Generální partner
Světlý režim
18. listopad 2009

Tři hráči MFK OKD Karviná v česko – německé fotbalové škole

Jakub Hejda, Dominik Lipták a René Macko. Tito tři kluci se zúčastnili soustředění v česko – německé fotbalové škole v týmu Evropa.

A co je vlastně Česko – německá fotbalová škola? Je to celoevropský projekt na podporu mladých talentů. České a německé děti společně trénují a souběžně navštěvují jazykový kurz. Díky tomu rozvíjejí nejen svůj fotbalový talent, ale zároveň se seznámí i s jazykem a kulturou sousední země.

Česko-německá fotbalová škola chce vychovávat své mladé talenty profesionálně. Proto angažovala zkušené fotbalové trenéry a učitele jazyků, kteří se osvědčili v práci s dětmi a mládeží. Navíc od roku 2003 poskytuje tomuto trenérskému týmu Bayern Mnichov možnost účastnit se školení a seznamovat se s tréninkovými metodami tohoto klubu.

10 nových hráčů absolvovalo minulý víkend svůj první zápas za "tým Evropa" česko-německé fotbalové školy. Jednalo se o halový turnaj kategorie U 11 pořádaný klubem Legie Varšava, dlouholetým partnerem tohoto fotbalového projektu.

Trenér Robert Kilin využil dobře obsazeného turnaje k tomu, aby otestoval kluky, jak si poradí s vysokou herní úrovní. Turnaje se zúčastnily jen prvoligové kluby. Mezi nimi slovenský mistr MSK Žilina, Hertha BSC Berlin nebo vítěz letošního poháru UEFA Šachťor Doněck z Ukrajiny.

„Turnaj byl skvěle zorganizovaný a my jsme měli v hale s umělým povrchem velmi dobré herní podmínky," chválil Robert Kilin.

„Zúčastněné kluby byly velmi vyrovnané, nebyly zde žádné velké herní rozdíly mezi prvním a posledním. To ukázaly také jednotlivé výsledky zápasů," okomentoval trenér Robert Kilin.

Mezi účastníky byli i talentovaní kluci z našeho klubu - Jakub Hejda, Dominik Lipták a René Macko, kteří byli poprvé nominováni do "týmu Evropa".

Tým Evropa vstoupil do turnaje Legia Cup bezbrankovou remízou. Ačkoliv hráči fotbalové školy měli proti Lechu Poznaň herní převahu, nedokázali vstřelit branku.

Česko-německá fotbalová škola po výhře 2:1 nad Polonií Varšava a porážce 1:2 od Šachťoru Doněck, obsadila 2. místo ve skupině.

„Kluci se představili ve velmi dobré formě, hráli rychle a ofenzivně, byli uvolnění a zároveň soustředěni na hru," zhodnotil výkony hráčů po prvním dni trenér Kilin.

Na začátku druhého hracího dne narazili hráči "týmu Evropa" nejprve na MSK Žilina. Pozdější vítěz turnaje dominoval v první polovině zápasu. Ve druhém poločase vyrovnala Česko-německá fotbalová škola hru, ale nakonec prohrála gólem v poslední minutě - 0:1.

Poté následovalo vítězství 2:1 nad Polonií Varšava. V posledním zápase čekala na hráče fotbalové školy Wisla Krakov. Polský prvoligový klub se zde prezentoval jako dobře sehraný, kdežto hráči fotbalové školy už nebyli tak soustředěni a prohráli vysoko 4:0. Díky tomu obsadil tým Evropy 6. místo.

Pro trenéra Roberta Kilina bylo umístění jeho svěřenců až druhořadé. „Chceme do týmu zapojovat postupně nové hráče. Jsme rádi, že tentokrát jeli s námi i děti partnerského klubu - MFK OKD Karviná.“

Náš fotbalový klub je garantem této fotbalové akademie na českém území.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo