Generální partner
Světlý režim
16. listopad 2009

Slavia na kolenou, nyní hurá na Hradec

Sobotní vítězství nad jedním z našich nejlepších klubů je již minulostí. Hráči se celý den pilně připravovali na další důležitý zápas – s Hradcem Králové. Pojďme se však ještě jednou ohlédnout za výhrou nad Slavii Praha.

Heroický výkon podali hráči MFK a svému soupeři byli víc než vyrovnaným soupeřem. Vyplnila se tak slova trenéra Kalvody, který před utkáním prohlásil, že Slavia jeho svěřence fotbalově nepřehraje.

Celkem úsměvně působí článek v dnešním Deníku Sport, v němž se trenér Slavie Karel Jarolím vyjadřuje k zápasu. Postesknutí nad tím, že se nepodařilo sešívaným pokrýt náhodně odkopnuté míče a tím vznikali nebezpečné brejky Karviné, nebo výrok o tom, že Karviná ani na chvíli nedokázala mistrovský tým přehrát, působí dojmem, že trenér Jarolím byl asi na jiném mači než ostatní.

Je ovšem smutné, jak o duelu informovala média (snad s výjimkou několika – např. Deník a jeho mutace, a Deník Sport). Nikde se neobjevila sestava Karviné, a při rozboru zápasu se novináři věnovali výhradně výkonu Slavie. Nikde ani zmínka o kvalitním utkání ze strany hráčů MFK OKD Karviná, kteří by si jistě pochvalu bezesporu zasloužili.

A jak viděli zápas aktéři tohoto utkání? „Hodně nás podržel Tomáš Kučera. Byl to jeho životní zápas,“ vysekl poklonu karvinskému gólmanovi obránce Martin Suchý.

Některé šance Karviné byli stoprocentní. Bohužel se je nepodařilo proměnit. „Dostal jsem krásný balón za obranu. Vaniaka jsem se pokusil překvapit střelou bodlem, ale míč se mi svezl po kopačce a skončil na boční síti,“ popsal vyloženou situaci Vladan Milosavljev.

Další příležitost nedokázal proměnit Vladimír Mišinský. „Z mé strany došlo k podcenění. Měl jsem více sledovat míč. Škoda, 2:0 by byl hezčí výsledek a Slavia by to měla o mnoho těžší v odvetě,“ myslí si kanonýr Karviné Mišinský.

Do 38. minuty si v obraně počínal skvěle Vlado Staš. Potom ho trenér Kalvoda vystřídal. „Deset minut předtím jsem se zranil. Začal mě tahat sval, proto jsem musel střídat. Moc mě to mrzí, protože pro mě možná skončila podzimní sezóna a odvetu v Edenu asi nestihnu,“ litoval Vlado Staš.

„Škoda, že jsme nepřidali další góly. Šance jsme na to měli. Zvláště Vladova a Mišákova volala po gólu. Ale i tak je výhra 1:0 nad Slavií cenná. A vůbec nesouhlasím s trenérem Jarolímem, že naše akce byly náhodné,“ nebral si servítky Vlado Staš.

A jaké to je hrát proti takovým hráčům jako jsou Šenkeřík s Vlčkem? „Jsou to kluci jako my. Hrálo se mi proti nim skvěle a podařilo se nám je uhlídat. Navíc byl Kučera jako magnet. Vyhecoval se chycenou penaltou, a přiváděl hosty k šílenství. Takhle dobře jsem ho ještě neviděl chytat,“ pochválil Kučeru Vlado Staš.

A co na to největší hvězda zápasu? „Celkem se mi dařilo. Něco málo jsem pochytal,“ řekl skromně Tomáš Kučera a vzápětí pokračoval: „Teď se všichni soustředíme na Hradec Králové. Bylo by dobré, kdybychom uhráli nějaké body.“

I trenér Kalvoda by rád uzmul Votrokům nějaký bodík. „Se Slavií jsme uspěli, ale čeká nás důležitější utkání v Hradci. Pokud se k tomu postavíme stejně zodpovědně jako studenti v roce 1989, tak to bude dobré,“ narážel trenér Kalvoda na termín zápasu, který koresponduje se dnem sametové revoluce.

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FC Hradec Králové ve druhé lize: 1 – 0 – 2. 3:5

Nejlepší střelci:

Karviná: 8 – Mišinský, 6 – Opic, 2 – Pontus, Jursa 1 – Juroszek, Hoffmann, Pavlík, Ficek, Milosavljev

Hradec Králové: 6 – Černý, 5 – Pilař, 3 – Dvořák, 2 – Fischer, 1 – Hochmeister, Kasálek, Němeček, Přibyl

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 575 diváků

Hradec Králové: 2 002 diváků

Kursy:
Tipsport (1,61 –3,5 – 4,9), Chance (1,57 – 3,5 – 5,3), Fortuna (1,55 – 3,6 – 5,31), Maxitip (1,6 – 3,5 – 5), Sazka tip (1,6 – 3,55 – 4,6), Synot tip (1,6 – 3,5 – 5)

MFK OKD Karviná – FC Hradec Králové 0:1 (0:1)

Branky: 28. Černý. ŽK: Mišinský – Černý Rozhodčí: Mikel – Novák, Drastík Počet diváků: 3165

MFK OKD Karviná: Kafka – Jursa, Čeman, Buryán, Staš (67. Pontus) – Ficek, Pavlík, Milosavljev, Tchami (46. Juroszek) – Opic, Mišinský.

FC Hradec Králové: Lindr – Wozniak, Chleboun, Kasálek – Rezek, Karal (58. Janoušek), Hochmeister, Poděbradský (86. Kalousek) – Černý, Pilař (64. Přibyl), Fischer.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo