Generální partner
Světlý režim
19. prosinec 2016

Prvoligový klub se neodmítá, tvrdí Kovařík

Čerstvě čtyřiadvacetiletý útočník, který na začátku září přišel z Vítkovic výměnou za Lukáše Dudu, toho v karvinském dresu příliš neodehrál. I tak je za šanci v Karviné rád, má zapsaný prvoligový start i zkušenosti z Juniorské ligy, kterou předtím nikdy nehrál.

Pět minut v zápase s Jihlavou a sedmdesát minut MOL Cupu proti Prostějovu. To je podzimní vizitka vítkovického hráče, který v Karviné hostoval právě z klubu druholigového nováčka. Nyní má stejně jako ostatní volno, po novém roce se už však bude hlásit zase v Ostravě. „Asi v tom poháru jsem trenéra nepřesvědčil, potom už jsem šanci nedostal. Moc mě to mrzelo, byl jsem zvyklý hrávat pravidelně celé zápasy. Byl to určitě nezvyk,“ prohlásil už smířlivým hlasem Marián Kovařík.

Nicméně šanci, kterou od Karviné dostal, si velmi cení. „Byli jsme v kontaktu s vedením klubu delší dobu. Jednání probíhala už v zimě, kdy ještě Karviná hrála druhou ligu. Nakonec to dopadlo zrovna v době, kdy se postoupilo. Jsem Karviné vděčný za šanci, i když jsem moc šancí nedostal. Ale ten můj jediný prvoligový start mi už nikdo nevezme a jsem za něho hrozně moc rád,“ podotkl Kovařík. „Někteří lidé mi radili, ať zůstanu, jiní ať to jdu zkusit. Já byl rozhodnutý, že do toho půjdu, protože prvoligová nabídka se neodmítá,“ usmál se.

Když měl porovnat skok z druhé ligy do první, s odpovědí neváhal. „Vše bylo i v tréninku rychlejší, ve větším nasazení a s profesionálním přístupem. Bohužel nebylo ani moc času na legrácky, na které jsem zvyklý. Docela mi to chybělo, protože já jsem zrovna takový typ hráče,“ vysvětlil svůj možný neúspěch v dresu MFK Karviná.

Marián Kovařík ovšem na sebe upozornil v Juniorské lize, kde zaznamenal celkem čtyři góly. „Nikdy jsem tu soutěž nehrál, jen jsem ji sledoval díky kamarádovi Jirkovi Kateřiňákovi, který ji hrával za Mladou Boleslav. Jsou tam šikovní kluci, kteří se můžou v A-mužstvech v budoucnu prosadit. Co se týče mé osoby, tak jsem rád, že jsem mohl hrát. Podařilo se mi třeba rozhodnout utkání v Třinci chvíli před koncem. Ověřil jsem si, že góly pořád umím střílet,“ usmál se.

Nyní se Kovařík už soustředí zpět na druhou ligu, s Vítkovicemi má jasný cíl – zachránit Fortuna národní ligu. „Když jsem po pátém kole odcházel, měly Vítkovice šest bodů. Po podzimu jich mají sedm a na záchranu ztrácí dalších sedm bodů. Bude to strašně obtížné, ale pokusíme se s klukama druhou ligu udržet. Dáme do toho všechno,“ dodal závěrem a nezapomněl Karviné poděkovat za šanci, kterou mu dala – nakouknout do nejvyšší české soutěže.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905