí, které samozřejmě neovlivníme, nebylo úplně ideální a většinu času jsme tam strávili na umělé trávě. Chtělo to změnu, a protože prostředí jižní Moravy znám, došlo na Břeclav. Navíc jsem byl přesvědčený, že za jakéhokoliv počasí by nám našli hřiště s přírodní trávou, což byl hlavní účel soustředění. Mám radost, že to všechno vyšlo.

Blíží se konec přípravy, forma graduje. Ostatně to jste dokázali výhrami se Znojmem a Skalicou. Naznačuje to něco?
Hráli jsme v kompaktnější sestavě, příliš jsem nestřídal. V zápase se Skalicí jsem do obranné čtyřky a defenzivního štíta dokonce vůbec nezasahoval. Na hře to bylo jednoznačně vidět.

Ani do jednoho zápasu nenaskočil Pavel Dreksa. Kazí vám jeho zranění náladu?
Není to nic příjemného. Pavel už je měsíc mimo a uvidíme, jak to bude dál. Snad stihne duel s Vyšehradem.

U něj to bude spíš o fyzičce než zkušenostech, že?
Přesně tak. Pavel do toho vletí, o to nemám strach. Ale musí být připravený také fyzicky. Pozitivní však je, že ostatní kluci jej mohou částečně v několika utkáních nahradit.

Jak se vám zamlouvají dvě nejnovější posily? Začněme Janem Hoškem.
Hledali jsme plnohodnotnou náhradu za Joviho a našli jsme! Má zkušenosti a je zvyklý na pozici levého stopera, což je důležité. Prozatím zasáhl do tří zápasů a všechno proběhlo hladce. Až se uzdraví Dreksa, tak to bude velmi silná stoperská dvojice.

A Estonec Sander Puri?
Ten se k nám připojil v první den soustředění. Upoutal nás fotbalovým myšlením, má velké předpoklady. Na druhou stranu se nepotkal s českou ligou, hlavně Fotbalová národní liga je trochu specifická. Ale je pracovitý a věřím, že to zvládne. Chce to je jen určitou aklimatizaci, proto prosím fanoušky o trochu trpělivosti (úsměv).

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo