Generální partner
Světlý režim
3. listopad 2009

Rozhovor s Josefem Šiškou – 2. část

Minulý týden jsme si povídali s vedoucím družstva U15 Josefem Šiškou o hráčích, kteří prošli jeho rukama. Dnes se zaměříme na jeho trenérskou kariéru. A to jak klubovou, tak i u okresního výběru.

Na trenérskou dráhu se Josef Šiška vydal v roce 1975. Tehdy si ho všiml předseda oddílu Kovona Karviná pan Eduard Sehnal a nabídl mu angažmá v tomto klubu. A výchově mladých nadějí zůstal Josef Šiška věrný až dodnes.

„V dnešní době pracuji jako vedoucí mužstva u pana Laslopa, který má na starosti U15. A šestý rok dělám i u výběru okresu Karviná. Jedná se o mladší žáky. Spolupracuji tam s Ivanem Chocholáčkem, který je hlavním trenérem,“ říká Josef Šiška.

A jakého úspěchu si Josef Šiška cení? „S ročníkem 1993 jsme se dostali až do celostátního finále v Hluku na Moravě. Skončili jsme tam na pátém místě. Další husarský kousek se nám povedl s ročníkem 1997. Vyhráli jsme čtyřikrát za sebou turnaj Moravskoslezského kraje. To se dosud nikomu nepodařilo,“ vyjmenovává úspěchy Šiška.

V současnosti se podílí Josef Šiška na tvorbě výběru ročníku 1998. „První meziokresní turnaj nás čeká v Opavě. Ale co musím podotknout, že za úspěchy okresního výběru stojí vynikající práce okresních klubů, kde trenéři odvádějí skvělou práci. A poděkování patří i klubu MFK OKD Karviná, kde jsme nalezli své útočiště. Na Městském stadionu sídlíme už pět roků a pochvalujeme si podmínky, jaké zde panují. Máme zde svoje zázemí a využíváme tréninkové plochy,“ nešetří chválou Josef Šiška.

A na jaké trenéry nejraději Josef Šiška vzpomíná? A na co je hrdý? „Určitě nejraději vzpomínám na doby, kdy jsme hráli extraligu dorostu. U mužstva působil Libor Pala, který si později udělal jméno trénováním v polských klubech… Radost mi dělají například Dittrich s Knötigem. Jsem rád, že se jim daří. A samozřejmě mě těší, že se někteří moji odchovanci po skončení kariéry vydali na funkcionářskou dráhu. Jako například Péťa Mašlej,“ dodává Josef Šiška.

A v čem tkví kouzlo úspěšné trenérské práce? „Postupně jsem prošel různými druhy školení. Mám udělanou Licenci B. Ale je to i o tom, umět vytvořit atmosféru v týmu. Sám jsem měl vlastní zásady. Například mi kluci sami od sebe nosili žákovské knížky. A pokaždé byli v napětí, protože nikdy nevěděli, kdy jim je zkontroluji,“ uzavírá rozhovor Josef Šiška.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo