Generální partner
Světlý režim
6. listopad 2009

V neděli se hraje šlágr Karviná - Třinec

Karviná – Druholigová fotbalová soutěž nabídne v neděli derby souboj kompletního Třince s nekompletní domácí Karvinou

Svěřence trenéra Leoše Kalvody z Karviné sužují nemoci a zranění. „Není to vůbec ideální. Buryán se nakonec nedá dohromady, ačkoliv moc chtěl, mimo bude Čeman, vykartovaný Suchý a nejspíše i Slončík. Navíc k nim včera přibyl i Knötig,“ má starostí nad hlavu trenér MFK OKD Leoš Kalvoda.

Karvinští jsou letos trochu za očekáváním. Pokud by neměli vyhrát ani derby s Třincem, bude jejich podzimní bilance poněkud šedá. „Ale pořád na tom budeme lépe než loni na podzim,“ připomněl tristní situaci z minulého roku Kalvoda.

Zato svěřenci trenérů Jiřího Nečka a Karla Kuly z Třince prožívají v porovnání s předchozími ročníky velmi dobrý podzim. Drží se za nejlepšími týmy soutěže na pátém místě. Nebýt některých zbytečných porážek a především domácích ztrát, vyplývajících z nepozornosti a zahazování šancí, byli by na tom ještě lépe.

„Naposledy jsme nedokázali zdolat Jihlavu, takže pokud se chceme udržet na páté pozici, musíme v Karviné bezpodmínečně vyhrát. V opačném případě nás mohou předběhnout Žižkov, Vlašim i Jihlava. Karviná má ale zkušený a velice kvalitní mančaft, bude to složité. Na druhou stranu se všichni těšíme. Hodně kluků odtamtud znám, chceme si zápas užít,“ podotkl třinecký záložník Petr Stýskala.

Jeho protějšek Vladan Milosavljev, Srb v karvinských službách, nepochybuje o tom, že tři body zůstanou doma. „Stejně jako kluci z Třince se i my moc těšíme. Je to derby, půjde o body, prestiž a diváci určitě dorazí v hojném počtu. Celý týden jsme se na tento zápas pořádně připravovali, tak snad to bude na hřišti poznat,“ doufá v úspěch Milosavljev.

Karviné chybí ke spokojenosti tři, čtyři body navíc. „Zatím nejsme moc spokojeni. V posledních dvou kolech nás čekají složití protivníci, ale ty čtyři body nutně potřebujeme,“ přemítal před zápasy s Třincem a Hradcem Králové srbský středopolař.

„Čeká nás klasické derby, s Karvinou to jsou vždycky těžké zápasy. Soupeř má dobrý mančaft, je zkušený a dovede zabojovat. Hraje doma, proto na nás vletí a bude se snažit rozhodnout. Nesmíme se ho zaleknout a nejet k němu se sklopenými hlavami. Je to derby, které může skončit jakkoliv. Pojedeme tam neprohrát, snad nějaký bod uděláme,“ doufá v třinecký zisk Miroslav Ceplák, další záložník Třince.

Domácí místo obvyklých opor vyšlou do hry mladíky. „Ti musí zabojovat o sestavu. Fotbalovost jim nechybí, zato zkušenosti ano a některé situace neřeší tak, jako starší hráči. Právě proto ale dostanou šanci. Zkušenosti musí někde nabrat. Ke svému výkonu by však měli přidat bojovnost, nasazení a obětavost,“ podotkl trenér Kalvoda.

V uplynulé sezoně fotbalisté Třince na vlastním stadionu Karvinou udolali horko těžko 1:0, v odvetě na jejím hřišti prohráli jednoznačně 1:4. V neděli chtějí obstát podstatně lépe. Nastoupí už kompletní, tedy i se stopery Jaroslavem Chlebkem a Radkem Kudělou, kteří proti Jihlavě nemohli hrát vinou disciplinárního trestu. „Víme o tom a nezbývá nám, než se tou sitiací sportovně poprat. Poraženeckou náladu určitě nemáme,“ zakončil Kalvoda. Zápas začíná v neděli 8. listopadu od 14 hodin.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo