Generální partner
Světlý režim
15. únor 2017

Trenér Samec po přípravě: Pořád nás trápí defenziva

Sedm zápasů, z toho pět výher, jedna remíza a jedna porážka – celkem úspěšnou zimní misi má za sebou Juniorka pod vedením trenéra Petra Samce.
Trenére, jste spokojený s přípravou na jaro? A jak vůbec probíhala?
Měli jsme tři čtrnáctidenní cykly, všechno proběhlo k mojí spokojenosti. Jedinou věcí, která mě trápí, je naše defenzivní hra. Bohužel je problém tyto taktické věci nějak pilovat, protože nás nebylo dost a proti kuželům to je složité (smích).

Ano s defenzivní hrou jste se trápili během celého podzimu a zimní příprava ukázala, že tomu zřejmě nebude jinak ani na jaře. V čem je problém?
Je to stále ta stejná písnička. Celý tým brání špatně, nechci to svalovat pouze na jednotlivce v obranné čtveřici. Přes zimu jsme to nějak lepili a zkoušeli jiné kluky. Navíc Jirka Novák je ještě pro první duel v Boleslavi v trestu a celou zimu se s áčkem připravoval Radim Plesník. Na stoperu tedy nastupoval Adam Karčmář, ale ten patří spíš do středu hřiště. Pereme se s tím a uvidíme, jak to bude vypadat.

Ale ofenziva je znamenitá, ne? V přípravě jste nasázeli sedmnáct gólů a připsali si hned pět výher ze sedmi utkání.
Ano, tam je vidět opravdu kvalita, týká se to obou krajů obrany i zálohy. Spokojený jsem i s kluky hrajícími uprostřed hřiště. Jsou dynamičtí, chtějí hrát a nebojí se. Akorát nám schází typický hrotový útočník, nějaký bijec.

Patří vám pátá příčka, k prvnímu utkání zajíždíte na půdu lídra z Mladé Boleslavi. Právě Boleslavi jste na podzim doma podlehli, byť jste byli lepší.
To je pravda. Určitě tam nepojedeme s poraženeckou náladou. Jasně, kvalitu domácí mají, ale v podzimním domácím utkání jsme opravdu byli lepším týmem. Do každého utkání jdeme s cílem vyhrát a v neděli to nebude jinak. Jednoduše bychom tam rádi uhráli přijatelný výsledek.

Souhrn přípravných zápasů:

MFK Karviná U21 – SK Dětmarovice 1:1 (0:0)
MFK Karviná U21 – TJ Lokomotiva Petrovice 4:3 (3:2)
MFK Karviná U21 – FC Hlučín 1:0 (0:0)
FK Slavia Orlová – MFK Karviná U21 1:5 (1:3)
MFK Karviná U21 – SFC Opava B 3:1 (1:1)
MFK Karviná U21 – TJ Odra Petřkovice 3:5 (0:2) 

Bilance: 7 zápasů – 5 výher, 1 remíza, 1 porážka 17:12
Střelci: 6 – Behan, 2 – Sas, Kania, 1 – Strakoš, Tomšů, Pezzotti, Dendis, Macej, Duda, vlastní Opava B

Jarní rozlosování včetně aktuálních časů začátků zápasů najdete ZDE!
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo