Generální partner
Světlý režim
12. srpen 2016

To je výzva! Karviná jede k lídrovi do Mladé Boleslavi

Už třetí kolo ePojisteni.cz ligy je na programu o víkendu. Karvinský nováček se představí ve městě automobilů, kde místní klub představil uprostřed týdne nového kouče. Navíc půjde i o souboj nejlepších (třígólových) střelců – domácího Chramosty s karvinským Jurčem.

Anglický týden vyvrcholí pro hráče MFK zápasem proti vedoucímu týmu tabulky, který v dosavadních dvou duelech neztratil ani bod a dokonce ani neinkasoval. Není to však tak dávno, kdy se oba týmy spolu utkaly. „Hráli jsme spolu v loňské sezóně osmifinále MOL Cupu, ale z toho dvojzápasu určitě nebudeme vycházet. Spíš se díváme na jejich poslední zápasy. Boleslav navázala na úspěšný závěr minulé sezóny a v mých očích je to jeden z několika mála týmů, který bude Spartě a Plzni dýchat na záda. Pro nás je tento zápas velkou výzvou,“ burcuje trenér Jozef Weber.

V lize šlape, v evropských pohárech je to však mnohem horší. Tým kolem Lukáše Magery, Jana Chramosty či Jakuba Rady opět vypadl v prvním dvojutkání předkola Evropské ligy, tentokrát s makedonským týmem Tetovo. „Klukům jsem držel palce, bohužel si z prvního zápasu přivezli dvougólové manko, přestože Makedonci pouze dvakrát vystřelili na bránu. V odvetě to chtělo dřív vstřelit první gól, škoda,“ nechal se slyšet bývalý hráč Mladé Boleslavi Jan Šisler, který rád vzpomíná na angažmá v tomto středočeském ambiciózním klubu.

Nikoho asi nepřekvapí, že i podle karvinského středního záložníka by si měla Karviná dávat pozor především na Mageru s Chramostou či Jakuba Radu. „Ale gól umí dát všichni. Je to velmi kvalitní tým, který i letos bude hrát nahoře,“ tvrdí Šisler. V Boleslavi už naopak nepůsobí Milan Baroš, který se přesunul dál na sever do Liberce.

Kromě odchodu Baroše se však domácí musí vypořádat i s odchodem kouče Karla Jarolíma k národnímu týmu. Každopádně Mladou Boleslav ve středu oficiálně převzal mj. bývalý trenér Karviné Leoš Kalvoda, kterého po prvním kole Fotbalové národní ligy uvolnili z Frýdku-Místku. „Nabídka trénovat zrovna tento tým nešla odmítnout. Rád bych navázal na Karlovu práci,“ vzkázal fotbalové veřejnosti.

Pouze dva týmy zatím mají po dvou kolech plný počet šesti bodů – už zmíněná Mladá Boleslav a také Jablonec.  V prvním kole Boleslav sfoukla 3:0 Liberec a o týden později vyhrála 1:0 v Příbrami. A loňské výsledky z MOL Cupu? 1:0 a 3:0 pro favorita. „Chtěli bychom hrát stejně důstojnou roli jako v Jablonci, akorát s rozdílem v podobě zlepšení defenzivní stránky naší hry,“ zakončil trenér MFK Karviná Jozef Weber.

Utkání 3. kola ePojisteni.cz ligy FK Mladá Boleslav – MFK Karviná začíná na místním Městském stadionu v sobotu 13. srpna v 17 hodin. Hlavním rozhodčím tohoto zápasu bude pan Jiří Houdek, na čarách mu budou pomáhat kolegové Moláček a Mokrusch. 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo