Generální partner
Světlý režim
4. listopad 2009

Představujeme nedělního soupeře – FK Fotbal Třinec

Prestižní zápas se odehraje tuto neděli na Městském stadionu v Karviné. V hornicko – hutnickém derby se střetnou týmy MFK OKD Karviná a FK Fotbal Třinec. Vzhledem k malé vzdálenosti mezi oběma městy lze předpokládat, že se utkání odehraje před početným publikem.

V prvním kole se v Třinci představila exligová Viktoria Žižkov. Přestože hosté před začátkem sezóny vyhlašovali, že se chtějí okamžitě vrátit mezi českou elitu, hned ve své druholigové premiéře selhali. Třinci před výbornou diváckou kulisou podlehli 1:0.

V dalším kole zajížděli červenobílí do Hlučína. Svou roli favorita naplnili beze zbytku a připsali vysoké vítězství 0:4.

Ve 3. kole však přišla studená sprcha. Hráči Třince na svém hřišti nestačili na průměrnou Spartu a prohráli nečekaně 0:1.

Ani o týden později si nevedli úspěšně. V Sokolově je místní Baník přehrál a přidělil hostům na cestu domů dvougólovou nadílku.

Poté přišla na řadu dvě regionální derby. V nich byli Třinčané stoprocentní. Nejprve na vlastním stadionu porazili trápící se Vítkovice 3:0. A z Opavy si dovezli cennou výhru 0:1.

V následujících dvou zápasech hraných v Třinci se zrodili dvě remízy 1:1. Lídr tabulky Ústí nad Labem ztratil své vedení 0:1 čtyři minuty před koncem, kdy se trefil Onuchukwu. Stejný hráč zachránil Třinci body v souboji s Čáslaví, kde srovnával stav utkání v 56. minutě.

V 9. kole si třinečtí zajeli do Mostu pro dosud nejvyšší porážku v této sezóně. Domácí je vyprovodili ze hřiště výsledkem 3:0.

Spravit si chuť chtěl Třinec v domácím utkání s Hradcem Králové. Jenomže nakonec mohl být rád aspoň za remízu, když na nerozhodných 1:1 upravoval v 76. minutě Eismann.

Sérii čtyř zápasů bez plného bodového zisku přetrhli třinečtí na Julisce. Ta jim „darovala“ tři body za výhru 0:1.

Ve 12. kole si „slezský bílý balet“ vyšlápl na Zlín, který se musel smířit s porážkou 3:1.

Tuto cennou výhru nedokázal tým z Podbeskydí zopakovat v dalším duelu. Graffin Vlašim mohla oslavovat výhru 2:0.

V posledním odehraném kole přišla další domácí ztráta s Vysočinou Jihlava. Ta dokázala ubránit bezbrankovou remízu.

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FK Fotbal Třinec ve druhé lize: 1 – 0 – 1. 4:2

Nejlepší střelci:

Karviná: 6 – Opic, Mišinský, 2 – Pontus, 1 – Juroszek, Hoffmann, Pavlík, Jursa, Ficek, Milosavljev

Třinec: 5 – Onuchukwu, 3 – Szmek, 1 – Joukl, Kuděla, Matůš, Lisický, Eismann, Doležal, vlastní – 2 branky

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 626 diváků

Třinec: 1 413 diváků

Kursy:
Tipsport (2,1 – 3 – 3,32), Chance (2,2 – 3 – 3,1), Fortuna (2,2 – 2,9 – 3,21), Maxitip (2,15 – 3,1 – 3), Sazka tip (2,15 – 3,05 – 2,95), Synot tip (2,2 – 3 – 3,1)

FK Fotbal Třinec – MFK OKD Karviná 1:0 (1:0)

Branky: 24. Veselý. ŽK: Malíř, Lipčák - Rýdel. ČK: Opic. Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Kubáň. Počet diváků: 1897

FK Fotbal Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Zítka, Martinčík - Malíř, Ďurica, Šalamoun, Eismann - Veselý, Doubek

MFK OKD Karviná: Kučera - Hoffmann, Jelič, Buryán, Brezničan - Macek, Rýdel, Juska, Ficek - Opic, Richter

.

MFK OKD Karviná – FK Fotbal Třinec 4:1 (2:0)

Branky: 22. a 58 Opic, 1. Milosavljev, 67. Mišinský - 72. Fizek. ŽK: Pavlík, Ficek – Martinčík, Zbončák. Rozhodčí: Zelinka – Wilczek, Vysloužil. Počet diváků: 2145

MFK OKD Karviná: Kučera – Jursa, Čeman, Buryán, Staš – Ficek, Pavlík, Slončík (73. Diviš), Milosavljev (46. Tchami) – Opic, Mišinský (89. Dittrich)

FK Fotbal Třinec: Lipčák – Fizek, Chlebek, Kuděla, Martinčík – Joukl (46. Malíř), Hanus (66. Hanus), Šalamoun, Zbončák – Přecechtěl, Szmek

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo