Generální partner
Světlý režim
2. únor 2017

Weber po remíze: Za takové utkání jsem rád

Vyrovnaný zápas odehráli se silným ukrajinským týmem karvinští fotbalisté na soustředění v Turecku. Jak samotné a jednoznačně přínosné utkání viděl hlavní kouč MFK Karviná Jozef Weber? Uvnitř rozhovoru najdete také sestřih utkání.

Trenére, máte za sebou remízu s ukrajinskou Poltavou. Odpovídala kvalita soupeře vašim předzápasovým představám?
Ano, odpovídala. Bavil jsem se o soupeři i s Honzou Laštůvkou a řekl mi to, co už zaznělo na našem klubovém webu. Je to soupeř, který umí potrápit i dva největší ukrajinské kluby Šachťar a Dynamo. Poltava hrála rychlý fotbal, mají tam plno dynamických a agresivních hráčů. Opravdu jsem rád, že jsme se s takovým soupeřem mohli potkat.

Zápas měl posloužit i jako test různých herních variant. Splnilo to účel?
Je to tak. Chtěli jsme vidět Honzu Kalabišku a Tomáše Wágnera, oba odehráli celý zápas. Honza v první půli operoval na levé straně zálohy, po změně stran jsme ho odsunuli na beka. Zaměřovali jsme se i na součinnost krajních hráčů, tedy například Dresslera s Moravcem nebo Kalabišky s Puchlem.

Jak se vám vůbec zamlouval výkon dvou nejnovějších posil?
Musím říct, že zamlouval. Kalabiška jako levý bek po přestávce ukázal několik dobrých věcí, dokonce nastřelil břevno. Tomáš Wágner zahrál také dobře, chyběl tomu gól, ke kterému neměl daleko. Asi po čtvrthodině postupoval sám na gólmana. Jinak pracoval velmi dobře, byl silný v soubojích. To od něj očekáváme.

Jak na tom byl Pavel Košťál, pro kterého to byl vůbec první zápas v tomto kalendářním roce?
Odehrál poločas a měli jsme nutkání ho tam nechat déle, ale na druhou stranu nás tady ještě čekají dvě utkání a spousta tréninků. Pavel spolehlivě dirigoval obranu, v ničem nebyl problém.

Nulou vzadu jste odčinili pětigólový příděl od Baníku. Naopak směrem dopředu to stále není ideální, už čtyři zápasy čekáte na radost z gólu. Nestresujete se už z toho?
Zatím ne, jsme na začátku herní přípravy. Hodně se tady na různé nácviky přechodové fáze zaměřujeme a kluci se to snažili přenášet i do samotného utkání. Bohužel jsme to nedotáhli do finální podoby v podobě gólu.

V Turecku jste od soboty. Každý den dvakrát denně trénujete. Splňuje pobyt zatím všechno, co jste od toho očekával?
Ve stoprocentní míře. I na hráčích je vidět obrovská chuť do tréninku na přírodní trávě. Ve čtvrtek uděláme lehčí trénink, v pátek budou na programu dvě tréninkové jednotky a v sobotu odpoledne nás čeká zápas s polskou Jagielonií.

Zdroj videa: youtube kanál FC Vorskla Poltava

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo