Generální partner
Světlý režim
10. listopad 2009

Střelec Mišinský: Rychlé góly pomohly

Karviná – Nejlepší střelec karvinského fotbalového celku MFK OKD Vladimír Mišinský se dvěma zásahy do třinecké sítě odpoutal na prvním místě klubového pořadí od svého parťáka v útoku Martina Opice. Dal již osm branek.

Stejně jako loni jste doma proti Třinci zaznamenali rychlý start. Jak moc pomohl?
Nechci říci, že to přímo rozhodlo zápas, ale hrálo se nám pak uvolněněji. Myslím si, že soupeř měl v první půli více ze hry než my, naštěstí jsme dali góly.

Jak jste obě branky viděl?
Při té první mi to Opi (Martin Opic – pozn. red.) krásně sklepl z první, já si posunul míč do středu a obstřelil gólmana k levé tyči. Viděl jsem, jak si na něj šáhnul, ale už jej nestačil vytlačit ven. Druhý gól, tam mi to vyloženě namazal obránce Třince.

Celý zápas jste byli nebývale aktivní, bojovali jako o život. To vás tak vyhecovalo právě derby?
My bychom se správně měli vyhecovat na každého soupeře. Podle mě si každý hráč musí rozebrat sám, jak k jiným zápasům přistupoval. Je to v hlavách.

Po poločase to vypadalo nadějně, říkali jste si, už je vymalováno?
To ne, ale jakmile se na začátku druhé půle Jursič (Tomáš Jursa – pozn. red.) parádně trefil do růžku, věřili jsme už hodně. Třinec byl do půle celkem nebezpečný, kdyby se mu povedlo korigovat, mohlo to být ještě zajímavé. My to většinou skutečně máme tak, že když skórujeme jako první, bereme tři body.

Také bylo vidět, jak moc vám záleží na obraně. Poctivě jste se všichni vraceli, pomáhali si. Měli jste v hlavách, že vám klíčoví hráči schází právě na citlivých pozicích stoperů, a tudíž je třeba být v tomto směru obezřetný víc než jindy?
Jistě, ale zase kluci, kteří zatím tolik šancí nedostávali, chtěli dokázat, že umí tyto hráče nahradit. Pro ně to byla velká šance dokázat trenérovi, že i když zkušení borci vypadnou ze sestavy, jsou tady oni a umí je nahradit. Dnes se toho myslím zhostili velmi dobře, třeba takový Jánko Novák. Mohli jsme dokonce udržet nulu, ale Třinec si za svou aktivitu ten jeden gól určitě zasloužil.

Co říkáte tomu, že jste nejlepší kanonýr Karviné?
Je to příjemné, ale neberu to tak, že je to něco extra. Jsem prostě útočník a moje střelecká vizitka je vizitkou celého mužstva. Vždyť Martin Opic má taky pěkných šest gólů. Ponty (Marcin Pontus – pozn. red.) přidal dva. Prostě u nás střílí branky útočníci (smích). Jsem samozřejmě rád za každý gól. Když se k nám přidají i záložníci a další, jako třeba Jursič, budeme jen rádi.

Do zápasu proti Slavii v Ondrášovka cupu můžete jít s čistou hlavou. Je to výhoda?
Tak to ano, nálada teď bude fantastická. Kdybychom nevyhráli, mohlo by to na nás zanechat nějakou stopu. Ale tato varianta naštěstí neplatí. A Slavia? To už pro nás bude jen takový bonbonek na závěr, pomyslná třešnička na dortu. Těšíme se.

Jaké budou pro toto utkání plány?
Asi podobné jako nedávno s Brnem. Užít si to. Jestli vyhrajeme nebo prohrajeme, to necháme osudu. Když budeme makat, můžeme uhrát přijatelný výsledek a překvapit. A dřít na hřišti určitě budeme, protože to pro všechny bude velký svátek. Snad přijde i hodně lidí. Zahrát si proti mistrovi ligy, to se nepovede každý rok.

Přijatelný výsledek pro vás bude jaký?
Takový, který bude znamenat, že do Prahy na odvetu nepojedeme jen tak na výlet.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo