Generální partner
Světlý režim
20. květen 2016

První mečbol! Karviná-Pardubice (so,17)

Poslední domácí zápas sezóny 2015/2016 se může zlatým písmem zapsat do klubové historie. Karvinští potřebují uhrát stejně bodů jako Znojmo v Opavě, anebo zvítězit. To by pak znamenalo splnění snu v podobě postupu. V cestě však stojí Pardubice.

Domácí tým má vše ve svých rukou! Pomohlo mu k tomu úterní kolosální zaváhání Znojma, které prohrálo doma s Vlašimí 0:4. Z toho vyplývá, že rozhodnout se může už v předposledním kole o tom, kdo doprovodí Hradec Králové do Synot ligy. „To jsem vůbec nečekal. Všeobecně to vypadalo, že se rozhodne až v posledním kole. Ale poslední krok bývá nejtěžší. Musíme se svědomitě připravit,“ ví trenér Karviné Jozef Weber.

Zrovna sobotní protivník nepatří k těm oblíbeným. „To je fakt! Přiznejme si, že se nám na ně nedaří. Ale už jim opravdu máme jim co vracet, musíme to zvládnout,“ burcuje. Zároveň však přiznává, že na hráčích pozoroval nervozitu už v úterním utkání na půdě Ústí nad Labem. „Kluci jsou pod tlakem, ale zvládáme to. V sobotu se ještě víc ukáže, jak na tom jsme,“ myslí si.

Karvinská Kovona by měla být dle informací zaplněná, hlad po nejvyšší soutěži je po příznivcích karvinského fotbalu velký. Navíc je velká šance vychutnat si postup v domácím prostředí. „Tohle musíme zvládnout, jinak bychom byli za hlupáky. Věřím, že lidé přijdou a dotlačí nás k velkému úspěchu,“ podotkl dvougólový střelec z posledního zápasu Zbyněk Pospěch.   

Hosté z Pardubic jsou celkem nenápadní, ale hodně nebezpeční. Platí to především o zápasech v domácím prostředí, i když zrovna jaro úplně podle představ trenérského dua Krejčí a Míchal, není. Ale pozor, Pardubice umí i venku - dokázaly vyhrát 1:0 ve Znojmě, což musí být pro svěřence Jozefa Webera velká výstraha.

V historii vzájemných zápasů jsou na tom lépe Pardubičtí. Čtyři výhry, dvě remízy a dvě porážky to potvrzují.  K důležitým postavám týmu patří gólman Luděk Frydrych, pětigólový Adam Fousek, Korejec Daewon Kim či kapitán Jan Jeřábek.

Utkání 29. kola Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná – FK Pardubice začíná ve Sportovním centru Kovona v sobotu 21. května v 17 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Zbyněk Proske, na čarách mu budou pomáhat kolegové Kotík a Arnošt.

Během přestávky proběhne poslední soutěž ve střelbě na přesnost z řad majitelů vylosovaných bulletinů - hrajeme o dres, soudek piva, klubovou šálu. Cena zápasového zpravodaje je 10 Kč.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo