Generální partner
Světlý režim
22. prosinec 2016

Pindroch: Od Laštyho se učím, je to borec!

Po prvním ligovém zápase musel přijmout roli brankářské dvojky, ale Branislav Pindroch se zachoval jako profesionál. Vzal to a s příchodem Jana Laštůvky se začal "učit" od zkušenějšího kolegy. A postup do ligy považuje za prozatímní vrchol kariéry...

Braňo, jak hodnotíte končící rok 2016?
Samozřejmě jen v dobrém, vždyť jsme postoupili do nejvyšší soutěže. Stavím to určitě výš než to, že jsem v první lize na podzim neodchytal tolik, kolik jsem chtěl a představoval si. Ale ten postup je pro mě určitě zásadním momentem kariéry a jsem za to moc rád. Fanoušci, atmosféra, odezva na naše zápasy a konečný zisk 21 bodů je super!

Přestože jste odchytal pouze jedno ligové utkání, tak zrovna to bylo to premiérové v Jablonci. Karviná se v nejvyšší soutěži objevila po dlouhých sedmnácti letech…
Bylo to fajn, i když atmosféru jsem čekal lepší. Na můj vkus bylo v Jablonci málo lidí a všechna čest našim fandům, kteří za námi dorazili přes celou republiku.

Nicméně jste se postavil do brány, ale pětkrát vás domácí hráči překonali.
No bohužel! S odstupem času musím konstatovat, že jsem asi byl hodně přemotivovaný, což nikdy není dobré. Uškodilo mi to.

Po tom zápase se dotáhl příchod Jana Laštůvky a do brány jste se už dostal pouze v zápasech MOL Cupu, přípravných utkáních, a také jste si zachytal Juniorskou ligu. Jak jste to snášel?
Každý chce chytat, ale bral jsem to jako fakt. Přišel opravdu borec, a když se podívám na Laštyho kariéru, tak to je pro mě jako sen. Chytal anglickou Premier League, německou Bundesligu, na Ukrajině má dva tituly s Šachťarem Doněck. Respektuju ho jako člověka i fotbalistu a můžu se od něho jen učit a taky to každý den dělám.

Je něco, s čím vám vyloženě pomohl?
Určitě se díky němu cítím lépe po psychické stránce. V tom vnímám určitě za ten půlrok posun k lepšímu.

Jste spolu v dennodenním kontaktu. Prozradíte nějakou zajímavost?
Vzpomínám si, že jsme se jednou chystali na trénink a v rádiu jsme zaslechli, že Cristiano Ronaldo může dosáhnout na hranici 100 gólů v evropských pohárech. Tak jsem Laštyho trošku popíchl, jestli mu dal někdy právě „CR7“ gól - odpověděl mi, že ano. A zmínil třeba i Ryana Giggse z Manchesteru United. To asi hovoří za vše a je snem každého fotbalisty zahrát si proti takovým hráčům a týmům. Klobouk dolů.



Berete trochu jako satisfakci čtvrtfinále MOL Cupu? Takhle daleko Karviná nikdy nebyla a druhou věcí je fakt, že jste se o postup velmi zasloužil – proti Dukle jste zvládl penaltový rozstřel a předtím jste byl i u zápasů v Novém Jičíně a s Prostějovem.
S Duklou to bylo těžké, protože jsem se do brány postavil po delší době. Ale užil jsem si to a z postupu mám stejně jako všichni ostatní velkou radost. Dukla má kvalitní mužstvo, což podle mě na jaře ještě ukáže. Ale je fajn, být takhle daleko, pohár je specifická soutěž, o čemž svědčí i skutečnost, že dva velcí favorité Plzeň a Sparta jsou už z kola ven.

Když půjdeme ještě k létu, tak jste se určitě těšil, že si zachytáte ligu na novém stadionu. Nakonec k tomu došlo až v pohárovém zápase s Prostějovem. Jak se vám to zamlouvalo?
Pravdou je, že jsem tam do té doby jen trénoval a zápas je úplně něco jiného. Bylo to skvělé, stadion máme krásný a užíval jsem si to. Ten blízký kontakt s fanoušky je úplně jiný level, než když jsem do Karviné přišel.

Co očekáváte od jarní části?
Nesmírně těžké zápasy, mnohem těžší než na podzim. Doufám jen, že nedopadneme jako loni Zlín. Máme skvělých jednadvacet bodů a jsem přesvědčený, že brzy získáme potřebnou jistotu a nebudeme se strachovat o záchranu až do poslední chvíle.

A jaké budou u vás vánoční svátky?
Tradiční slovenské, moc se na to těším.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo