Generální partner
Světlý režim
12. listopad 2016

ROZHOVOR Z BULLETINU - Libor Holík

V zápasovém zpravodaji k utkání se Slováckem (nakonec výsledek 0:1) byl vyzpovídán mladý pravý obránce, který v Karviné hostuje z pražské Slavie, ale je odchovancem právě týmu z Uherského Hradiště. V reprezentační pauze přinášíme rozhovor v celém znění!
Osmnáctiletý krajní obránce Libor Holík, jenž v Karviné hostuje z pražské Slavie, sbírá pravidelné pozvánky na reprezentační akce. Všimla si toho už zmíněná pražská Slavia, která jej před rokem koupila ze Slovácka. A protože kádr slavného „S“ je neskutečně našlapaný, sbírá Holík cenné zkušenosti u nováčka nejvyšší soutěže. Zatím rozhodně nelituje… 

Dnes nás čeká zápas proti Slovácku. Jak se na něj, jakožto odchovanec tohoto klubu, těšíte?
Samozřejmě se těším, ale na druhou stranu je to zápas jako každý jiný o tři body. Doufám, že je získáme. Výsledkově jim to moc nejde a podle mého názoru ztratili po odchodu Libora Doška svou herní tvář. 

Během loňského podzimu vás koupila pražská Slavia. Určitě to byl velký skok ve vaší kariéře směrem dopředu. Zvykl jste si rychle?
Ale jo. Kluci v kabině mě mezi sebe hned vzali, všechno bylo super. Začínal jsem v Juniorce, po pár utkáních jsem se posunul do áčka, kam si mě vytáhl dnes už bývalý trenér Dušan Uhrin.

Prozraďte fanouškům, proti komu jste si odbyl premiéru ve slavistickém dresu?
No, bylo to zrovna v Uherském Hradišti proti Slovácku (úsměv). Zahrál jsem si asi dvě minuty a zápas jsme vyhráli. 

V současném dresu MFK Karviná jste premiérově zasáhl do utkání hned dva dny po svém příchodu. Bylo to v srpnu ve vítězném utkání v Mladé Boleslavi. Jak prozatím hodnotíte podzim tady ve Slezsku?
Zatím je to povedený půlrok až na výjimku, což byl zápas s Teplicemi. Po osobní stránce se tady v Karviné cítím velmi dobře a jsem spokojený. Nastupuji na své pozici – kraj obrany je můj post. Tady hrávám vpravo, ale v reprezentaci i vlevo. Nedělá mi to problém. Rád bych ale ke své hře přidal nadstavbu v podobě asistence na gól, tím bych týmu ještě víc pomohl.

Zastavme se ještě u reprezentace. Do Karviné jste přišel na hostování s nálepkou mládežnického reprezentanta. Prošel jste všemi věkovými kategoriemi?
Ano, všemi. První pozvánku jsem obdržel do kategorie U16. Šlo o soustředění v Nymburce, na jehož konci došlo i k tradičnímu modelovému zápasu mezi sebou.

Na jakou reprezentační akci vzpomínáte nejradši? Co zatím pro vás bylo nejvíc?
Určitě loňské EURO U17 v Bulharsku. Vyhráli jsme první zápas díky gólu Ondry Lingra, pak jsme však prohráli s Belgií a na závěr skupiny i s favorizovaným Německem. Škoda, že zrovna tento zápas běžel v přímém přenosu na Eurosportu a my jsme prohráli 0:4 (smích).

V minulých dnech dorazila nominace reprezentační dvacítky na turnaj do španělského letoviska La Manga. Společně s vámi jedou také Petr Galuška s Erikem Puchlem a navíc Martin Toml figuruje mezi náhradníky. Tolik fotbalistů zrovna z Karviné je velká rarita. Těšíte se tam? 
Moc se těším, bude to pro mě nová zkušenost s o rok starším týmem. Stále totiž patřím do devatenáctky. Mám radost, že se tam podívám. Také bych byl rád na pokoji s Petrem Galuškou (úsměv).

Sníte i o reprezentaci do 21 let případně dospělé reprezentaci, což je vrchol pro každého fotbalistu?
Jasně, o tom sní asi každý fotbalista. Bylo by to krásné. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905