Generální partner
Světlý režim
25. říjen 2016

Na Baroše a spol., Karviná-Liberec (st,17)

Dohrávka 8. kola ePojisteni.cz ligy je tady - nováček proti účastníkovi základní skupiny Evropské ligy. Rozdíl v tabulce je po posledním kole pouze jednobodový.
Co nejrychleji zapomenout na Teplice a hned se začít připravovat na Liberec. Takový byl plán po hrubě nepovedeném sobotním zápase. Snad jediným pozitivem byli skvělí fanoušci, kteří i za nepříznivého stavu 1:4 spustili po stadioně mexickou vlnu. „S jejich přízní už nesmíme hazardovat. Prohrát se může, ale ne po tak špatném výkonu,“ prohlásil v úterý před dohrávaným zápasem trenér Jozef Weber.

Speciální motivaci bude mít Jan Šisler. Defenzivní osmadvacetiletý záložník je totiž odchovancem libereckého Slovanu a na zápas se moc těší. „Bude to pro mě hodně speciální duel, vždycky se na utkání proti svému mateřskému klubu těším. Doufám, že uspějeme a já budu moct klukům do kabiny přinést nějaký bonus,“ usmál se.

Liberci to v lize prozatím příliš nejde, ale už se zvedá. Druhou stranou mince může být únava, Slovan má pekelně nahuštěný program. „V posledních zápasech se zvedli, jen jim nevyšel zápas Evropské ligy s Fiorentinou, ale to je určitě nepoznamená. Sami jsme zvědaví, v jaké sestavě dorazí, ale určitě budou chtít navázat na poslední ligové výsledky a odvézt si odsud body. My jim to musíme překazit, ale to znamená hrát diametrálně odlišně, než v sobotu,“ má jasno nejen kapitán MFK Karviná, ale celá kabina.

Utkání se hraje v tomto náhradním termínu, jelikož v tom původním (24. září) museli Severočeši do karantény z nařízení Krajské hygienické stanice v Liberci. Ve středu by neměl v Karviné chybět ani hvězdný útočník a miláček zdejšího regionu - kanonýr Milan Baroš. Ten v létě přestoupil z Mladé Boleslavi právě do Liberce. Představovat tak skvělého fotbalistu, vítěze Ligy mistrů, nejlepšího střelce Eura 2004 v Portugalsku a bývalého hráče Baníku Ostrava, Liverpoolu, Galatasaraye Istanbul a mnohých dalších je úplně zbytečné.

Dalším velmi zajímavým jménem v kádru Slovanu Liberec je stoper Martin Latka, kterého udělali nepotřebným v pražské Slavii, kde dokonce plnil funkci kapitána. Týn Liberce pod vedením úspěšného kouče Jindřicha Trpišovského je však prošpikován plno zajímavými a kvalitními jmény – o síle kádru samozřejmě svědčí účinkování v Evropské lize. Na domácí scéně se Liberec zvedá, protože z posledních tří duelů vyválčil sedm bodů.

Dohrávané utkání 8. kola ePojisteni.cz ligy MFK Karviná - FC Slovan Liberec začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji ve středu 26. října v 17 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Jan Jílek a jeho asistenty budou kolegové Antoníček a Kubr.

Slosovatelné zápasové bulletiny budou k dispozici ve Fanshopu a na pokladnách. Hrajeme o dva dárkový poukazy (každý v hodnotě 800 Kč) do luxusního Wellness centra Zámečku Petrovice a kartón piv Radegast.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo