Generální partner
Světlý režim
17. říjen 200

Opava přejela v derby Karvinou

Opava - Karviná si v sobotu na opavském stadionu téměř neškrtla. Domácí borci ji přejeli po dobrém výkonu, který se musel divákům líbit.

Hodně vidět byli oba útočníci Milan Halaška se Zbyňkem Pospěchem, autoři všech tří gólů.

První poločas derby nabídl hlavně z strany Opavy slušnou podívanou. Látalovi chlapci, byť ve značně oslabené sestavě se starali o pořádný rozruch. Před brankářem Kafkou bylo pořádné dusno, a to zejména zásluhou dvou útočných tykadel Pospěcha a Halašky.

Prvně jmenovaný svým důrazem dělal karvinským zadákům pořádné problémy. Halaška se zase dostával do šancí, bohužel je neproměňoval. Tu první spálil v 6. minutě, kdy se zmocnil míče v pokutovém území, udělal kličku i gólmanovi, avšak poté míč do branky neuklidil.

O dvě minuty později se řítil ze strany sám na Kafku, místo přihrávky na volného Pospěcha vzal zakončení na sebe, trefil pouze nohy brankáře. Odražený míč se snažil do sítě ještě dopravit Robin Wirth, jeho pokusu stála v cestě hlava jednoho z hostujících obránců.

V 15. minutě se blýskl Zbyněk Pospěch, nenechal se odstavit od míče, obešel dva hráče, odcentroval, jenomže Halaška pálil vedle branky. Opava i v dalším průběhu hýřila aktivitou, úspěšně obsazovala protihráče, gól se ji vstřelit ale nepodařilo. Karviná se před Květone příliš často nedostávala.

Za šanci tak šlo považovat jen Květonovo minutí míče.

V závěru poločasu dal znovu osobě vědět Halaška. Nejdříve hlavičkoval nad a poté to přišlo. Obešel si protihráče a střelou z hranice šestnáctky poslal domácí do zaslouženého vedení. V 45. minutě z ničeho nic vypálil Knötig a Květon pohotově vyrazil na roh.

Druhý poločas začali domácí rozpačitě. S přibývajícími minutami ale začali znovu hrát. Nicméně v 60. minutě utekl po straně Milosavljev a Květon druhým skvělým zákrokem sobotního podvečera svůj tým podržel. Na druhé straně hned kontroval Halaška, ale svůj brejk do gólu nedotáhl. O minutu později se již mohl radovat a po centru Uvíry upravil na 2:0.v

Trenéru Radku Látalovi tak naznačil, že do základní sestavy patří. V 75. minutě měl míč na kopačce Pospěch, rozhlídl se kolem sebe, když viděl, že nikdo není volný, opřel se do míče a Kafka vyrazil balon na rohový kop. Deset minut před koncem okořenil své představení třetí brankou Zbyněk Pospěch – 3:0.

„To co jsme dnes předvedli, bylo velice špatné,“ zlobil se trenér Karviné Leoš Kalvoda. „Někteří hráči, poté co vyřadili Brno z poháru, lítají ještě teď zřejmě v oblacích. V prvním poločase jsme měli i štěstí. Opava měla šance, dala jen jeden gól. Po druhé brance se zápas dohrával již v její režii,“ dokončil hodnocení Kalvoda.v

„Z Karviné jsme měli respekt. Nám se před zápasem rozpadla záložní řada a šanci dostali ještě před dvěma lety zdejší dorostenci,“ začal utkání rozebírat trenér domácích Radek Látal. „V prvních dvaceti minutách jsme mohli dát klidně tři branky, skórovat se nám podařilo až na konci poločasu. V tom druhém nás nejdříve podržel gólman Květon a pak jsme dali druhý gól a bylo rozhodnuto,“ poznamenal Latal.

Slezský FC Opava – Karviná 3:0 (1:0)

Branky: 43. a 61. Halaška. 75. Pospěch. Žluté karty: Ficek, Suchý (oba Karviná). Diváci: 1324

Opava: Květon – Kolínek, Horka, Cigánek, Čáp – Uvíra, Robin Wirth, Zapletal (87. Neubert), Schaffartzik (89. Breškovec) – Pospěch, Halaška (82. Půda)

Karviná: Kafka – Jursa, Suchý, Hoffmann, Staš – Ficek (71. Ciku), Pavlík, Slončík, Knötig (46. Milosavljev) – Mišinský, Opic (71. Pontus)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905