Generální partner
Světlý režim
15. září 2016

Zážitek! Tým U11 si zahrál proti Borussii Dortmund

Třídenního turnaje E.ON Junior Cup se zúčastnilo 48 týmů, mezi kterými se neztratilo ani družstvo MFK Karviná. Tomu doslova o vlásek unikl postup ze skupiny, ale kluci si odnesli plno zážitků a nových zkušeností.
Hrálo se na energeticky úsporném E.ON stadionu klubu Malše Roudné u Českých Budějovic v termínu od 2. do 4 září. Hráči si sáhli na dno svých sil, šlo o fyzicky hodně náročné tři dny. „Na turnaji jsme určitě neudělali ostudu. Postup z těžké skupiny nám těsně unikl. O tom, jak těžkou jsme měli základní skupinu, svědčí fakt, že hned pět družstev se v konečném pořadí umístilo do desátého místa,“ řekl trenér Tomáš Červenka.

Slavia Praha, Slovan Bratislava, Borussia Dortmund, AS Monako, Mladá Boleslav a plno dalších. Skvěle obsazený turnaj byl pro hráče velkým zážitkem i ponaučením do další práce. „Kluci si zahráli s předními a zvučnými kluby, se slavnou Borussií Dortmund prohráli těsně 0:1 a plno z nich po závěrečném hvizdu brečelo. Byli blízko remíze s tak zvučným soupeřem. Ale během všech tří hracích dnů pochytali plno poznatků, které by je měly vést třeba i k zamyšlení, jak by měli pracovat při trénincích, aby se mohli dál zlepšovat,“ dodal Červenka s tím, že napínavé finále vyhrála po penaltovém rozstřelu Slavia Praha, ve kterém předčila německý Dortmund za přítomnosti bývalého elitního útočníka a reprezentanta Jana Kollera.

Karvinští hráči obsadili v základní skupině sedmé místo, nakonec po zápasech o umístění obsadili konečné 34. místo z již zmíněných 48 klubů, které se turnaje zúčastnily.

Základní skupina

MFK - Xaverov 1:0 (Mbaye), Borussia Dortmund 0:1, Slavia Praha 0:6, Opava 1:0 (Kačor), Baník Ostrava 0:5, Pardubice 1:1 (Malík), Zlín 0:0, Slavkov pod Hostýnem 3:0 (Drobek 2, Foltýn), Kladno 0:1, Hlinsko 1:3 (Kačor), Uherský Brod 2:0 (Kačor 2).

Skupina o umístění

MFK - Žďár nad Sázavou 0:0, Liberec 0:3, Novosedly 0:1, FM 2:1 (Malík, Mbaye), Vimperk 3:0 (Mbaye 2, Kačor), Táborsko 2:0 (Kačor 2)

O umístění

MFK - TJ Straky 1:2 pen.

Více podrobností a celkové pořadí turnaje najdete na oficiálním webu turnaje.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo