Generální partner
Světlý režim
19. listopad 2016

Fotbalový svátek, Karviná míří na Spartu!

Karvinští by rádi fotbalového giganta z Letné v neděli zaskočili a překazili mu oslavy 123. výročí od založení, ke kterému došlo 16. listopadu 1893. Bude to však pořádná fuška, přestože Sparta v lize nijak neexceluje.

Nepovedený zápas se Slováckem hodili hráči za hlavu, k čemuž jim vydatně pomohla reprezentační pauza. Od začátku tohoto pracovního týdne se už plně koncentrují a připravují na zápas, který svým způsobem bude výjimečný. Ne každému fotbalistovi se poštěstí, že si zahraje na trávníku nejúspěšnějšího českého fotbalového týmu, který posbíral už 36 mistrovských titulů. Ten poslední je však ze sezóny 2013/2014.

Karvinští trenéři věří, že hráči budou i v psychické pohodě, přeci jen pro některé to bude vůbec první duel na Letné, což jistě může trochu svazovat. Na otázku, jak mají nedělního protivníka nakoukaného, se trenér Jozef Weber pousmál. „Myslím, že dost. Přeci jen je Sparta každý týden v televizi, ale nabízí se otázka, co vše se dá nakoukat při tolika změnách,“ narážel Weber na početnou marodku týmu z Letné.

Ligový nováček sice na tom zdravotně není tak špatně, ale bude se muset obejít bez dvojice vykartovaných záložníků Janečky s Budínským. „To je pro nás ohromně nepříjemné. Nějaký čas jsme přemýšleli, kým je nahradíme, takže v tomto ohledu přišla reprezentační přestávka vhod. Ale stále nevíme, zda všichni hráči, s kterými počítáme, budou zdravotně fit,“ dělá si starosti kouč Karviné. „Holt za ně budou muset naskočit jiní a dokázat, že jsou v ligovém kádru oprávněně,“ přidává svůj názor gólman Jan Laštůvka, na kterého budou spoluhráči a fanoušci opět hodně spoléhat.

Sparta neprožívá ideální podzim – v lize se jí nedaří podle představ, kosí ji zdravotní stav hráčů a v případě klíčového muže pražského výběru Bořka Dočkala i nedisciplinovanost a s tím spojená zápasová stopka na tři utkání. Kvůli čtyřem žlutým kartám nenastoupí ani stoper Mazuch, zraněná superstar Tomáš Rosický stihne až jarní část, stejně asi jako středopolař Lukáš Vácha a další. Nepodařený vstup do sezóny „odskákal“ na konci září po derby pražských „S“ trenér Zdeněk Ščasný, kterého nakonec nahradil jeho asistent David Holoubek, který v té době koučoval i dorosteneckou devatenáctku.

Kým Sparta nahradí distancovaného Dočkala, což je mozek hry letenského klubu, se teprve uvidí, ale ve Spartě není špatných hráčů – kvalita bude i tak obrovská. V útoku bude v neděli nejspíš řádit kanonýr David Lafata a zřejmě také nejdražší hráč historie české ligy Václav Kadlec, kterého Sparta koupila v létě z dánského Midtjyllandu. Asistent Zdeněk Svoboda Karvinou chválí. „Je to poctivé a pracovité mužstvo s šikovnými hráči do rychlých brejkových situací. Neočekáváme z jejich strany nikterak otevřenou partii,“ řekl pro klubovou televizi.

Oba kluby se zatím spolu nepotkaly, ovšem bývalá FC Karviná pochopitelně ano. Remízu 2:2 z 25. května 1997 by jistě Karvinští i tentokrát brali. V té době to byla naprostá senzace a jedna z osmi remíz v další mistrovské sezóně sparťanské historie...

Utkání 14. kola ePojisteni.cz ligy AC Sparta Praha – MFK Karviná se hraje v GENERALI Areně v neděli 20. listopadu od 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Miroslav Zelinka, na čarách pak jeho asistenti Mokrusch a Černý. 

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo