Generální partner
Světlý režim
9. listopad 2009

Osmnáctka vítězně.

Krůček po krůčku stahuje osmnáctka náskok svých soupeřů a pomalu se blíží v tabulce k medailovým místům. K tomuto umístění jim pomohla i vysoká výhra na půdě Havířova. Šestnáctka se se stejným soupeřem rozešla smírně, když svůj náskok promarnila během dvou minut.

MFK Havířov - MFK OKD Karviná U18 1:6 (0:5)

Branky MFK OKD Karviná: 22., 38. a 85. Zahatlan, 28. a 32. Poštulka, 53. Jurygáček

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Papuga (46. Mašlej), Mleziva, Sznapka, Ševčík - Zahatlan, Graňák, Jaskolski, Koutný (55. Stračánek) - Beránek (65. Skoč), Poštulka (46. Jurygáček)

Zápas jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme spoustu gólových příležitostí, a některé jsme proměnili. V utkání jsme soupeře předčili ve všech fotbalových dovednostech.

Havířov B – MFK OKD Karviná U16 2:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 23. Malatinský, 75. Legierski

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa, Dančík, Toman, Helis - Malatinský (48. Chajdák), Blaho, Roman, Helvín (40. Gizara) - Owczarzy, Legierski

Celé utkání ovlivnily první dvě minuty druhého poločasu, během kterých jsme ztratili vedení a posadili soupeře na koně. Od začátku utkání jsme měli územní převahu, ale většina našich akcí končila před pokutovým územím. Od 15. minuty jsme se začali více prosazovat a vytvářeli si šance. Tahounem většiny akcí byl Owczarzy podporovaný Blahem, Romanem a aktivním Malatinským. Gól jsme dali po akci Legierskeho s Malatinským, který nadvakrát překonal brankáře. Další příležitosti neproměnili Legierski a dvakrát Owczarzy. Po katastrofálním úvodu 2. poločasu jsme se obtížně vraceli ke své hře. Soupeř ještě více zahustil střed a dobře bránil. Hru oživil Chajdák, který se několikrát prosadil po pravé straně a nebezpečně centroval. Postupně jsme se začali herně zvedat a opět si vytvářet šance. Největší nevyužili Dančík, Roman a Gizara. Až pět minut před koncem vyrovnal pohotovou střelou Legirski po přesném centru Káni. Soupeř neustále hrozil svými protiútoky a dostal se do několika nebezpečných situací. Velký podíl na tom má spousta chyb a nedorozumění naší stoperské dvojice.

MFK OKD Karviná C mladší - TJ Inter Petrovice 4:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 5. Malyjurek, 6. Molnári, 32. Nachtman, 34. Kielkowski

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza - Šiška, Gatnar, Michalička, Fojcik - Lotter (25. Olšák), Molnári (45. Remiš), Gasior, Červený (30. Nachtman) - Malyjurek (45. Malysz), Kielkowski (50. Przybyla)

Zápas začal s půlhodinovým zpožděním, jelikož nepřijel k zápasu rozhodčí. Zápas tak odřídil po dohodě obou týmů jeden z diváků. Začali jsme velice dobře, přitlačili jsme na soupeře, a aktivně jsme napadali. Hráči si dobře nabíhali do volných prostorů a první gól padl již v 5. minutě po pěkné akci z levé strany, kdy se Červený po vniknutí do šestnáctky neukvapil, poslal přihrávku na nabíhajícího Malyjurka a ten se nemýlil - 1:0. Za minutu později proběhla podobná akce z pravé strany. Přihrávající byl tentokrát Malyjurek a zakončovatel Molnári - 2:0. Ještě jsme měli pár přiležitostí ke skórování, ale neproměnili jsme je. Poté jsme přestali úplně hrát. Soupeř nás přehrával hlavně ve středu pole, kde jsme ztráceli spoustu balónů a jen díky tomu, že se protivník příliš nedostával před naši branku, zůstal výsledek do poločasu nezměněn. O poločase jsme udělali změny v sestavě, které přinesli lepší pojetí hry z naší strany. Hned na začátku druhé půle po akci zprava našel Kielkowski přízemním centrem na druhé straně Nachtmana a ten uklidil balon do poloprázdné branky - 3:0. Za další dvě minuty se opět zprava probil do šestnáctky soupeře Kielkowski a nekompromisně zavěsil - 4:0. Měli jsme ještě další příležitosti k navýšení skóre, ale neproměnili jsme je. Po jasné brance volal závar, kdy se nejprve Nachtman ukopl a netrefil prázdnou bránu, míč se odrazil k Malyjurkovi, ten z pětky také nedal a dorážku Molnári poslal úplně mimo. Naopak minutu před koncem, po špatném odkopu se míč dostal před šestnáctkou k soupeři a brankář jeho střelu pustil do sítě - 4:1.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo