Generální partner
Světlý režim
2. listopad 2009

Devatenáctka si smlsla na Frýdku.

Předposlední zápas podzimní sezóny zvládla devatenáctka na jedničku. Po jednoznačném průběhu hry porazila Frýdek – Místek 9:0. Stejně přesvědčivě vyhrála i osmnáctka nad lídrem tabulky – Bruntál odešel poražen 5:0. Přinášíme Vám výsledky dorostu a mládeže.

MFK OKDF Karviná U19 - Fotbal Frýdek - Místek B 9:0 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: 7., 44., 62., 74. a 55. Poštulka, 20. Koutný, 29. Jaworski, 60. Puškáč, 89. Večeřa

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla (90. Stach) - Večeřa, Janík, Škuta (56. Sznapka), Žebrok (60. Ševčík) - Koutný, Setlak, Puškáč, Nowinski (60. Holub) - Jaworski (58. Papuga), Poštulka

Soupeř se od začátku utkání zatáhl na svoji polovinu a bylo jen otázkou času, kdy jejich obranu překonáme. Úvodní branku jsme dali v 7. minutě, kdy Nowinski centroval a Poštulka hlavou usměrnil na 1:0. Od této chvíle jsme byli jednoznačně lepší a svůj náskok jsme zvyšovali postupně střelci: Koutný, Jaworski, Poštulka 2x. Poločas skončil 4:0. Ve druhém poločase jsme soupeře opět přitlačili a vstřelili jsme dalších 5. gólů, postupně: Poštulka 3x, Puškáč, a na konec Večeřa. Mužstvu patří poděkování za koncentrovaný a předvedený výkon.

MFK OKD Karviná OKD U18 - FC Slavoj Bruntál 5:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Graňák, 26. Mleziva, 47. Zahatlan, 82. Skoč, 87. Mašlej

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Papuga, Mleziva, Sznapka, Ševčík - Zahatlan, Graňák (60. Stračánek), Lukosz, Holub (50. Mašlej) - Beránek (65. Skoč), Kaša (55. Jurygáček)

Kvalitní a zodpovědný výkon vedl k jednoznačnému vítězství nad vedoucím celkem tabulky. V prvním poločase jsme z mnoha šancí vstřelili dvě branky. Ve druhém poločase jsme i po prostřídání pokračovali v dobrém výkonu, což jsme zúročili ke vstřelení dalších branek.

MFK OKD Karviná U17 - Frýdek Místek B 3:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Kupczak, 76. Seget, 79. Gorniok

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Šiška, Stanowski, Dančík (31. Seget), Kupczak - Gorniok, Otisk (41. Doležal), Roman, Maryniok - Legierski, Nowak

Utkání, které rozhodně nepobralo moc krásy... Soupeř od začátku utkání bránil v deseti lidech na své polovině a čekal na naši chybu. My jsme tentokrát žádnou neudělali a soupeřova taktika nebyla úspěšná. Nedařila se nám dnes mezihra a tím trpěl celý náš herní projev. Výjimkou byly tři situace, po kterých jsme skórovali. Byly zahrány tak, jak si to představujeme a jak to máme sehrané. Výborný výkon předvedli kapitán Stanowski a Górniok.

MFK OKD Karviná U16 - FC Slavoj Bruntál 3:2 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 11. Hampl, 22. Helvín, 64. Gizara

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Káňa, Toman, Malatinský (51. Kantor), Helis - Hanzel, Blaho, Černoch (41. Gizara), Helvín - Owczarzy, Hampl

V průběhu prvního poločasu se hra odbývala převážně na polovině soupeře, ale hráli jsme příliš komplikovaně. Často jsme se snažili probít zhuštěným středem hřiště a málo jsme využívali křídelní prostory. Pokud jsme hru zjednodušili a hráli po stranách, okamžitě jsme si vytvořili šance a příležitosti. První branku dal krásnou střelou z voleje Hampl a druhou Helvín, když dorazil míč do sítě po nevyužité 100% šanci Owczarzyho. Soupeř dvakrát málem využil našich hrubých chyb ve středu obrany a jen díky štěstí jsme neinkasovali. Co se mu nepovedlo v první půli, dokázal v úvodu druhé a srovnal skóre. Po velmi špatných patnácti minutách, kdy jsme si mysleli, že zápas je vyhraný a nemůže se nám nic stát, se naše hra zlepšila a dokázali jsme utkání vyhrát. Vítěznou branku vstřelil Gizara po pěkném uvolnění Blahy.

SFC Opava - MFK OKD Karviná U15 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 11., 18., a 54. Kurušta, 50. Sivák

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Frisch, Cienciala, Kloda, Berešík - Šlampiak (56. Derík), Wenglorz, Siekiera (64. Uher), Onderka (62. Zielonka) - Kurušta, Kubiš (36. Sivák)

Poslední utkání podzimní sezóny lze hodnotit jako nejlepší, nejen z pohledu výsledku, ale i předvedené hry. Domácí jsme nepustili do šance, až na jednu za stavu 0:3, ale to výborně zasáhl Pecha a udržel čisté konto. Utkání jsme začali aktivně a už v 11. minutě po rohu Šlampiaka, skóroval krásnou hlavičkou Kurušta. V 18. minutě dostal na hranici pokutového území Kurušta přesnou přihrávku od Siekiery a po vytočení skóroval podruhé. A další naše šance zůstaly nevyužity. Do druhé půle nastoupili naši hráči koncentrovaně a nepouštěli domácí vůbec před naši branku. V 50. minutě Sivák po úniku vsítil třetí branku a až potom se dostali domácí k již uvedené jediné šanci zápasu. Ale opět se potvrdilo pravidlo, nedáš-dostaneš a Kurušta v 54. minutě po krásném uvolnění Onderky zakončil svůj střelecký koncert. Musím kluky pochválit, bylo to jednoznačně nejlepší utkání podzimu.

Rýmařov - MFK OKD Karviná U14 1:4 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 14. a 32. Molnári, 30. a 69. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Moskál, Szkuta, Leibl, Chmelař - Cileček, Molnári (56. Hubáček), Puškáč, Kurz - Puchel, Chnúrik

Utkání, které mělo výbornou úroveň, muselo zahřát všechny, kteří si našli cestu na stadión. Hned od úvodních minut šli kluci za vítězstvím a jasně dali soupeři najevo, kdo bude pánem na hřišti. Ve 14. minutě ukázal Molnári, že neumí jen skvěle útočit, ale i svým agresivním napadáním přinutit soupeře k chybě a rázem jsme šli do vedení 1:0. Ve 21. minutě se za obranu dostal útočník soupeře, ale Pastornický byl na místě. Ve 30. minutě zatáhl po levé straně Puchel, přihrál na Molnáriho, který naservíroval finální míč na volného Chnúrika - 2:0. Ve 32. minutě dobře vyřešili Puchel s Molnárim přečíslení 2 na1 a druhý jmenovaný skóroval na 3:0. Do 2. poločasu jsme šli s jasným cílem nepolevit. Bohužel hned ve 37. minutě nás soupeř potrestal za nedůrazný odkop a snížil na 3:1. To bylo ze strany soupeře vše. V poslední minutě ukázal Puchel svoji rychlost a přehnal se kolem tří hráčů z Rýmařova a do prázdné branky přihrával na dobře postaveného Chnúrika, který upravil na konečných 4:1. Utkání bylo důstojnou tečkou za dobrým podzimem.

TJ Sokol Dobrá - MFK OKD Karviná C starší 8:0 (8:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa – Šťastný, Jadamík, Iliadis, Tomeček (36. Sicha) - Dičík, Kolek, Svoboda, Jastrzembski - Gašo (36. Petyniak), Iliadis

Rýmařov - MFK OKD Karviná U12 2:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 16. Berešík

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Jóba, Pavlica, Štěrba, Hujo - Michalidis, Berešík, Zeisberger, Tancoš - Valavačkovski, Poštulka

Poslední mistrovské utkání podzimní části nám nevyšlo bodově, ale vzhledem k současným možnostem mužstva (utkání se zúčastnilo pouhých jedenáct hráčů, 6 hráčů základní sestavy pro nemoc bylo omluveno) - musíme být spokojeni za předvedenou hru a především bojovnost do poslední minuty utkání. V prvním poločase nás soupeř přehrával ve středu hřiště (především v soubojích svými fyzickými parametry), ale přesto to bylo naše mužstvo, které šlo po volném přímém kopu do vedení. Škoda chyby naší obrany ve 26. minutě, kdy nám utekl za naší obranu hráč soupeře, který svůj únik proměnil. Ve druhém poločase jsme hru vyrovnali a nebýt nedorozumění naší obrany ve 38. minutě, snad bychom přivezli i nějaké body. V závěru utkání jsme soupeře téměř nepustili na naší polovinu, vytvořili jsme tlak na soupeře, nastřelili vrchní konstrukci branky, a dvakrát téměř z brankové čáry jsme nepochopitelně neskórovali.

TJ Sokol Dobrá - MFK OKD Karviná C mladší 2:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 3. Červený, 40. Molnári

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček - Fojcik, Gatnar, Michalička, Skalka - Lotter (40. Malysz), Šiška, Molnári, Gasior (50. Przybyla) - Červený, Olšák (30. Nachtman)

Od začátku zápasu jsme si začali vytvářet spoustu šancí a od 3. minuty po přiklepnutí Molnariho na Červeného jsme umístěnou střelou vedli 1:0. Potom jsme si vytvářeli další příležitosti, ale výsledkem byl pouze po právu neuznaný gól z ofsajdu a nastřelená tyč. Vývoj zápasu pak hrubě ovlivnil rozhodčí v 10. minutě, když neodpískal jasný ofsajd dvou soupeřových hráčů a při snaze odkopnout míč za pokutovým územím náš brankář podklouzl, spadl na míč oběma rukama a rozhodčí ho vyloučil, namísto odpískání předchozího ofsajdu. Do branky musel hráč z pole Gatnar a museli jsme přeskupit řady. Přesto jsme si dále vytvářeli příležitosti, které jsme bohužel neproměnili v góly. Po přestávce jsme vsítili druhou branku po krásné akci po linii Olšák,Gasior a Molnári. Bohužel se hráči až příliš hnali dopředu a zapomínali stále na bránění. Toho soupeř využil ke snížení. Domácí se hodně snažili a my se utápěli v kličkách a špatných přihrávkách. K dovršení zlého jsme snad v 35. minutě druhé půle po rohu inkasovali vyrovnávací branku a zápas okamžitě skončil. Bohužel jsme ztratili 3 body sami neproměňováním jasných brankových příležitostí. Takhle bereme pouze bod, ale domácí si ho zasloužili za bojovnost až do konce.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo