Generální partner
Světlý režim
14. listopad 2009

Dokonáno jest. Mistr padl v Karviné.

Slova trenéra Kalvody se vyplnila. Karvinští hráči odevzdali na hřišti maximum a po dramatickém průběhu zdolali mistrovskou Slavii 1:0.

Davy lidí se hrnuly na Městský stadion v Karviné – Ráji. Lákadlem jim byla Slavia Praha, která se zde představila v rámci Ondrášovky cupu.

Jak Slavia, tak i Karviná nemohla postavit do utkání to nejlepší, co má k dispozici. Přesto tým z Edenu poskládal nejsilnější možnou sestavu. Ale ta nakonec podlehla nadšeně bojujícím domácím.

Již ve třetí minutě se mohlo měnit skóre. Šenkeříkovu ránu zneškodnil nohama výtečně chytající Kučera.

Běžela desátá minuta, která rozhodla o osudu utkání. Zleva se prosadil Milosavljev, míč se poté dostal k Pavlíkovi a ten ranou k tyči rozjásal hustě zaplněné tribuny – 1:0.

Jenomže vzápětí mohlo být srovnáno. Hoffmann fauloval v pokutovém území Jandu a rozhodčí po delším zaváhání zapískal pokutový kop. Exekutor Tijany Belaid vystřelil k tyči a Kučera tygřím skokem dostihl míč a vyrazil ho na rohový kop.

Stejně fantastický zákrok předvedl na druhé straně Martin Vaniak, který se pořádně natahoval po střele Opice, aby ji vytlačil na roh.

Ve 35. minutě se rýsovala obrovská příležitost Karviné. Bohužel přečíslení 5 na 2 zazdili hráči v zelenobílých dresech nepřesnou přihrávkou.

Těsně před odchodem do kabin se kolem karvinské obrany prohnal Šenkeřík, a Kučera se musel slavistickému útočníkovi vrhnout pod nohy, čímž zabránil jistému gólu.

Hned po přestávce se dostal do brejkové situace Opic, ale nakonec byl dostižen obráncem Slavie.

V 52. minutě se ocital v další zajímavé příležitosti Opic, a chybělo jen málo, aby Fickův centr pověsil do brány.

O pět minut později zahrozil tým z Edenu. Skácelovu ránu zneškodnil nejlepší hráč na hřišti – Tomáš Kučera.

Po gólu volala akce Milosavljeva. Ten si zaběhl za obranu sešívaných a tváří v tvář Vaniakovi vystřelil. Jeho technická střela levou nohou se otřela pouze o boční síť.

Z velké dálky se zastřeloval Jursa, jenomže tentokrát mu střela nevyšla jako v minulém kole proti Třinci.

V 71. minutě vyslal nebezpečnou ránu Skácel. Ta ovšem skončila nad Kučerovou bránou.

Stejný hráč se pokusil překvapit karvinského gólmana v 78. minutě. Ale ani tentokrát nevyzrál nad hvězdou tohoto zápasu.

Deset minut před koncem zápasu nabil Opic Mišinskému, tomu ovšem skočil míč na nerovném terénu a připravil ho o střelecký zápis. Bomba jen těsně minula Vaniakovu svatyni.

V 86. minutě se Stanislav Vlček dostal do výhodné pozice a prudkou střelou trefil vynikajícího Kučeru.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího propukla obrovská radost. Výtečné karvinské publikum ocenilo výkon hráčů MFK OKD skandovaným potleskem ve stoje.

A po dnešním utkání mohou rodiče vyprávět dětem pohádku o tom, jak klub z malého města porazil hvězdami nabitý tým mistrovské Slavie.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo